Braşov - oraş de poveste

Braşov – oraş de poveste

Zona Schei a oraşului Braşov – atracții turistice


Braşovul este un oraş plin de istorie, cu o arhitectură combinată: case vechi, înalte, ce ne transpun în timpuri demult apuse, alături de blocuri noi şi clădiri de birouri aparţinând începutului de mileniu 3. Faima sa a trecut hotarele ţării, din ce în ce mai mulţi turişti străini venind aici pentru a vizita locuri de o frumuseţe tulburatoare.

Centrul vechi al oraşului Braşov este principala atracţie pentru turişti, dar să nu uităm despre zona Schei, unde istoria încă vie şi plină de tradiţie se îmbină perfect cu multitudinea de stiluri arhitecurale ale oraşului.

Pentru un sejur în Brașov gășiți cazare pe www.inchirieriregimhotelier.ro

O clădire reprezentativă pentru această zonă este  Poarta Schei. Aceasta a fost construită în anii 1559 pentru a fi fluidizată circulaţia între Cetatea Braşovului şi Suburbia de Sud. Construcţia este in stil neoclasic, cu o  deschidere central pentru vehicule, încadrată de două accese laterale pentru pietoni şi a fost edificată de către mesterul zidar Joseph Jani. Aceasta a fost restaurată după cutremurul din 4 martie 1977 şi reparată de mai multe ori, ultima dată  în 2004. Are elemente în formă de arc. Formată din 2 registre: un registru de bază  şi un registru superior. Este formată din panou de leduri şi are 4 turnuleţe.

Singura construcţie care s-a păstrat în întregime trecerii timpului este Poarta Ecaterniei, construcţie care exprimă autoritatea supremă a Magistratului asupra locuitorilor oraşului.

Cu siguranţă cel mai reprezentativ obiectiv, în afară de Biserica Neagră, din punctual meu de vedere este Strada Sforii. Aceasta este cea mai îngustă stradă din sud-estul Europei şi are o lăţime cuprinsă între 111-135 cm.

În ultimul rând să nu uităm în călătoria noastră prin zona veche a oraşului de Prima Şcoală Românească construită între secolele secolele al XIV-lea şi al XVIII lea odată cu Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae, iar între anii 1556 şi 1583 diaconul Coresi a tipărit cele mai multe cărţi în limba română din secolul al XVI- lea.

Braşovul este un oraş plin de istorie. Arhitectura şi-a pus amprenta de-a lungul timpului asupra oraşului, de aici venind și denumirea de Braşov – oraş de poveste.


Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Brașov

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


Bucuresti_Casa-Poporului Braşov - oraş de poveste

Casa Poporului – istoria neştiută

Casa Poporului este un edificiu colosal care a dat naştere unor mituri care mai decare mai bizare, dar în care există totuşi şi un sâmbure de adevăr. Construcţia acestei clădiri-mamut cum mai era numită a început în anul 1980. Nicolae Ceauşescu a ordonat, după cutremurul din 04 martie 1977 „reconstruirea” Bucureştiului ca un oraş de sine […]

0 comments
VINVEST-își-deschide-porțile-în-perioada-31-martie-–-2-aprilie-2017 Braşov - oraş de poveste

VINVEST își deschide porțile în perioada 31 martie – 2 aprilie 2017, la Timișoara

Sute de feluri de vin, unele în premieră națională,  vor fi expuse și degustate la a XIV-a ediție VINVEST Cel mai mare eveniment dedicat vinului și unul dintre cele mai vechi și de tradiție evenimente din România, Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara – VINVEST ediția a XIV-a, va avea loc în perioada 31 martie […]

0 comments
Obiceiuri-de-Crăciun-în-Bucovina Braşov - oraş de poveste

Obiceiuri de Crăciun în Bucovina

Obiceiuri de Crăciun în Bucovina Frumoasă zonă a Bucovinei îmbracă haine de sărbătoare cu ocazia sărbătorii de Crăciun. Tradițiile și obiceiurile unice te ademenesc să petreci un minunat Crăciun în Bucovina. Gospodarii din satele Bucovinene, înainte de Crăciun recuperează lucrurile împrumutate sau restituie ce au împrumutat de la vecini sau de prin satele vecine. Se spune […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *