Cazare Prigor - www.DescoperimRomania.ro

Cascada Prigor – izvor de apă ocrotit de natură

Cascada Prigor – un colț sălbatic


Cascada Prigor – coordonate GPS: 44,897412 22,134006

Cascada Prigor (sau cascada lui Nițu) este situată pe teritoriul comunei Prigor din județul Caraș-Severin, la poalele Munților Almăjului.

Drumul de acces este bun. Din centrul satul Prigor se face dreapta, dacă veniți din direcția Bozovici, apoi stânga pe a doua stradă și se merge înainte spre ieșirea din sat. Din acest moment urmărind cursul apei aveți un drum de aproximativ 1 oră de mers pe jos până la cascadă.

Spre cascadă printre fluturi

Imediat ce ați ieșit din sat drumul agricol își intră în drepturi și vă puteți bucura de o naturală imagine rurală specifică zonei. Sunetul apei amestecat cu trilurile păsărilor și cu zumzetul gâzelor este acolo să vă facă drumul plăcut. Un număr impresionant de fluturi de diverse mărimi și culori vă vor anima plimbarea.

După aproximativ o oră de mers o sa vă apară în drum o colibă cu garduri de bârne, faceți stânga prin fața ei, veți fi nevoiți să săriți câteva garduri apoi veți ajunge din nou la apă și continuați drumul pe firul ei.

Din acest loc traseul până la cascadă este scurt, dar spectaculos. Peisajul se schimbă, pătrundem sub o boltă umbroasă, perfectă, formată de copaci. Apa cristalină se rostogolește grăbită peste pietre. Patul din frunze arămii așezate de-o parte și de alta a apei, feriga, mușchiul crescut pe bolovani, copacii bătrâni sporesc frumusețea și sălbăticia locului.

Un pic mai sus pe firul apei zărim cascada ce își croiește grăbită și rece drumul printre pietrele mari, peste mușchiul verde, creând o priveliște unică, frumoasă.

Apa a săpat în ani pământul de pe stânci și a împletit urme de  mușchi peste bolovanii scoși la iveală sporind farmecul locului.

Cascada Prigor este formată din trei trepte bine definite de rocile calcaroase, peste care se revarsă apele repezi. Câteva roci roșcate strălucesc în vâltoarea apei animând și mai mult frumuseștea locului.

Apărată de fagii ce și-au înfipt adânc rădăcinile în stâncile din jur formând o frumoasă boltă protectoare, Cascada Prigor este ascunsă într-un mic și spectaculos colț salbatic din Munții Almăjului.

La Cascada Prigor se poate ajunge din:

  • Timișoara, urmând traseul: Timișoara – Reșița – Anina – Bozovici – Prigor (170 km)
  • București, urmând traseul: București – Craiova – Orșova – Băile Herculane – Prigor (440 km)
  • Deva, urmând traseul: Deva – Hațeg – Caransebeș – Iablanița – Prigor (200 km)

În apropiere mai puteți vizita Cascada Moceriș și Cascada Bigăr. Având în vedere că aceste trasee sunt scurte și nu necesită efort mare vă recomandăm cazare pe malul Dunării. Din Cazanele Dunării veți putea continua să descoperiți frumusețile zonei.


Caută cazare în categoria: Cazare Banat, Cazare Cazanele Dunării

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *