• Transalpina-Șoseaua-Transalpina
  • Transalpina-Lacul-Oasa
  • Transalpina-Lacul-Gâlcescu
  • Transalpina-Staţiunea-Ranca
  • Transalpina-Pestera-Polovragi

Transalpina

Zona turistică Transalpina

Transalpina mai este cunoscută și sub denumirea Drumul Regelui și traversează Munții Parâng din Carpații Meridionali de la N la S, făcând legatura între orașele Novaci jud. Gorj și Sebeș jud. Alba.

Este singurul drum din țară pe care se poate ajunge cu mașină până la nori și chiar deasupra lor. Transalpina fiind mult mai înaltă decât Transfăgărășanul ajungând la o altitudine de 2145m în Pasul Urdele. Soseaua este mult mai veche, dar și mai puțin celebră.

Deoarece este un drum alpin, pe perioada iernii este închis. Porțiunea Obârșia Lotrului-Rânca este înzăpezită mai mult de 6 luni pe an.

Cu siguranță este cel mai frumos drum din România deoarece a păstrat sălbăticia locurilor înconjurătoare din cauza accesului dificil și al izolării.

Peisajele pitorești străbătute de această șosea prin Munții Parâng vor încânta privirile turiștilor care cu siguranță vor păstra gândul de a se reîntoarce în minunata călătorie pe Transalpina.

Zona este ideală pentru un sejur relaxant. Aerul curat de munte și peisajele alpine sunt adevărate tratamente pentru oboseală și stres.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat în zonă localități turistice în care veți găsi cazare la prețuri avantajoase.

Alegând un sejur în această zonă alegeți un concediu printre nori sau deasupra lor!

Sursă foto: panoramio.com