Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Magnolia - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Casa Magnolia din Tulgheș – Ținutul Secuiesc.

Casa Magnolia din Tulgheș vă pune la dispoziție confortul și odihna necesară într-o vacanța petrecută departe de zgomotul orașelor. Este situată în comuna Tulgheș din județul Harghita, într-o zonă montană pitorească, înconjurată de păduri bogate de conifere, floră și faună bogată și variată.

Casa este situată la jumătatea distanței dintre stațiunile Borsec și Durău, unele dintre cele mai importante stațiuni montane din țară,în care puteți practica sporturi de iarnă, drumeții, puteți descoperi tradiții și obiceiuri locale sau vă puteți trata la izvoarele minerale din zonă, atât de benefice pentru sănătatea noastră.

Casa Magnolia este locația ideală pentru o vacanță la țară, fiind înconjurată de multă verdeață, într-o zonă cu aer curat și proaspăt. Casa Magnolia este frumos mobilată, aici se combină   rusticul și modernul, gazdele oferindu-vă tot confortul și toate facilitățile pentru a avea un sejur cât mai confortabil.

Casa Magnolia dispune de 12 locuri, în 6 camere, cu regim dublu, 4  camere sunt cu pat matrimonial, iar 2 camere suntde tip twin. De asemenea, în unitatea există 2 băi, la parter și la etaj, un living spațios, unde vă puteți relaxa alături de familie și prieteni, sală de mese și o bucătărie complet utilată.

Toate camerele din Casa Magnolia sunt frumos aranjate, simplu și rustic, curate și dispun de TV prin cablu, internet, încălzire și balcon. Fiecare cameră are acces la baia comună, iar articolele de toaletă și prosoapele sunt gratuite. Turiștii au acces permanent la bucătărie, iar gazdele pot oferi, la cerere, produse naturale din ferma proprie. Gazdele pot organiza și prepara, la dorința turiștilor, seri tradiționale cu mâncăruri specifice: gulaș la ceaun, fasole la ceaun, balmoș tradițional, grătare de pui și de porc din producția proprie.

La Casa Magnolia vă puteți relaxa în curtea și grădina casei, la foișor, unde puteți face și grătar sau vă puteți distra alături de familie în sala de jocuri. Gazdele primitoare fac tot posibilul să vă simțiți perfect și de aceea organizează drumeții și excursii.

Atracții turistice Tulgheș

Casa Magnolia organizează drumeții cu ghid local în împrejurimi la izvoarele minerale, la stânile locale unde prânzul este inclus în preț, la Munții Piatra Roșie și la Rezervația Naturală de stejari, unică la o altitudină ridicată (800 de metri). Turiștii pot face și plimbări în zonă, la cules de zmeură, fragi, ciuperci, plante medicinale, într-un cadru natural și curat. De asemenea, turiștii pot merge la pescuit la Lacul Bicaz, aflat la 20 de km distanță de Tulgheș, pot practica alpinismul, pentru aventură și adrenalină, sau gazdele îi pot plimba cu trăsura vara și cu sania iarnă în împrejurimi. În perioada de iarnă se poate și schia pe pârtia Speranța din stațiunea Borsec, aflată la 20 de km distanță de Tulgheș, gazdele asigurând transportul, contra cost.

Gazdele organizează și excursii de o zi în stațiunea Borsec, stațiunea Durău, Izvorul Muntelui, mănăstirile din județul Neamț, Lacul Roșu și alte destinații din zonă, preferate de turiști.

Casa Magnolia este locul perfect pentru a vă aminti de vacanțele petrecute la bunici la țară, înconjurați de păsările cântătoare, susurul apelor reci și aerul proaspăt de munte. Aici este locul unde vă veți simți ca acasă, locul în care gazdele sunt mereu cu zâmbetul pe buze, dornici să plecați de la Casa Magnolia cu amintiri minunate și să vă reîntoarceți cu drag.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazare cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Fermă proprie
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Sanie trasă de cai
 • Spălătorie
 • Transport auto
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc este regiune ce înglobează trei județe din sud – estul Transilvaniei: Harghita, Covasna și o parte din Mureș. În această zonă în perioada medievală, au fost colonizați secuii și, pe alocuri sașii. Secuimea este un grup etnic maghiar, de origine necunoscută, care vorbesc un grai unguresc, cu numeroase regionalisme și arhaisme. Această zonă este caracterizată de numeroase obiective culturale, dar și naturale, unde turiștii pot descoperi locuri minunate, pitorești, cu o arhitectură specifică acestor locuri.

Ținutul Secuiesc este cunoscut pentru peisajul montan, dar și pentru stațiunile balneare. Numeroasele izvoare curative: Băile Tușnad, Harghita Băi, Stațiunea Balvanyos, Stațiunea Sovata, Stațiunea Borsec au numeroase beneficii pentru tratarea bolilor reumatice, cardiace, posttraumatice, ginecologice etc.

Aici, în Ținutul Secuiesc veți descoperi numeroase obiective naturale, culmile munților Carpaților Orientali și lacuri naturaleLacul Roșu, singurul lac natural montan. Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din țară. Cheile Bicazului dominate de stâncile sălbatice. Poiana Narciselor din Vlăhița, de neratat în luna mai când narcisele sunt înflorite, iar poiana are culoarea soarelui. Salina din Praid, una dintre cele mai frumoase saline de la noi. Balta Dracului, o erupție de gaze și noroi, foarte interesantă și multe alte frumuseți naturale zămislite aici.

Tabloul este completat de obiective culturale și istorice, ce simbolizează acțiunile istorice din această zonă. Biserici fortificate, de rit protestant–unitariene sau luterane. Cetăți dacice, urme ale înaintașilor noștri: Cetatea Zânelor, Cetatea Bud și multe altele. Muzee: de etnografie, istorie, mănăstiri, biserici vechi.

Ținutul Secuiesc este o zonă unică, prin istorie și cultură, unde veți descoperi locuri frumoase, pitorești, cu tradiții și obiceiuri amestecate prin multiculturalitatea ce trăiește aici, și o atmosferă turistică, pentru o vacanță reușită în frumoasele locuri din Ținutul Secuiesc!

Sursa foto: punctul.ro


Obiective turistice

În Masivul Ciomatu Mare, la graniţa dintre judeţele Harghita şi Covasna, îmbrăţişat de păduri şi vegheat de soarele blând, se află Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din Europa. Situat la aproximativ 950 de metri altitudine, lacul Sfânta Ana se întinde pe 20 de hectare şi are o adâncime de şapte metri. Nefiind alimentată de izvoare, apa lacului provine numai din ploi şi din topirea zăpezii şi este pură, aproape distilată, într-un litru de apă găsindu-se 0,029 de miligrame de minerale. Întrucât nu este oxigenată, în lac nu există nicio vietate.
În jurul originii lacului s-au ţesut, de-a lungul vremii, mai multe legende, aşa cum se întâmplă în cazul locurilor a căror frumuseţe oamenii nu o pot explica. Cea mai cunoscută este cea a Anei, fata care a fost înhămată la o caleaşcă, împreună cu alte 11 fecioare, de către stăpânul cetăţii Tuşnad. Pentru că nu aveau putere să poarte caleaşca mai repede, fetele au fost biciuite iar Ana, nemaisuportând durerea sa şi a semenelor sale l-a blestemat pe tiran: „Dumnezeu cel Mare să rupă pământul sub noi/ Să scufunde acest om rău/ Şi împreună cu el şi pe noi”. Legenda spune că Dumnezeu a ascultat-o, muntele s-a surpat şi din lacrimile plânse ale fetelor s-a născut un lac curat ca lacrima şi în care, dacă te scalzi, Dumnezeu te spală de păcate şi timp de un an eşti ferit de probleme.

Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus este una din cele două biserici romano-catolice din Ditrău, Harghita, edificiu construit în stil neogotic între anii 1908-1911.Biserica romano-catolică nouă (biserica mare, biserica nouă) este biserica cea mai mare din întreaga zonă, a fost construită în stilul neogotic-eclectic al începutului secolului al XX-lea, după planurile arhitectului Kiss István din 1895, modificate și completate de Dorzsák Ede. Construcția a început în anul 1908 de către antreprenorul din Subotica (Iugoslavia) Kladek István. Piatra folosită la construcție provine din cariera satului vecin, Remetea. În anul 1911 a fost sfințită de către episcopul romano-catolic al Transilvaniei, contele Majláth Gusztáv Károly.

Băile Tușnad, cel mai mic oraș din România, este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între munții Harghita și Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului. Pozitia în teritoriu îi conferă un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi care fac ca stațiunea să dispună de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortării psihice. Despre apele minerale din zona Tușnadului există dovezi scrise încă din sec XVIII, în care se menționează existența unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de către localnicii satelor din apropiere. Denumită „Perla Ardealului”, Tușnadul este una dntre cele mai frumoase așezări balneare din țara noastră. Activitatea balneară în Băile Tușnad se desfășoară încă de la jumătatea secolului XIX. Prima bază de tratament de la Băile Tușnad a fost realizat după proiectele lui Bela Kuklai și s-a finalizat în anul 1890, sub denumirea “Ștefania” (mai târziu “Sfânta Ana”). În anul 1968, Băile Tușnad a fost declarat oraș turistic.

Cetatea Sighișoara este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara, județul Mureș, România. Cetatea este înconjurată de un zid de 930 m a cărui înălțime inițială era de ca. 4m. Ulterior, înălțimea zidului a fost mărită în unele locuri până la 14 m. Zidul a fost construit între secolul al XIV-lea și al XVII-lea ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.

Târgu Mureș este reședința și cel mai mare municipiu al județului Mureș, situat în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș. Situat în zona central-nordică a României, orașul are ca delimitare geografică râul Mureș și dealul Cornești. Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetății medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. În interiorul Bisericii din Cetate au fost ținute nenumărate sinoduri protestante, 37 de adunări naționale, la care au participat personalități ca Ludovic I al Ungariei, Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zápolya. Totodată aici a fost ales ca principe regent al Ungariei și principe al Transilvaniei Francisc Rákóczi al II-lea.
Citește mai mult