Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Brădet - Cameră single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Cablu TV, Încălzire centrală, Internet wireless, TV

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Brădet - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Cablu TV, Încălzire centrală, Internet wireless, TV

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Brădet - Cameră twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Cablu TV, Încălzire centrală, Internet wireless, TV

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Brădet - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Cablu TV, Încălzire centrală, Internet wireless, TV

Informații generale

Pensiunea Brădet din Broșteni – Bucovina.

Pensiunea Brădet din Broșteni este o locație amplasată într-un loc rustic, înconjurat de verdeață și culmi acoperite de păduri dese și aer curat, de munte. Pensiunea Brădet este localizată pe Valea Bistriței, în orașul Broșteni, la 50 de kilometri distanță de Vatra Dornei și la 80 de kilometri distanță de Bicaz.

Pensiunea Brădet din Broșteni are 6 camere, curate și spațioase, împărțite în două camere matrimoniale și patru camere twin. Toate camerele dispun de cablu TV și internet. De asemenea, pensiunea dispune și de o sală de mese generoasă, cu 24 de locuri. Gazda vă va delecta cu bucate alese, în restaurantul propriu și cu vinul casei. La Pensiunea Brădet veți avea parte de ospitalitate și bună dispoziție!

În zilele însorite de vară vă puteți relaxa în curtea înverzită a pensiunii, cu un foișor acoperit, și puteți pregăti la grătarul din curte bucate alese. Copii se pot juca în voie în locul special amenajat, iar în timpul liber puteți porni într-o aventură cu ATV-urile sau cu bicicletele în împrejurimi.

De la Pensiunea Brădet din Broșteni puteți descoperi lumea frumoasă și simplă din poveștile lui Ion Creangă. Aici puteți vizita biserica din lemn de brad, în care a învățat Ion Creangă, aici sunt și câteva icoane pictate de mari artiști români ca Tătărașcu, Tomitza și Grigorescu.

De asemenea, aici puteți vedea și piatra simbolică „Ion Creangă”, o piatră simbolică ce face referire la scena din cartea „Amintiri din copilărie”, în care casa Irinucăi este dărâmată de un bolovan.

Pe Valea Bistriței putem porni în drumeții montane în Munții Bistriței, spre creasta Pietrosu – Bogulinu, Cheile Zugreni și multe alte obiective naturale, de o mare frumusețe și importanță turistică.

Vă așteptăm la Pensiunea Brădet din Broșteni să vă bucurați de aerul curat, frumusețea naturii și liniștea satului!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Broșteni, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

13:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale mici de companie.

Facilităţi

 • Servicii de spălătorie
 • Parcare gratuită
 • Închirieri ATV-uri
 • Închirieri de biciclete
 • Bar
 • Foişor
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire centrală
 • Loc de joacă pentru copii
 • Restaurant
 • Serviciu în cameră

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult