Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Karmina - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cabină de duș, Balcon, Încălzire centrală, Internet wireless, Pat dublu, Paturi Twin, TV

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Karmina - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cabină de duș, Balcon, Încălzire centrală, Internet wireless, Pat dublu, Paturi Twin, TV

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Karmina - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cabină de duș, Balcon, Încălzire centrală, Internet wireless, Pat dublu, Paturi Twin, TV

Informații generale

Pensiunea Karmina din Șaru Dornei – Bucovina.

Pensiunea Karmina din Șaru Dornei este amplasată într-o locație pitorească, înconjurată de natură, unde vă puteți relaxa alături de familie și prieteni. Este localizată în apropierea Parcului Național Călimani, fiind un ideal punct de plecare spre drumeții montane și vizitarea obiectivelor turistice din zonă.

Pensiunea Karmina din Șaru Dornei vă oferă toate condițiile necesare pentru un sejur reușit cu cele mai bune servicii oferite într-un cadru modern. Pensiunea dispune de 16 camere, cu un total de 48 de locuri de cazare, de diferite dimensiuni: duble, triple, cu patru locuri și apartamente. Sunt ideale pentru familii sau grupuri de prieteni. Toate camerele sunt curate și spațioase, cu mobilier modern, într-un decor plăcut. Fiecare cameră are TV, internet și balcon cu vedere la frumusețile naturii din zonă.

De asemenea, vă puteți relaxa sau mânca pe terasa din curtea pensiunii și puteți petrece după – amiezi de relaxare în foișorul din grădină. Aveți facilități de grătar, iar automobilul dumneavoastră este în siguranță, parcarea fiind păzită.

La Pensiunea Karmina dispuneți și de restaurant, cu specific tradițional bucovinean, dar și cu mâncăruri din bucătăria internațională, pentru toate gusturile. Sala de evenimente este una spațioasă, cu 350 de locuri, unde se pot organiza evenimente speciale din viața dumneavoastră: nunți, botezuri, majorate, zile de naștere și eveninimente corporate, petreceri de firmă etc. Pensiunea Karmina vă oferă diferite posibilități și servicii de înaltă calitate.

De la Pensiunea Karmina din Șaru Dornei puteți porni în descoperirea împrejurimilor. Parcul Național Călimani este în imediata apropiere și vă invită să vizitați cele mai frumoase obiective naturale din zonă: Rezervația 12 Apostoli, Lacul Iezerul Călimanilor, Vârful Pietrosu Călimani, la o altitudine de 2100 de metri. De asemenea, puteți vizita Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Dorna Arini, Mănăstirea Piatra Tăieturii și puteți descoperi frumoasa Bucovină cu circuitul mănăstirilor pictate, Cheile Bistriței de la Zugreni, stațiunea balneclimaterică Vatra Dornei, Cetatea de Scaun a Sucevei și locurile încărcate de istorie și tradiție, străbătute de Ștefan cel Mare, Ion Creangă, Mihai Eminescu.

Vă așteptăm la Pensiunea Karmina din Șaru Dornei să petreceți o vacanță de neuitat în pitorească zonă a Munților Călimani, în condiții speciale, departe de stresul și agitația zilnică!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Șaru Dornei, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Sală de evenimente
 • Parcare păzită
 • Teren de tenis
 • Bar
 • Echitaţie
 • Foişor
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire centrală
 • Internet wireless
 • Restaurant
 • Sală de conferinţe
 • Sanie trasă de cai
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult