Cascada Vânturătoarea – Diamantul din Munții Cernei

Cascada Vânturătoarea – Diamantul din Munții Cernei


Informații despre Cascada Vânturătoarea

Cascada Vânturătoarea, este una dintre cele mai spectaculoase cascade din România, deoarece este formată din 2 trepte și totodată are cea mai lungă cădere liberă de apă din țară, mai exact 40 de metri, aceasta se află în Munții Cernei, aproape de lacul de acumulare Prisaca și la câțiva km de Băile Herculane. 

Traseul spre cascadă

Cascada Vânturătoarea, are un traseu de 1,5 km, dificultatea este medie deoarece este un traseu solicitant în ciuda faptului că este scurt. Pornirea spre cascadă începe de pe podul peste Cerna, care se află la capătul lacului de acumulare Prisaca. Pe la începutul traseului vom traversa un mic poduleț de apă, după care prima parte a traseului începe abrupt urcând pe munte unde observăm marcajul Cruce Roșie, pe care trebuie să-l urmăm pe tot parcursul traseului, după în a doua parte a traseului trebuie să parcurgem o cărare/potecă, care și aceasta este un pic accidentată, dar cu mare grijă o parcurgem cu bine până la Cascada Vânturătoarea.

De ce Vânturătoarea?

În primul rând, dacă ești îndrăgostit de tot ce înseamnă natură, munte, drumeție, sport. Cascada Vânturătoarea are un traseu scurt, dar unul solicitant, asta nu înseamnă că nu merită parcurs, din contră merită din plin. Ca și exemplu, am parcurs acest traseu în converse, dar cu mare grijă ca să nu mă accidentez, gândindu-mă cum la finalul acestui traseu mă v-a aștepta o frumusețe de cascadă.

În al doilea rând, pe parcursul traseului putem observa minunățiile naturii, din care primul punct de belvedere este îndreptat spre Munții Mehedinți, putem observa și viperele cu corn doar dacă sunt deranjate din habitatul lor. Al doilea punct de belvedere este îndreptat spre Cascada Vânturătoarea, unde observăm un peretele înalt de stâncă de pe care curge în splendoare cascadă. 

Iar în ultimul rând, odată ajuns la punctul final al traseului, stai, te odihnești și absorbi toată frumusețea care te înconjoară, aerul curat și sunetul asurzitor al cascadei.   

Trăiește fiecare clipă, descoperă fiecare loc din țară și bucură-te de el ca și cum ar fi ultimul.


Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Băile Herculane, Cazare Cazanele Dunării, Cazare Sasca Montană

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *