Sibiu şi împrejurimi - descriere zonă turistică şi oferte de cazare

Sibiu şi împrejurimi

Lucruri de făcut în zonă

Sibiu este orașul reședință al județului Sibiu, un oraș plin de obiective culturale și istorice de mare importanță, cu iz medieval și încărcat de istorie și cultură. Sibiul a fost Capitala Culturală Europeană a Uniunii Europene în anul 2007, un titlu bine meritat pentru valorile culturale existente din acest oraș.

Când te plimbi prin centrul orașului, spre Piața Sfatului, sau pe străduțele din împrejurimi, spre cele trei piețe centrale, simți spiritul medieval, istoric, al unei cetăți din Epoca Medievală. Străduțele înguste, pasajele vechi, curțile interioare, clădirile în stil baroc și gotic sau casele săsești formează un ansamblu cultural ce te transpune într-o altă lume, tipică Europei medievale.

Puteți vizita în Sibiu numeroase muzee: Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Bisericii Evanghelice, Galeria de Artă Românească. Una dintre cele mai importante muzee din Sibiu este Muzeul Național Brukenthal, aflat în Palatul Brukenthal, cu colecții impresionante de artă europeană, românească, contemporană, artă gotică etc. Muzeul are o marcă aparte fiind primul muzeu din România, din estul și centrul Europei, deschis în anul 1817, datorită baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei în secolul XVIII.

În zona centrală puteți vizita numeroase clădiri monumentale și biserici, cu importanță turistică deosebită: Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime, Podul Minciunilor, Turnul Sfatului cu o impresionantă priveliște panoramică, Casa cu Cariatide etc. Zona centrală este formată din trei piețe: Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet, înconjurate de biserici cu construcții foarte frumoase, muzee și clădiri de mare valoare arhitectonică și istorică.

În împrejurimile Sibiului, puteți descoperi zone importante din punct de vedere cultural, istoric și etnografic (Cisnădie, Cisnădioara cu Biserica din Deal, Miercurea Sibiului, Ocna Sibiului cu lacurile sărate) și unul dintre cele mai importante muzee etnografice, în aer liber din țară: Muzeul Asta – Dumbrava Sibiului, ce prezintă numeroase case tradiționale din toată țara, biserici, mori de vânt, obiecte meșteșugărești costume tradiționale etc. E o încântare să vă plimbați pe ulițele muzeului în aer liber, în cântatul păsărilor și verdeața copacilor, ce alcătuiesc tabloul perfect.

Sibiul și împrejurimile sale formează un ansamblu istoric – cultural românesc și săsesc, cu arhitectură, etnografie și multiculturalitate unice în țara noastră.

 

Ţara România
JudețulSibiu
Autorul articoluluiAntonela Dumitrescu

Pensiunea Nane din Sibiu

Sibiu, str. Livezii, nr. 16, județul Sibiu
Preț pe noapte începând cu 120 lei
Pensiunea Nane din Sibiu – Sibiu și împrejurimi. Pensiunea Nane din Sibiu vă oferă cazare de Citește
Rezervare

Pensiunea Cocoșul Roșu din Sibiu

Sibiu, str. Ocnei, nr. 19, județul Sibiu
Preț pe noapte începând cu 120 lei
Pensiunea Cocoșul Roșu din Sibiu – Sibiu și împrejurimi. Pensiunea Cocoșul Roșu din Sibiu est Citește
Rezervare

Apartament Nona din Sibiu

Sibiu, str. Luptei, nr. 31, județul Sibiu
Preț pe noapte începând cu 120 lei
Apartament Nona din Sibiu – Sibiu și împrejurimi. Apartament Nona din Sibiu este o unitate de Citește
Rezervare

Apartament Miruna din Sibiu

Sibiu, str. Filarmonicii, nr. 12, județul Sibiu
Preț pe noapte începând cu 150 lei
Apartament Miruna din Sibiu – Sibiu și împrejurimi. Apartament Miruna din Sibiu este o unitat Citește
Rezervare

Pensiunea Acasă din Sibiu

Sibiu, Strada Ștefan cel Mare, numărul 124, Județul Sibiu
Preț pe noapte începând cu 100 lei
Pensiunea Acasă din Sibiu – Sibiu și împrejurimi. Pensiunea Acasă din Sibiu este o locație mod Citește
Rezervare

Cabana Damaris din Sebeșu de Jos

Sebeșu de Jos, zona Rusca
Preț pe noapte începând cu 120 lei
Cabana Damaris din Sebeșu de Jos – Sibiu și împrejurimi. Cabana Damaris din Sebeșu de Jos este Citește
Rezervare

DescoperimRomania.ro nu are momentan în portofoliu locuri disponibile de cazare pentru această zonă turistică.

Momentan nu există oferte de circuite turistice pentru această zonă.

Obiective turistice

Turnul Bisericii Evanghelice este al doilea turn ca înălțime din Transilvania, având o înălțime de 73,34 m și în partea superioară este înconjurat la colțuri de 4 turnulețe mai mici, poate fi vizitat până la ultimul etaj.

Turnul Sfatului se găsește în Piața Mică din Sibiu și avea rolul de turn de apărare, iar în prezent a devenit un adevărat simbol al orașului fiind nelipsit din tablouri sau vederi, oferind turiștilor o superbă panoramă asupra orașului și imprejurimilor.

Pasajul Scărilor este un monument istoric al Sibiului construit din piatră și căramidă, fiind considerat cel mai pitoresc loc caracteristic Sibiului Vechi, mai este cunoscut și sub numele de ”Zidul cu ace”.

Podul Minciunilor a fost construit în anul 1859 fiind primul din România și al doilea din Europa confecționat din fontă turnată, cu decorațiuni prin trafonare și având la capete două cercuri mari decorate cu stema Sibiului, reprezentând un veritabil simbol al orașului și un loc romantic unde își dădeau întâlnire îndrăgostiții.

Biserica fortificată de la Biertan jud.Sibiu se află în localitatea Biertan și este cea mai impunătoare și bine fortificate cetăți țărănești din Transilvania, a fost construită în secolulul XVI sub forma unei biserici-hală în stil gotic târziu și a reușit sa își păstreze aspectul până în prezent. Localitatea Biertan a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și datorită acestei deosebite cetăți forificată.