• Marginimea Sibiului
  • Marginimea Sibiului
  • Mărginimea-Sibiului
  • Mărginimea Sibiului
  • Mărginimea-Sibiului
  • Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului este o zonă culturală și etnofolclorică de mare interes pentru turismul românesc. Satele din Mărginimea Sibiului sunt înglobate într-un sit rural, pentru tradițiile și peisajele pitorești, astfel, aici veți descoperi locuri autentice și gazde primitoare pentru o vacanță în mijlocul naturii.

Este situată în sud – vestul județului Sibiu, în zona subcarpatică dintre Olt și Sebeș, având ca limită nordică linia ferată Tălmaciu – Vințu de Jos. Cuprinde 18 localități printre care: Cristian, Tălmaciu, Sibiel, Gura Râului, Rășinari, Sadu, Orlat, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina ș.a.m.d.

Mărginimea Sibiului prezintă o multitudine de tradiții legate de viața aspră a ciobanilor pe munți cu oile, principala ocupație de aici fiind păstoritul. Obiceiurile, prezente și azi, sunt legate de urcatul oilor la munte, măsuratul oilor (măsurarea cantității laptelui pentru brânză), coborâtul oilor, nedeile din vârf de munte. Turiștii sunt invitați, ani de ani la târgurile de oierit și la măsuratul oilor ce au loc în Poiana Sibiului, Gura Râului sau Jina. Aici turiștii au ocazia să guste diferite tipuri de brânză, pastramă de oaie sau să guste din tradiționalul balmoș de la stână cu unt, brânză și mămăligă. Aici se organizează și nedei, unde se joacă jiana, dans tradițional din Sibiu, iar turiștii pot admira frumoase costume tradiționale sibiene cu alb și negru.

De asemenea, gazdele pensiunilor pun la dispoziția turiștilor diverse programe de activități gospodărești: culesul fructelor, prepararea dulcețurilor de casă, mulsul vacilor, o zi la stână sau la fân, vara. De asemenea, se organizează în satele din Mărginime nunți false, cu obiceiuri tradiționale, vechi de sute de ani, la care localnici se îmbracă în costume tradiționale, iar turiști pot participa la toate obiceiurile și procesiunile unei astfel de nunți.

Mărginimea Sibiului este un loc pitoresc, cu satele adunate și căsuțele tradiționale, dar și culmile muntoase cu turme de oi îndepărtate. Când urci spre Jina, vei poposi în lumea oieritului și a vieții ciobanilor, cu străzi pline de case mărețe, construite ca zestre pentru tinerii ce urmează să se căsătorească. Este o lume unică, simplă, dar complexă în același timp, ce urmează legi și reguli nescrise și sunt frați cu muntele și câini lor ce le protejează turmele de oi.

În Mărginime veți descoperi și meșteșuguri practicate de săteni, printre care țesutul, confecționarea pălăriilor sau icoanele pe sticlă pictate de localnici. Puteți remarca și arhitectura săsească în satele mărginene și puteți vizita muzee etnografice, muzeul icoanelor pe sticlă de la Sibiel, case memoriale în Săliște și Rășinari și biserici vechi: la Săliște (cea mai veche biserică românească din Mărginime din 1674), La Poiana Sibiului sau la Fântânele.

Mărginimea Sibiului este un loc aparte, încărcat de tradiție și obiceiuri străvechi, cu cărări de munte făcute de ciobani și bucate alese, făcute cu dragoste pentru natură și om. Vă invităm în Mărginimea Sibiului!

Sursă foto: vestic.ro, einvest.ro, worldwideromania.com, turism.bzi.ro

Cazare Sadu - www.DescoperimRomania.ro

Aici găsești cele mai bune oferte pentru cazare Sadu, Mărginimea Sibiului!

1 Unități de cazare0 Circuite turistice0 Croaziere