Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici </p

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Poiana de Vis - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Poiana de Vis - Cameră dublă superioară

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Poiana de Vis - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Poiana de Vis - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Pensiunea Poiana de Vis din Sucevița – Bucovina.

Poieniţa noastră încearcă să fie un vis frumos pentru toţi oaspeţii ce doresc tihna şi frumuseţea unui colţişor înverzit, tulburat doar de ciripitul păsărilor şi foşnetul codrului ce înconjoară această locaţie.

Aşezată într-o poiană cu un spaţiu generos (aprox 1 hectar) peste râul Suceviţa, la baza serpentinelor ce urcă Obcina mare spre mănăstirea Moldoviţa şi la 2 km de mănăstirea Suceviţa, căsuţa noastră se află într-un loc ideal pentru odihnă, plimbări şi trasee uşoare spre toate minunăţiile Bucovinei.

Te chemăm cititorule în locuri care sigur îţi vor rămâne în amintire ca locuri de suflet unde la plecare nu vei lăsa nişte oameni oarecare ci nişte prieteni buni la care te vei întoarce oricând cu drag.

Localizare:
– La 2. 5 km de Mănăstirea Suceviţa pe Dn17a spre Câmpulung Moldovenesc se află pe partea dreaptă Strada Poiana Lungă (indicator la intrare). Urmând indicatorul se trece un podeţ peste râul Suceviţa şi se ajunge în linie dreaptă chiar în curtea pensiunii (la 250 m de drumul principal într-o poiană pe marginea râului).

Ne aflăm:
– La 7 km de o nouă şi modernă pârtie de schi cu teleschi şi tunuri de zăpadă (grad de dificultate uşor şi o lungime de 600m)
– La 600m de un derdeluş cunoscut în zona obcinilor.
– În centru faţă de toate mănăstirile Bucovinei pe o rază de maxim 45 km (Suceviţa, Putna, Voroneţ, Dragomirna, Moldoviţa, Arbore, Humor)
– La 800 m de un nou şi mare centru de agrement la standarde europene cu bazin înot, jacuzzi, saună finlandeză, sală fitness, bowling cu 4 piste olimpice, sală cu mese tenis de masă, centru de relaxare cu salină, biliard, snooker, darts, air-hockey, fotbal de masă şi teren de tenis de câmp
– La 5 km de un mare centru de echitaţie
– La 30 km de salina Cacica
– La 15 km de vârful Obcinei Mari (traseu cu serpentine şi zona de belvedere)
– În imediată apropiere se află traseul marcat spre mănăstirea Putna (6 ore) şi traseu de 1 ora la schitul de pe dealul Furcoiul (zona belvedere Mănăstirea Suceviţa)
– La 50 km de perla Bucovinei – Pietrele Doamnei din Munţii Rarău (3 ore dus -intors traseu montan marcat de la auto până pe Pietrele Doamnei)
– La 90 km de traseul 12 Apostoli din munţii Călimani (1 zi ieşire pentru temerari 2 ore dus + 2 ore întors cu auto până la baza + 8 ore traseu montan marcat dus întors până la faimoasele stânci 12 Apostoli)

Coordonate Gps:
N 47grade 45. 808
E 25grade 41. 542


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Sucevița, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Râu în curte
 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Terasă
 • Teren de sport

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult