Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Doru Muntelui - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Doru Muntelui - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Doru Muntelui - Cameră cu 4 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Doru Muntelui - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Pensiunea Doru Muntelui din Dorna Arini – Bucovina.

Vatra Dornei se află într-o depresiune intramontană de origine tectonico-vulcanica, la altitudinea de aproximativ 810 m, la confluenţa Bistriţei Aurii cu Dorna, către care converg culmile Munţilor Călimani (sud) – 2100 m, Suhard (nord-vest) – 1932 m, Giumalau (nord-est) – 1857 m. La aproximativ 19 km spre est pe Valea Bistriţei sunt situaţi Munţii Bistriţei (1791 m).

Pe lângă relieful montan, staţiunea prezintă interes şi datorită numeroaselor izvoare cu proprietăţi curative aflate în zonă. Calităţile balneare ale apelor de la Poiana Negri au fost descoperite în 1806 de medicul Ignatz Plunschk, iar în 1845 în Vatra Dornei a fost ridicat primul stabiliment balnear. După acest an, renumele staţiunii a sporit odată cu afluxul celor veniţi aici pentru tratament.

Datorită aşezării şi poziţionării geografice, Vatra Dornei oferă turiştilor posibilitate de a vizita obiectivele turistice din zonă, renumitele mănăstiri din Moldova şi Bucovina străbătând Pasul Mestecăniş şi Valea Bistriţei.

În perioada sezonului rece vă stau la dispoziţie Pârtia de schi Dealu Negru, de 3000 m lungime, diferenţă de nivel 400 m, grad de dificultate mediu, pârtia de schi Parc, de 900 m lungime, înclinare medie de 28, 5 grade, diferenţă de nivel 150 m, grad de dificultate mediu. Pârtia de schi Dealu Negru beneficiază de o instalaţie de transport telescaun, iar pârtia de schi Parc are în dotare un baby-schi şi un teleschi.

Dintre factorii naturali amintim apele minerale carbogazoase, hipotone, atermale, bicarbonatate sodice, calcice şi magneziene, feruginoase, nămolul de turbă din Tinovul Mare Poiana Stampei caracterizat ca turba oligotrofă slab mineralizată, bine descompusă cu conţinut mare de coloizi organici şi acizi humici, etc.

Beneficiază de factorii naturali persoane cu surmenaj fizic şi intelectual, cu tulburări funcţionale pe fond nervos hiperactiv, cu sedentarism, activitate în mediu cu noxe, microtraumatisme, poziţii vicioase etc. Staţiunea este recomandată în tratamentul unor afecţiuni ale aparatului cardio-vascular, afecţiuni ale aparatului locomotor, boli ale aparatului respirator, boli ginecologice, boli ale sistemului nervos, etc.

Temperatura Staţiunii Vatra Dornei se situează în jurul cifrei de +5, 2 grc, oscilând între -6 în ianuarie şi +15 C în iulie, cu precipitaţii de aproximativ 800 mm pe cmp. Presiunea atmosferică medie este de 690 mm. Densitatea precipitaţiilor este maximă în iunie şi iulie însă şi precipitaţiile din cursul iernii sunt destul de dense, realizând un strat de zăpadă de 1, 1-1, 6 m grosime.

Vatra Dornei se află la 105 km depărtare de municipiul Suceava, 40 km de Câmpulung Moldovenesc, 85 km de municipiul Bistriţa. Cel mai apropiat aeroport se află în municipiul Suceava. Accesul se mai poate face şi pe Valea Bistriţei pe şoseaua ce leagă municipiul Piatra Neamţ de Vatra Dornei, 165.

Toate camerele dispun de băi proprii.
Corp A:
– 2 camere cu pat matrimonial
– o cameră cu 3 paturi
– o apartament
– Toate camerele dispun de baie proprie
– Living
– Bucătărie la dispoziţia clienţilor

Corp B:
– 6 camere cu pat matrimoniale cu baie proprie
– 2 cameră cu 3 paturi cu baie proprie
– o cameră cu 4 paturi, cu baie proprie
– Sală de mese, unde se pot organiza mese festive de 80 locuri
– Bucătărie la dispoziţia clientului

Grădina:
– Parcare
– Foişor
– Grătar
– Leagăn
– Rău pe teren propriu, de asemenea şi pădure
– Spaţiu pentru camping (corturi, rulote)

Capacitate:
– 34 locuri cazare

Se pot servi produse ecologice din propria gospodărie.
Se pot organiza drumeţii în pădure, de unde se poate observa animale sălbatice în mediul lor.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Dorna Arini, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Râu în curte
 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Fax
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Sanie trasă de cai
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult