Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa de Vacanţă La Cotina - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cabină de duș, Baie în unitate, Internet

  Preţul pentru o persoană este de 60 lei/noapte.

  Pentru închiriere integrală preţul este negociabil.

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa de Vacanţă La Cotina - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cabină de duș, Baie în unitate, Internet

  Preţul pentru o persoană este de 60 lei/noapte.

  Pentru închiriere integrală preţul este negociabil.

Informații generale

Casa de Vacanță La Cotina din Sviniţa – Cazanele Dunării.

Casa de Vacanță La Cotina din Sviniţa se află într-unul dintre cele mai pitorești locuri din țara noastră, pe malul Dunării.  Localizată la 4 kilometrii depărtare de ieșirea din comuna Svinița, la punctul cu același nume – „La Cotina” din județul Mehedinți, Casa de Vacanță La Cotina vă oferă posibilitatea de a petrece un sejur într-o atmosferă liniștită, unde vă puteți bucura pe deplin de soare, iarbă și apa Dunării.

Casa de Vacanță La Cotina din Sviniţa vă pune la dispoziție o capacitate totală de 12 locuri, fiind organizată pe două nivele: parter și etaj. La parter puteți beneficia de un living spațios care poate găzdui până la 4 persoane, dotat cu TV, o bucătărie utilată complet cu tot ce aveți nevoie, care vă stă la dispoziție și o baie dotată cu o cabină de duș. La etaj se află cele trei dormitoare, două dintre acestea cu o capacitate de câte 3 persoane iar cel de-al treilea unde se află doar un pat matrimonial. De asemenea, la etaj se află și două băi, din care una dotată cu cabină de duș.

Pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber, Casa de Vacanță La Cotina vă pune la dispoziție o curte generoasă care poate fi transformată după dorință în teren pentru diferite sporturi: volei, fotbal etc. De asemenea, aveți posibilitatea să petreceți câteva ore pe apă, deoarece Casa de Vacanță la Cotina vă oferă o barcă cu motor, cu precizarea că este nevoie de un permis de ambarcațiune pentru a conduce barca personal sau la cerere vă poate însoții cineva într-o excursie pe Dunăre.

În zonă vă puteți bucura de obiective turistice interesante, precum Rezervația Naturală Cazanele Mari și Cazanele Mici, cea mai grandioasă zonă a Defileului Dunării, statuia lui Decebal – cea mai înaltă scluptură în piatră din Europa, Tabula Traiana, Peștera Ponicova, Cetatea Trikule – cele trei turnuri dar și Mănăstirile Mraconia și Sfânta Ana, pentru adepții turismului ecumenic.

Vă recomandăm cu drag un sejur cu prietenii sau cu familia, într-un loc bogat din toate punctele de vedere.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă carea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Baie cu cabină de duș
 • Acces la bucătărie
 • Baie în unitate
 • Grădină/Curte
 • Internet
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.

După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunării cum mai este denumită, până în locul unde  întalneşte Muntii Carpaţi.

Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).

Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.

Această zonă este protejată de Parcul Natural Porțile de Fier care a definit 18 arii protejate în parc astfel aici întalnim rezervaţii naturale împărţite în: 5 rezervaţii botanice ( Cracul Găioarei, Valea Olănicului, Cracul Crucii, Faţa Virului, Valea Mare), o rezervaţie forestiere ( Dealul Duhovnei ), 7 rezervaţii mixte (Dealul Vărănic, Gura Văii- Vârciorova, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, Peştera cu apă din Valea Polevii, Râpa cu lastuni de la Valea Divici, Baziaş, Balta Nera), 2 rezervaţii pleontolgice (Locul fosilifer Bahna şi Locul fosilifer Sviniţa) şi 3 rezervaţii acvafaunistică (Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Divici – Pojejena, Zona umedă Insula Calinovăţ).

În acest loc turistul găseşte linişte şi aventură, munte şi apă, istorie şi geografie toate unite într-o armonie perfectă.


Obiective turistice

Mănăstirea Mraconia se află în zona Cazanelor, în comuna Dubova, vechiul lăcaș construit în anul 1523 era pe Valea Mrăcuniei într-un loc ascuns pitoresc.

Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova este situată pe Dealul Moșului și oferă vizitatorului o priveliște deosebită asupra Dunării, este o mănăstire de maici.

Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și a fost declarată rezervație speologică.

Decebal - reprezintă cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor, chipul regelui dac fiind sculptat în stâncă și se află în Cazanele Mici, între localitățile Eselnița și Dubova, este cea mai mare sculptură din piatră din Europa.

Catedrala Romano Catolică din Orșova reprezintă o pagină unică în istoria orașului, biserica fiind puntea de legătură dintre minoritățile din Orșova (germani, cehi, etc.) și este considerată o capodoperă arhitecturală a secolului XX, fiind unică în Europa, iar elementele sale specifice sunt forma de cort a interiorului și acoperișul în formă de cruce.
Citește mai mult