Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Daniel Codoban - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet Wi - Fi, Camere cu balcon, Baie în cameră, Frigider, Încălzire centrală, Minibar, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Dorel Codoban - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet Wi - Fi, Camere cu balcon, Baie în cameră, Frigider, Încălzire centrală, Minibar, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Dorel Codoban din Lazuri – Munții Apuseni.

Pensiunea Dorel Codoban din Lazuri vă invită la relaxare, odihnă și aer curat într-un loc pitoresc, în mijlocul naturii.

Aici este spațiul ideal pentru reîncărcarea bateriilor, pentru o escapadă din urbanul aglomerat.

Situată în comuna Roșia, mai exact în satul Lazuri din județul Bihor, la doar 15 km de Beiuș, Pensiunea Dorel Codoban din Lazuri vă așteaptă pentru a simți cu nostalgie tradiționalul transpus în modernism.

Facilități

Pensiunea Dorel Codoban din Lazuri vă așteaptă cu o capacitate de 16 locuri de cazare în 8 camere duble, clasificate cu 3 margarete.

Toate camerele dispun de condiții excelente de cazare. Nelipsite din fiecare cameră fiind televizorele, băile proprii cu duș, la care se adaugă minibarul, frigiderul, uscătorul de păr.

Accesul la bucătăria modern și complet utilată, precum și accesul la internetul Wi-Fi este gratuit.

Pentru dimineți relaxantă vă puteți savura cafeaua la una din terasele pensiunii, admirând spectacolul de lumină și culoare pe care îl crează primele raze de soare alături de imprejurimile impădurite.

Pentru un sejur de exceptie la Pensiunea Dorel Codoban din Lazuri vă așteaptă o masă de ping-pong, spălătorie, o sanie trasă de cai, o curte plină de verdeață, o fermă proprie din care proprietarii vă vor răsfăța cu produse BIO, șemineu, grătar, o sală de conferințe ideală pentru team-building-uri, dar și un foișor pentru seri ce vor creea amintiri de neuitat.

Ce putem vizita?

Poziționată strategic, de la Pensiunea Dorel Codoban din Lazuri puteți merge cu ușurință spre Moara de apă din comuna Roșia, despre care se spune că este aducătoare de noroc. Peștera cu cristale din mina Farcu, unică pe teritoriul României datorită tipului de cristal rar pe care îl adăpostește. Bineînțeles, nu puteți părăsi zona fără o plimbare la Peștera Meziad un loc al istoriei cu o însemnătate deosebită, recunoscută la nivel național și internațional.

Vă invităm cu drag la o escapadă pe teritoriul României, în județul Bihor alături de Pensiunea Dorel Codoban din Lazuri.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Rampa de acces pentru persoane cu dizabilități
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Parcare gratuită
 • Râu în curte
 • Acces la bucătărie
 • Închirieri de biciclete
 • Livadă
 • Fermă proprie
 • Foişor
 • Frigider
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Masă de ping-pong
 • Sala conferinţe
 • Sală de mese
 • Sanie trasă de cai
 • Şemineu
 • Spălătorie
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Munţii Apuseni

Munţii Apuseni

Munţii Apuseni sunt situaţi în partea de nord a Carpaţilor Occidentali fiind limitaţi la sud de râul Mureş, la nord avem Depresiunea Someşului, la vest Câmpia de Vest, iar la est Depresiunea Transivaniei.
Munţii Apuseni sunt formaţi dintr-un ansamblu de masive strans legate între ele dintre care cel mai înalt este Vârful Bihor, cunoscut şi sub numele de Curcubăta Mare, cu o înălţime de 1849 m.

Din punct de vedere turistic Munţii Apuseni sunt foarte importanţi pentru diversitatea obiectivelor de care dispun. Ei adăpostesc obiective de interes peisagistic, geologic, speologic, paleontologic, dar şi istoric.

Cele mai atractive masive din punct de vedere turistic sunt Curcubăta Mare, Muntele Mare şi Gilău datorită înăţimii lor, a privelişei pe care o oferă, dar şi a platourilor largi, a versanţilor abrupţi şi a văilor pe care le formează. Dar atracţii turistice importante se găsesc şi în munţii Codru Moma, Pădurea Craiului, Trascău, Vlădeasa şi Metaliferi.

Dintre formele de relief cele mai importante pentru turişti amintim: platourile interfluviale (Bihor – Vlădeasa – Muntele Mare), platouri carstice (Codru Moma, Padurea Craiului, Padiş).
În Munţii Apuseni sunt aproximativ 5000 de peşteri. În unele dintre acestea se află vestigii paleontologice, gheţari fosili, cursuri subterane de ape şi chiar cascade. Dintre cel mai importante peşteri amintim: Peştera Meziad, Peştera Urşilor, aceasta a fost amenajată pentru a primi grupuri de turişti, peştera cu gheţar Scărişoara, Peştera Pojaru Poliţei, Peştera Gheţarul de la Focul Viu, Peştera Coliba Mare.

Chei importante şi frumoase sunt pe râurile Someşul Cald, Someşul Rece, Arieş, Crişul Repede, Cheile Turzii, Râmeţului, Cheile Aiudului, Cheile Geoagiului, Cheile Galbenei, etc.
Defilee deosebite întâlnim pe râurile Crişul Alb, Crişul Negru şi Mureş.

Vârfuri montane impresionante sunt cele două Detunate (Detunata Goală şi Detunata Flocoasă) din munţii Metaliferi şi vârful Vulcan.

Cascadele sunt şi ele extraordinare, dintre cele mai cunoscute şi mai frumoase sunt: Vârciorog, Bohodei, Răchiţele (cunocută şi sub numele de Vălul Miresei), Iadolina, Pişoaia, Evantai, Pătrăhăiţeşti.

În Munţii Apuseni îşi au obârşia numeroase râuri importante dintre care Arieş, Barcău, Someşul Cald, Someşul Rece, Crişurile Alb, Negru şi Repede, Ampoiul etc.
Izvoarele cu ape minerale sunt captate şi folosite în scopuri curative la Gioagiu Băi, Stâna de Vale, Vaţa de Jos, Moneasa.

Dintre lacuri cele mai cunoscute şi mai atractive sunt Tarniţa, Leşu, Fântânile, Ighiu, Vărăşoaia.

Cetăţi dacice sunt la Bologa, Şoimuş, Piatra Craivii, iar aşezări daco-romane avem la Roşia Montană, Abrud, Zlatna. Castre romane sunt la Porolisum, Gilău, Bologa, dar şi castelul de la Ciucea şi alte ruine ale cetăţilor medievale.

Există numeroase motive care il descriu drept un loc special pe care turişti nu ar trebui să il rateze, precum flora, fauna, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților.

Foto: paneurotravel.ro


Obiective turistice

Cascada de la Vidra (Cascada Pișoaia) jud. Alba este un rai cu apă și verdeață, iar spectacolul care il oferă apa se îmbină excelent cu formațiunile calcaroase.

Cascada ”Vălul Miresei” (Cascada Răchițele) se găsește în localitatea Răchițele la poalele munților Vlădeasa, este una din cele mai frumoase cascade din România, căderea de apă fiind de peste 30 m, iarna peretele stâncos îngheață și devine un loc ideal de escaladă pentru cei pasionați de acest sport.

Peștera Ghețarului de la Focul Viu se găsește în munții Bihorului, pe Valea Galbenă și iese în evidență prin spectaculoasele sale grupuri de stalagmite în care se răsfrâng rezele soarelui.

Ghețarul de la Scărișoara sau Peștera Scărișoara se găsește în Parcul Natural Apuseni și adăpostește cel mai mare ghețar subteran din țară noastră, fiind și unul din cele mai cunoscute obiective turistice din Apuseni, iar în anul 1938 peștera a fost declarată monument al naturii din România.

Peștera Urșilor este situată în comuna Pietroasa, are o lungime de 1,5 km și este renumită datorită urmelor și fosilelor de urs de cavernă, animal dispărut în urmă cu 15.000 de ani.
Citește mai mult