Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Viodor - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor, Uscător de păr

  Tarifele variază în funcţie de perioadă astfel:
  În cursul săptămânii În weekend
  24.08.2015 – 31.10.2015 110 lei/zi 110 lei/zi
  01.11.2015 – 31.12.2015 130 lei/zi 130 lei/zi

Informații generale

Pensiunea Viodor din Dorna Arini – Bucovina.

Pensiunea Viodor din Dorna Arini este situată la o distanţă de 3 km faţă de centrul oraşului Vatra Dornei şi la 1, 5 km de Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului
Inaugurată în luna decembrie a anului 2012.

Pensiunea Viodor din Dorna Arini se remarcă prin eleganţa cu care îmbina elementele rustice cu cele moderne şi oferă oaspeţilor posibilitatea de a petrece un sejur de excepţie. Restaurantul cu specific tradiţional îşi încântă oaspeţii cu preparatele sale delicioase, iar pentru relaxare dispune de un foişor în grădina cu balansoar, fiind oferite şi dotările pentru grătar.

Pensiunea Viodor din Dorna Arini dispune de o structură de cazare formată din 8 camere duble dotate la un standard de 4 stele cu grup sanitar propriu, balcon cu vedere la munte, conexiune internet wireless, Tv Lcd, încălzire central, cablu Tv şi uscător de păr.

Pensiunea Viodor din Dorna Arini oferă clienţilor săi următoarele servicii şi utilităţi: restaurant cu o capacitate de 20 locuri pentru nefumători şi 16 locuri pentru fumători, dotările pentru grătar, leagăn, seif la recepţie, parcare proprie supravegheată video, conexiune internet, spaţiu verde de peste 1500 mp foişor în grădină, receptive 24 h, spălătorie.

Obiective turistice în apropiere:
Muzeul de ştiinţe ale naturii şi cinegetic –3, 5 km
Gara Vatra Dornei Băi –3, 6 km
Patinuar –3, 6. Km
Pârtia de schi Veveriţa –3, 7 km
Pârtia de schi Parc 23, 7 km
Pârtia de schi Parc 1—3, 8 km
Gara —4 km
Pârtia de schi Dealul Negru –4, 4 km
Pârtia de schi Telescaun –4, 4 km
Parcul Naţional Călimani –20, 5 km


Caută cazare în categoriile:
Cazare Bucovina, Cazare Dorna Arini, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans. Se acceptă plata cu card.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Plată cu cardul
 • Bar
 • Fax
 • Foişor
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Parcare
 • Restaurant
 • Seif
 • Serviciu în cameră
 • Spălătorie
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Bucovina

Bucovina

Bucovina este situată în nordul Moldovei și este una dintre cele mai mari provincii istorice ale României. Alături de Muntenia și Transilvania este și una dintre cele mai importante zone turistice ale României. Această zonă ascunsă în munți este celebră pentru albastrul pur de Voroneț, faimoasa mănăstire care mai poartă denumirea de ”Capela Sixtină” a Orientului, dar și pentru celelalte mănăstiri pictate expresiv: Arbore, Humor, Moldovița, Sucevița, Suceava, Probota, Pătrăuți.

Aceste biserici cu fresce exterioare au fost realizate în secolele XV-XVI și fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, reprezentând principala țintă turistică din regiune. Uimitoarele sale biserici împreună cu obcinile sale, care sunt niște șiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid compun culoarea și farmecul Bucovinei. De altfel, Bucovina înseamnă ”țara fagilor” (Buchenland), denumire dată de austrieci în anul 1775 după ce regiunea a devenit provincie a Imperiului Habsburgic.

Farmecul Bucovinei nu se limitează la mănăstirile pictate, el continuă cu alte obiective turistice  antropice din Bucovina dintre care amintim: Mănăstirea Putna, Cetatea de Scaun a Sucevei, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mina de sare de la Cacica, Muzeul Satului bucovinean, mănăstirea Dragomirna, muzeul Arta Lemnului, Codrul Secular Slătioara (cea mai veche pădure de rășinoase și fag din țară)  și multe altele.

Dintre obiectivele turistice naturale avem Masivul Rarău, Rezervația Tinovul Mare, Cheile Lucavei, Piatra Pinului și Piatra Șoimului, Cheile Zugrenilor, Piatra Țibăului, Cheile Moara Dracului, 12 Apostoli, masivul Adam și Eva, Rezervația Pietrele Doamnei și multe, multe alte frumuseți.

Casele memoriale ale înaintașilor noștri: Ciprian Porumbescu, Nicolae Labiș, Mihail Sadoveanu.

Recunoscuți pentru mâncărurile tradiționale delicioase, câteva din preparatele culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Bucovina sunt: papanașii, ciorba rădăuțeană, Tochitura bucovineană, pârjoale moldovenești, poale-n brâu, sărmăluțe în foi de viță.

În concluzie putem spune că doinele și baladele bucovinene, ceramica de Rădăuți și cea neagră de la Marginea, împreună cu ouăle încondeiate fac ca zona turistică Bucovina să semene cu un muzeu etnografic în aer liber.


Obiective turistice

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost construită de Petru I Mușat la sfârșitul secolului al XIV-lea și fortificată de Ștefan cel Mare în secolul al XV-lea, iar în secolul al XVII-lea (1675) a fost distrusă de Dumitrașcu Cantacuzino.

Mănăstirea Moldovița a fost construită în anul 1410 pe locul unei vechi mănăstiri din lemn, iar originalitatea mănăstirii se datorează amestecului dintre elementele tradiționale și cele moderne, continuând să impresioneze vizitatorii cu nuanța caldă și armonioasă de galben, precum și cu claritatea alinierii iconografice.

Mănăstirea Sucevița este considerată cea mai impresionată construcție arhitectonică din secolele XV-XVI, fiind construită ca o adevărată mănăstire-cetate a Bucovinei și este ultima dintre mănăstirile cu fațadă pictată.

Mănăstirea Voroneț a fost construită în anul 1488 de către Ștefan cel Mare și prezintă o sinteză a elementelor bizantine (fundația este sub forma unui trifoi alb, cu turla chiar deasupra naosului) și elemente gotice (arce și coloane).
Citește mai mult