Cetatea Făgăraşului - cetatea ce nu a fost cucerită niciodată

Cetatea Făgăraşului – cetatea ce nu a fost cucerită niciodată

Cetatea Făgăraşului coordonate GPS: N 45.845374 E 24.973858


Imagini: Iulia Cristina Renciu


Cetatea Făgăraşului este o cetate transilvăneană amplasată în centrul României. O fortăreaţă aflată la jumătatea drumului dintre Sibiu şi Braşov în oraşul ce îi poartă numele. Poziţionată la poalele Munţilor Făgăraşului, aceasta este o oază de linişte şi relaxare.

Încă din secolul XIV a început construirea cetăţii de către Laszlo Kan. La început a fost o fortificaţie din lemn. În secolul următor aceasta a fost reconstruită din piatră şi cărămidă. În jurul acesteia a fost săpat un şanţ de apărare care s-a transformat ulterior într-un lac. Peste lacul cetăţii se afla un pod mobil, care în caz de atac era retrâs. Soldaţii atacau din cele patru turnuri bastioane amplasate în colţurile fortăreţei, dar şi din turnul de avanpost de tip baricadă  amplasat pe latura estică.

Datorită amplasării sale şi a sistemului de apărare foarte bine gândit, Cetatea Făgăraşului este printre puţinele cetăţi aflate în Transilvania, care nu a fost cucerită niciodată, chiar dacă a fost de nenumărate ori atacată de către imperiile vecine.

Un moment deosebit pregătit în fiecare weekend de angajaţii Muzeului Ţării Făgăraşului este garda cetăţii care în fiecare sâmbătă şi duminică începând cu ora 11:00 fac pas de defilare şi un schimb de gardă. Momentul ne duce cu gândul la o atmosferă medievală.

Cetatea Făgăraşului este un important monument al ţării, deoarece ocupă locul doi într-un clasament mondial destinat celor mai interesante şi frumoase castele şi cetăţi din lume. Iar acum, prin mediatizarea intensă a frumoasei cetăţi, anual sosesc aici peste 100.000 de vizitatori. Turiști sunt curioşi să descopere frumuseţiile secolelor trecute, care parcă au fost îngheţate de trecerea anilor.

Cetatea Făgăraşului este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat fiind o destinație de vacanță potrivită în orice anotimp.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Fagaraş

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice


Transzlvania-tourism-fair Cetatea Făgăraşului - cetatea ce nu a fost cucerită niciodată

Transylvania Tourism Fair şi-a deschis porţile!

Vă aşteptăm la standul nostru, DescoperimRomânia.ro, să pornim într-o frumoasă călătorie pe meleaguri româneşti. Veţi descoperi atracţii turistice unice, pline de inedit şi istorie. Vă vom spune poveşti despre locuri şi oameni frumoşi. Alături de catalogul nostru, Turism Românesc de Excelenţă, veţi porni într-o călătorie fascinantă cu gazde bune şi primitoare, cu unităţi de cazare […]

0 comments
Pestera-Veterani Cetatea Făgăraşului - cetatea ce nu a fost cucerită niciodată

Grota Veterani – sanctuarul zeului Zamolxis

Grota Veterani – prima peșteră cartată din Europa Grota Veterani este localizată în Masivul Ciucaru Mare, pe malul stâng al Dunării, la 500 de metri aval de Peștera Ponicova, sub peretele numit Pânza Curii. Accesul se face doar pe apă, fiind la aproximativ 70 metri deasupra fundului apei. Grota Veterani mai este cunoscută și sub […]

1 comment
Banatul-răsună-de-colindători-și-voie-bună Cetatea Făgăraşului - cetatea ce nu a fost cucerită niciodată

Crăciun în Banat cu obiceiuri din străbuni

  Banatul răsună de colindători și voie bună De Crăciun în Banat, veți descoperi tradiții unice și o atmosferă de sărbătoare specifică satelor de bănățeni din Caraș-Severin și Timiș! Cel mai important obicei în satele din Banat este mersul la colindat, obicei păstrat și în zilele noastre. La colindat merg atât copii, cât și cete […]

1 comment

3 Replies to “Cetatea Făgăraşului – cetatea ce nu a fost cucerită niciodată”

Simona
2 noiembrie 2016
Felicitari pentru articol, pentru promovarea zonei noastre! Mult succes !
Răspunde
Aurel
3 noiembrie 2016
Sunt nascut in Fagaras iar Cetatea a fost o muza pentru mine in dezvoltarea imaginatiei. Una din cele mai frumoase cetati.
Răspunde
liliana
5 noiembrie 2016
“Oamenii devin ceea ce îi încurajezi să devină, şi nu ceea ce le spui mereu să fie” (Zig Ziglar) Felicitari ,Iulia!
Răspunde

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *