Castelul Karolyi – castelul baroc


Castelul Karoli - Castelul Baroc - DescoperimRomania.ro

Castelul Karolyi – castelul baroc


Castelul Karolyi este amplasat în Piața 25 Octombrie în orașul Carei din județul Satu Mare. Castelul a fost declarat ca și monument istoric și  monument de arhitectură. Un moment de istorie important din castelul baroc este vizita familiei imperiale, fiind vizitat de prințul Jozef de Habsburg, iar apoi de prințul Rudolf de Habsburg.  Castelul Karolyi a avut o istorie tulburată, inițial a fost o casă din piatră, apoi ulterior a fost transformat într-o cetate militară  împotriva turcilor adăugând șanțuri, ziduri și bastioane de colț, apoi au fost astupate șanțurile și demolate zidurile de apărare și a fost transformat într-un castel în stil baroc.

Aspect – Castel Karolyi

În prezent castelul baroc a devenit un castel în stil eclectic, având un aspect cavaleristic medieval. Castelul are 130 de încăperi, însă doar 10 sunt puse la dispoziția publicului pentru a putea fi vizitate.  Accentuarea stilului medieval a Castelului Karolyi este pusă pe șanțurile cu apă care sunt de jur-împrejur. Curtea castelului este învelită de grinzi pictate care se transformă într-un hol de primire. Interiorul castelului baroc are un atriu de primire mare care este dotat cu șeminee, având ca și decor figurile de lei care se află și în blazonul familiei.  

Expoziția- Castel Karolyi 

Expoziția din castel redă istoria în cele 10 camere puse la dispoziția publicului. Pentru expoziție au fost folosite piese de mobilier originale, toate făcând parte din următoarele stiluri: baroc, biedermeier și neo-renașterea. Expoziția cuprinde: săli cu tematică din trecutul Careiului și expoziții de trofee și arme din Africa (obiecte de vânătoare, colecții de arme).  Castelul Karolyi se poate vizita de marți până duminică în intervalul 9-17.  Biletele pentru adulți este 20 lei, tineri sub 18 ani și pensionari- 10 lei, iar pentru elevi este 5 lei. Castelul dispune și de ghidaj la cerere în limba română și maghiară, tariful fiind de 30 de lei iar pentru bulgară și germană este de 50 de lei.

Galerie Foto – Castelul Karolyi


Caută și alte idei de călătorie și oferte de cazare în România


Caută cazare în categoria:Cazare Țara OașuluiCazare Satu MareCazare Hoteluri


Caută idei de călătorie în categoriile: NaturaObiective turisticeTradiții și obiceiuriPersonalitățiEvenimenteTrasee turistice


Citește și …


Targul de Turism al Olteniei - DescoperimRomania.ro

Târgul de Turism al Olteniei – o nouă ediție de excepție

Târgul de Turism al Olteniei Se pregătește a IV-a ediție a Târgului de Turism al Olteniei În perioada 08 – […]

0 comments
100 idei de calatorie pentru 100 de Romania - DescoperimRomania.ro

100 de idei de călătorie pentru 100 de România

100 de Idei de călătorie pentru 100 de România ”Pe-un picior de plai, Pe-o gură de rai,” Așa începe poate […]

0 comments
Oltenia

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu este un pod natural, traversat de drumul judeţean Baia de Aramă – Drobeta Turnul […]

0 comments
Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus