Valea Oltului - descriere zonă turistică şi oferte de cazare

Valea Oltului

Lucruri de făcut în zonă

Valea Oltului lega Transilvania cu Dunărea si era un drum cu funcție militară – strategică și comercială fiind unul din cele mai importante drumuri romane din Dacia.

Astăzi este o pitorească zonă turistică, între Sibiu și Râmnicu Vâlcea, cu peisaje frumoase, trasee montane și numeroase posibilități de a petrece timpul liber.

Între Muntii Lotrului și Munții Căpățânii (la vest) și rama vestică a Munților Făgărașului și Munții Cozia la est, este Defileul Oltului, prin care curge Râul Olt. Este cel mai lung defileu din România, cu o lungime de 47 km, de la Turnu Roșu la Cozia.

Ţara România
JudețulSibiu, Vâlcea
Autorul articoluluiValentina Bunea

DescoperimRomania.ro nu are momentan în portofoliu locuri disponibile de cazare pentru această zonă turistică.

DescoperimRomania.ro nu are momentan în portofoliu locuri disponibile de cazare pentru această zonă turistică.

Momentan nu există oferte de circuite turistice pentru această zonă.

Obiective turistice

Mănăstirea Cozia, construită sub domnia lui Mircea cel Batrăn între anii 1378 – 1388, este situată pe malul drept al Oltului, la aproximativ 20 km de Ramnicu Valcea, mergând către Sibiu.

“Athosul României”, Mănăstirea Frăsinei este singura biserică ortodoxă din România unde femeile nu au voie să intre, ca urmare a unei tradiții atonite.

Cetatea romană de la Arutela - se pare ca era localizată într-un drum strategic roman, păzit de legionarii ce aveau misiunea de a supraveghea circulația și de a opri atacurile. Este situată lângă Masivul Cozia.