Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabanele Doruleț - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabanele Doruleț - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabanele Doruleț - Cameră cu 4 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Televizor

Informații generale

Cabanele Doruleț din Râu de Mori – Retezat Parâng.

Cabanele Doruleț din Râu de Mori  este alegerea perfectă pentru o vacanță la munte, în mijlocul naturii, departe de marile orașe. Cabanele Doruleț sunt amplasate pe Valea Râului Mare, înconjurate de Munții Țarcu la intersecția cu Munții Retezat. Zona deosebit de pitorească este dominată de cadru natural și sălbatic.

În apropierea Cabanelor Doruleț putem descoperi minunata  Țară a Hațegului, cu numeroase obiective turistice istorice, culturale și religioase.

Cabanele Doruleț sunt amplasate la poarta de intrare în Parcul Național Retezat, în apropiere de lacul Gura Apelor. Cele trei cabane ale complexului Doruleț, Albinel, Floare de Stâncă și Ioana  vă oferă condiții moderne de cazare, într-o îmbinare perfectă cu rusticul zonei, pentru un sejur reușit.

Cabana Albinel are o capacitate de 12 locuri, în camere duble. În fiecare cameră se poate monta un pat suplimentar, astfel capacitatea cabanei mărindu-se la 18 locuri. Cabana are încălzire centrală, apă caldă permanent, iar fiecare cameră dispune de baie proprie și pat matrimonial. La etaj, pe casa scării, Cabana Albinel dispune de un loc special, o terasă unde se poate servi  cafeaua dimineața sau vă puteți relaxa după drumețiile de pe munte.

Cabana Floare de Stâncă dispune de o capacitate de 20 de locuri, iar când se folosește și patul simplu, pe lângă cel matrimonial capacitatea crește la 30 de locuri. Camerele dispun de baie proprie, cu excepția camerelor 17, 18, 19 care au o baie comună, cu 3 cabine de dus și  de asemenea, o terasă cu o priveliște panoramică deosebită.

La a treia cabană din cadrul complexului ”Doruleț” , Ioana, capacitatea este de 12 locuri, care poate fi mărită la 16 locuri, când este folosit și patul suspendat. Camerele 21-22 au o baie comună și un hol ce poate fi folosit ca și cameră de zi. Camerele 23-24 au grupul sanitar în exterior.

Cabanele Doruleț din Râu de Mori – atracții turistice

La Cabanele Doruleț nu vă puteți plictisi. Pe lângă drumeții puteți juca darts, tenis de masă, trageri cu arcul, baschet, footbal sau tenis cu piciorul. Vă puteți plimba cu trăsura trasă de cai, șareta trasă de măgăruș sau puteți călări în natură.

De la Cabanele Doruleț turiști pot porni în drumeții spre Parcul Național Retezat, spre Munții Țarcu (vârful Gugu). Vă puteți plimba în natură, în pădurile de brad din această zonă. Puteți culege fructe de pădure, ciuperci sau plante medicinale sau puteți face o plimbare la Lacul Gura Apelor. În Țara Hațegului puteți vizita Biserica Densuș, Biserica de la Sântămărie Orlea și Cetatea Dacilor de la Sarmisegetuza.

Cabanele Doruleț sunt alegerea perfectă pentru o vacanță  în mijlocul naturii, departe de stres, locul ideal unde să vă umpleți de energie și bună dispoziție.

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plată unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Cai
 • Piscină
 • Grătar/Barbeque
 • Loc de joacă pentru copii
 • Restaurant
 • Televizor
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Retezat Parâng

Retezat Parâng

Zona turistică Retezat Parâng

Zona turistică Retezat Parâng este una dintre cele mai frumoase și spectaculoase zone naturale din România, cu un potențial turistic important. Această zonă cuprinde, în special, obiective turistice naturale, dar și obiective antropice, de interes istoric în special.

Munții Retezat

Munții Retezat este o grupă montană din Carpații Meridionali. Sunt munți tineri și măreți, formați din șisturi cristaline și, pe alocuri, calcare. Cea mai mare altitudine este de 2509 metri, în vârful Peleaga.

Munții Retezat sunt caracterizați de relieful glaciar, reprezentat de lacurile glaciare, văi glaciare, și piscuri înalte mărețe.

Cele mai frumoase lacuri glaciare din Munții Retezat sunt: Zănoaga (cel mai adânc lac glaciar din țară), Bucura (cel mai mare lac glaciar din România), complexul Ana, Lia, Viorica, Florica.

Peisajul este completat de văile glaciare, pline de grohotișuri și, pe alocuri, tufărișuri de afin, merișor și flori de colț. Pajiștile alpine sunt formate din tufișuri de eucalipt, bujor de munte. Pe stâncării putem observa caprele negre, animale ocrotite prin lege.

Există numeroase trasee montane spre principalele vârfuri (Retezat, Peleaga, Păpușa, Piatra Iorgovanului – aflată în zona Retezatului Mic – zonă calcaroasă), trasee ce pornesc din zona Câmpu lui Neag sau din zona Hațegului spre Pietrele.

Pentru iubitorii de sporturi de iarnă, există pârtii de schi în Munții Retezat în stațiunea montană Râușor. De asemenea la poalele Munților Retezat puteți vizita obiective culturale. În apropierea localității Râul de Mori puteți vizita Cetatea Colț și Biserica Medievală Ostrov. În orașul Hațeg puteți vizita Biserica Densuș, cea mai veche biserică din România, Biserica Reformată din Sântămăria Orlea, Castelul Kendeffy. La Sarmisegetuza puteți vizita urmele cetății dacice, capitala Ulpia Traiana.

Munții Parâng

Munții Parâng sunt o grupă montană din Carpații Meridionali, aflată între Valea Oltului și Valea Jiului. Sunt tot munți tineri, de origine alpină, formați din șisturi cristaline, dar și calcare. Au altitudinea cea mai mare în vârful Parângul Mare, de 2519 metri. Și în Munții Parâng există numeroase trasee montane și drumeții. Puteți vizita lacurile glaciare Capra, Podragu, Gâlcescu, dar și formațiuni calcaroase: Peștera Muierii, Peștera Bolii etc.

Iubitorii de sporturi de iarnă pot practică schiatul în stațiunea Parâng din Petroșani, în stațiunea Râncă și Transalpina Schi Resort. În ambele stațiuni se practică sporturi de iarnă, schi alpin, de fond și de tură, concursuri de schi, off–road, alpinism.

Zona Retezat Parâng este una dintre cele mai frumoase zone naturale ale României. Are o importanță deosebită prin peisaje naturale, lacurile, floristica și faunistică, foarte bine păstrate.


Obiective turistice

Lacul Zănoaga este cel mai adânc lac glaciar din țară, adâncimea lui fiind de 29 m și este un lac format într-un circ glaciar.

Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din România, având o suprafață de 8.90 ha și o lungime de 550 m.

Mănăstirea Prislop a fost ridicată în sec. XIV de către Nicodim de la Tismana cuu ajutorul domnitorului Mircea cel Bătrân.

Rezervația de zimbri Hațeg la 3 km de Hațeg este cea mai renumită rezervație de zimbri cu o suprafață de 102.392 ha, iar dinozaurii pitici din Țara Hațegului sunt unici în lume.
Citește mai mult