Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Viktoria - Cameră single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Viktoria - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Viktoria - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Viktoria - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor

Informații generale

Pensiunea Viktoria din Băile Tușnad – Ținutul Secuiesc

Pensiunea Viktoria din Băile Tușnad este alegerea perfectă pentru un sejur plăcut, odihnitor și complet. Motto-ul pensiunii este ”popas prietenos”, ceea ce atestă faptul că ospitalitatea este prezentă la Pensiunea Viktoria.

Pensiunea Viktoria este localizată în centrul stațiunii Tușnad, denumită de Orban Balazs, scriitor și om politic, ”Perla Transilvaniei”.

Pensiunea Viktoria este amplasată într-un mediu liniștit și prietenos și a fost creată de proprietari special pentru a oferi turiștilor un sejur cât mai plăcut și odihnitor.

Punctul forte al pensiunii este amplasamentul său în centrul stațiunii, aceasta oferă turiștilor posibilitatea de a avea acces la cele mai importante atracții turistice din stațiune, astfel la doar 10 minute de mers pe jos avem: Biserica Romano – Catolică, Biserica Ortodoxă, Lacul Ciucaș, iar la 150 de metri este un centru wellness, special creat pentru momente de relaxare.

Pensiunea Viktoria oferă 60 de locuri de cazare, oferind posibilitatea de cazare în camere duble și triple, acestea dispun de toate dotările necesare: baie proprie, balcon, televizor, încălzire centrală și conexiune la internet. Camerele sunt frumos mobilate și curate, cu dotări noi, oferindu-vă odihna necesară.

De asemenea, la Pensiunea Viktoria găsiți loc de joacă pentru copii, terasă, o grădină frumoasă, dotată cu grătar, și se pot practica activități recreative. Există un teren de sport, se pot închiria biciclete pentru plimbări în stațiune, iar Pensiunea Viktoria vă pune la dispoziție sală de biliard. În restaurantul Pensiunii Viktoria vă puteți delecta cu preparate tradiționale și locale.

Pentru momentele dumneavoastră de relaxare, Pensiunea Viktoria din Băile Tușnad vă oferă saună, piscină și masaj.

Pensiunea Viktoria vă poate oferi un program complet, bazat pe excursii și drumeții în aer liber la cele mai importante obiective turistice din zonă.

Astfel, Pensiunea Viktoria organizează excursii pe jos în stațiune și împrejurimi pentru a vizita Lacul Sfânta Ana, singurul lac de origine vulcanică din Europa; Stânca Șoimilor, unde turiști pot vedea și fotografia,  panorama stațiunii; Turnul Apor, punct panoramic în anul 1883; program de iarnă pe pârtiile de ski din stațiune; program de vară cu plimbări cu bicicletele și trăsura; cules de ciuperci și pescuit, pentru pasionați.

De asemenea, Pensiunea Viktoria vă oferă și trasee spre obiectivele turistice din zona Transilvaniei, cu mașina: Făgăraș, Lacul Bâlea, Castelul Bran; Miercurea Ciuc, Lacul Roșu, Cheile Bicazului; Odorheiu Secuiesc; Sovata; stațiunea Balvanyos; Târgu Secuiesc.

Pensiunea Viktoria vă oferă un sejur excelent, completat de prietenia oferită de gazde, într-un cadru natural, cu aer curat și izvoare minerale, toate acestea pentru sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

În stațiunea Băile Tușnad vă așteaptă cu drag și Pensiunea Flora.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazare cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazare cu animale de companie.

Facilităţi

 • Scaun bebe
 • Bar
 • Biliard
 • Fax
 • Frigider în unitate
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Masă de ping-pong
 • Masaj
 • Parcare
 • Restaurant
 • Sală de mese
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc este regiune ce înglobează trei județe din sud – estul Transilvaniei: Harghita, Covasna și o parte din Mureș. În această zonă în perioada medievală, au fost colonizați secuii și, pe alocuri sașii. Secuimea este un grup etnic maghiar, de origine necunoscută, care vorbesc un grai unguresc, cu numeroase regionalisme și arhaisme. Această zonă este caracterizată de numeroase obiective culturale, dar și naturale, unde turiștii pot descoperi locuri minunate, pitorești, cu o arhitectură specifică acestor locuri.

Ținutul Secuiesc este cunoscut pentru peisajul montan, dar și pentru stațiunile balneare. Numeroasele izvoare curative: Băile Tușnad, Harghita Băi, Stațiunea Balvanyos, Stațiunea Sovata, Stațiunea Borsec au numeroase beneficii pentru tratarea bolilor reumatice, cardiace, posttraumatice, ginecologice etc.

Aici, în Ținutul Secuiesc veți descoperi numeroase obiective naturale, culmile munților Carpaților Orientali și lacuri naturaleLacul Roșu, singurul lac natural montan. Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din țară. Cheile Bicazului dominate de stâncile sălbatice. Poiana Narciselor din Vlăhița, de neratat în luna mai când narcisele sunt înflorite, iar poiana are culoarea soarelui. Salina din Praid, una dintre cele mai frumoase saline de la noi. Balta Dracului, o erupție de gaze și noroi, foarte interesantă și multe alte frumuseți naturale zămislite aici.

Tabloul este completat de obiective culturale și istorice, ce simbolizează acțiunile istorice din această zonă. Biserici fortificate, de rit protestant–unitariene sau luterane. Cetăți dacice, urme ale înaintașilor noștri: Cetatea Zânelor, Cetatea Bud și multe altele. Muzee: de etnografie, istorie, mănăstiri, biserici vechi.

Ținutul Secuiesc este o zonă unică, prin istorie și cultură, unde veți descoperi locuri frumoase, pitorești, cu tradiții și obiceiuri amestecate prin multiculturalitatea ce trăiește aici, și o atmosferă turistică, pentru o vacanță reușită în frumoasele locuri din Ținutul Secuiesc!

Sursa foto: punctul.ro


Obiective turistice

În Masivul Ciomatu Mare, la graniţa dintre judeţele Harghita şi Covasna, îmbrăţişat de păduri şi vegheat de soarele blând, se află Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din Europa. Situat la aproximativ 950 de metri altitudine, lacul Sfânta Ana se întinde pe 20 de hectare şi are o adâncime de şapte metri. Nefiind alimentată de izvoare, apa lacului provine numai din ploi şi din topirea zăpezii şi este pură, aproape distilată, într-un litru de apă găsindu-se 0,029 de miligrame de minerale. Întrucât nu este oxigenată, în lac nu există nicio vietate.
În jurul originii lacului s-au ţesut, de-a lungul vremii, mai multe legende, aşa cum se întâmplă în cazul locurilor a căror frumuseţe oamenii nu o pot explica. Cea mai cunoscută este cea a Anei, fata care a fost înhămată la o caleaşcă, împreună cu alte 11 fecioare, de către stăpânul cetăţii Tuşnad. Pentru că nu aveau putere să poarte caleaşca mai repede, fetele au fost biciuite iar Ana, nemaisuportând durerea sa şi a semenelor sale l-a blestemat pe tiran: „Dumnezeu cel Mare să rupă pământul sub noi/ Să scufunde acest om rău/ Şi împreună cu el şi pe noi”. Legenda spune că Dumnezeu a ascultat-o, muntele s-a surpat şi din lacrimile plânse ale fetelor s-a născut un lac curat ca lacrima şi în care, dacă te scalzi, Dumnezeu te spală de păcate şi timp de un an eşti ferit de probleme.

Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus este una din cele două biserici romano-catolice din Ditrău, Harghita, edificiu construit în stil neogotic între anii 1908-1911.Biserica romano-catolică nouă (biserica mare, biserica nouă) este biserica cea mai mare din întreaga zonă, a fost construită în stilul neogotic-eclectic al începutului secolului al XX-lea, după planurile arhitectului Kiss István din 1895, modificate și completate de Dorzsák Ede. Construcția a început în anul 1908 de către antreprenorul din Subotica (Iugoslavia) Kladek István. Piatra folosită la construcție provine din cariera satului vecin, Remetea. În anul 1911 a fost sfințită de către episcopul romano-catolic al Transilvaniei, contele Majláth Gusztáv Károly.

Băile Tușnad, cel mai mic oraș din România, este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între munții Harghita și Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului. Pozitia în teritoriu îi conferă un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi care fac ca stațiunea să dispună de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortării psihice. Despre apele minerale din zona Tușnadului există dovezi scrise încă din sec XVIII, în care se menționează existența unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de către localnicii satelor din apropiere. Denumită „Perla Ardealului”, Tușnadul este una dntre cele mai frumoase așezări balneare din țara noastră. Activitatea balneară în Băile Tușnad se desfășoară încă de la jumătatea secolului XIX. Prima bază de tratament de la Băile Tușnad a fost realizat după proiectele lui Bela Kuklai și s-a finalizat în anul 1890, sub denumirea “Ștefania” (mai târziu “Sfânta Ana”). În anul 1968, Băile Tușnad a fost declarat oraș turistic.

Cetatea Sighișoara este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara, județul Mureș, România. Cetatea este înconjurată de un zid de 930 m a cărui înălțime inițială era de ca. 4m. Ulterior, înălțimea zidului a fost mărită în unele locuri până la 14 m. Zidul a fost construit între secolul al XIV-lea și al XVII-lea ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.

Târgu Mureș este reședința și cel mai mare municipiu al județului Mureș, situat în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș. Situat în zona central-nordică a României, orașul are ca delimitare geografică râul Mureș și dealul Cornești. Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetății medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. În interiorul Bisericii din Cetate au fost ținute nenumărate sinoduri protestante, 37 de adunări naționale, la care au participat personalități ca Ludovic I al Ungariei, Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zápolya. Totodată aici a fost ales ca principe regent al Ungariei și principe al Transilvaniei Francisc Rákóczi al II-lea.
Citește mai mult