Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Fabian - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Internet wireless

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Fabian - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Internet wireless

Informații generale

Pensiunea Casa Fabian din Vișeu de Jos – Maramureș.

Pensiunea Casa Fabian vă așteaptă în frumoasă zonă a Maramureșului, să descoperiți peisaje pitorești și tradiții populare păstrate din cele mai vechi timpuri. Casa Fabian este localizată în Vișeul de Jos, la 35 de kilometri distanță de stațiunea Cavnic.

Pensiunea Casa Fabian din Vișeu de Jos vă oferă cazare în camere curate și spațioase, unde vă puteți odihni în cele mai bune condiții. Casa Fabian pune la dispoziție trei camere, o cameră dublă cu pat matrimonial și 2 camere de trei persoane, cu un pat mare dublu și un pat de o persoană. Camerele dispun de baie modernă. În toată pensiunea dispuneți de internet wireless.

De asemenea, la Casa Fabian, la parter, dispuneți de o bucătărie complet utilată, cu toate facilitățile necesare și o sufragerie unde puteți lua masa, împreună cu familia și prietenii.

Casa Fabian din Vișeu de Jos  are o curte frumoasă, unde, în zilele călduroase, puteți lua masa sau vă puteți relaxa și se pot face grătare la grătarul de afară.

Locul unde este așezată pensiune este deosebit de pitoresc, plind e verdeață, la poalele Munților Maramureș.

De la Pensiunea Casa Fabian puteți să descoperiți frumoasa zonă a Maramureșului. Se pot face trasee montane și drumeții în Parcul Național Munții Maramureș. De asemenea, turiștii pot vizita Cascada Cailor, stațiunea montana Borșa și Cavnic, unde se pot practica sporturi de iarnă.

În frumoasa zonă a Maramureșului puteți vizita Mănăstirea Bârsana, un colț de rai și de rugăciune, Valea Izei, cu frumoase tradiții, obiceiuri populare și arhitectură tradițională. Tot aici, puteți să vă plimbați cu celebra Mocănița pe Valea Vaserului.

Pensiunea Casa Fabian și superba zonă a Maramureșului vă oferă o vacanță de vis într-una dintre cele mai frumoase zone turisitice ale României!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

După ora 12:00

Ora de plecare

Până la ora 12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazare cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Minimarket
 • Parcare

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Maramureş

Maramureş

Maramureş – frumoasa regiunea istorică şi geografică situată în nordul României.

Regiunea Maramureş este formată din depresiunea Maramureş, înconjurată de munţii Oaş, Gutâi, Tibleş, Rodnei, Carpaţii Păduroşi şi Munţii Maramureşului.

Fiind înconjurat de păduri, Maramureşul excelează la capitolul meşteşugurilor tradiţionale pentru că aici s-a întâlnit talentul cu lemnul şi aici, acum se creează arta tradiţională populară.

Găsim în satele răsfirate pe văi minunatele porţi tradiţionale maramureşene realizate de adevăraţi maeştri ai sculpturii, bisericile de lemn create de mâinile iscusite ale meşteşugarilor, aceste adevărate capodopere formând un ansamblu arhitectural excepţional.

Această zonă minunată, cu oameni gospodari şi primitori, este ca un muzeu viu în aer liber, întins pe zeci de mii de km²,  în care găsim meşteri fierari, sculptori în lemn, olari, femei care ţes, torc şi care aşteaptă cu bucurie ca turiştii să le treacă pragul.

Maramureşul uimeşte şi prin talentul cu care oamenii trăiesc, respectă viaţa şi toate cele ce derivă din acestea, astfel găsim aici unicul cimit vesel, Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Acest cimitir este unic atât prin crucile albastre cu mesaje haioase şi scene din viaţa celor trecuţi în nefiinţă, dar şi prin starea pe care ţi-o transmite, aici, în Maramureş, despărţirea celor două lumi este parcă mai domoală, mai cu voie bună şi mai liniştită.

Maramureşul este unic prin păstrarea vie a tradiţiilor, prin păstrarea nealterată a satului românesc, a meşteşugului şi a valorilor morale, dar mai presus de toate prin mândria cu care portul popular autentic este astăzi păstrat şi purtat de localnici la cele mai importante momente din viaţa lor.

Natura nu se lasă mai prejos şi, concurând cu locuitorii, ne pregăteşte şi ea surprize frumoase. În apropiere de Borşa, în Munţii Rodnei găsim Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Munţii Rodnei sunt unii dintre cei mai frumoşi munţi din ţară. Defilleul Lăpuşului, situat în partea de nord a regiunii, impresionează prin verdele crud al pădurilor împletit cu apa cristalină.

Foto: Arian Adventures


Obiective turistice

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, te așteaptă un ținut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată. Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turiștii dornici să viziteze Maramureşul istoric.
Citește mai mult