Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alpin - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alpin - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Alpin din Muntele Mic – Banat.

Pensiunea Alpin din Muntele Mic este situată la baza pârtiei de ski, în centrul staţiunii, la nr. 10, judeţul Caraş Severin, situată la poalele versantului sudic al muntelui Ţarcu, la o altitudine de 1525 m.

Pensiunea este  clasificată la 3 stele şi dispune de 42 de locuri de cazare, în 13 camere şi 2 apartamente, toate cu încălzire centrală şi baie, Tv cablu, plus dotările aferente clasificării, respectiv internet wireless, room service, uscător de păr, etc.

În cadrul pensiunii funcţionează un centru de închiriere a accesoriilor necesare pentru snowboard, ski și plimbări cu snowmobile.

Pensiunea Alpin din Muntele Mic deţine restaurant propriu cu bar, cu terasă panoramică, de 70 de locuri, unde se poate servi masa (meniu tradiţional românesc şi nu numai).

Destinație excelentă pentru ski, în vacanța de iarnă sau pe durata weekendului. Pârtiile Valea Soarelui, Nordica și Sub Telescaun sunt dotate cu telescaun și teleschi.

În fiecare an la începutul lunii februarie în stațiune are loc competiția de schi „Muntele Mic”. În decursul anotimpului rece, aici are loc și „Carnavalul Zăpezii”.

Schitul Muntele Mic dă priveliştii deosebite de pe Muntele Mic valenţe creştine, fiind situat pe o culme deasupra cabanelor la marginea pădurii de brad. Biserica se înalţă pe stâncă, având hramul Sfântul Ilie, în stil maramureșean cu un turn înalt de 20 de m.

Monumentul eroilor bănăţeni este reprezentat prin  Crucea de pe Muntele Mic, înaltă de 25 m, la cota de 1670 m. Pe cruce au fost montate 4 proiectoare puternice şi o sirenă, alimentate cu energie de la o microhidrocentrală electrică.

Legenda spune că pe timp senin, crucea era vizibila noaptea din anumite puncte ale Timişoarei, în special din cupola de sub crucea Catedralei.

Vă recomandăm o ieșire în natură la Muntele Mic pentru a vă recreea, odihni și distra într-un loc în care poluarea nu a ajuns, iar natura se dezlănțuie nestingherită.

Pensiunea Alpin din Muntele Mic este alegerea perfectă pentru această ieșire!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Banat, Cazare Muntele Mic, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Bar
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare
 • Restaurant
 • Serviciu în cameră
 • Spălătorie
 • Terasă
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Banat

Banat

Regiunea Banat este o provincie istorică împărțită astăzi între România, Serbia și o mică parte din Ungaria.

Teritoriul românesc al Banatului cuprinde județul Timiș, județul Caraș-Severin, parte din județele Mehedinți și Arad.

Granițele naturale ale Banatului sunt râurile Mureș și Tisa, fluviul Dunărea și masivele Poiana-Ruscă și Retezat.

Relieful Banatului este foarte divers: începând din vest, spre est, formele de relief se succed în trepte: câmpia joasă, câmpia înaltă, dealurile și, în final munții. Unele masivele muntoase bănățene constituie ramura vestică a Carpaților Meridionali.

Datorită unui relief atât de diversificat Banatul este gazda unor obiective turistice naturale și antropice deosebite.

Dintre obiectivele turistice antropice amintim: Teatrul Mihai Eminescu din Oravița, statuia lui Hercules din Băile Herculane, Catedrala Mitropolitană din Timișoara, Teatrul Național (clădirea Operei) și multe alte clădiri deosebite din zona Cetate a Timișoarei, calea ferată Oravița – Anina (cea mai veche cale ferată montană din România).

Obiectivele naturale sunt reprezentate de Cascada Bigăr, Cascada Sușara, Cascada Moceriș, Cascada Beușnița, Cheile Carașului, Cheile Nerei, Cheile Minișului, Ochiul Beiului, Lacul Dracului, Trei Ape și multe, multe alte minuni ale naturii.

Dar să nu uităm că prin Banat intră și Dunărea în țară, la Baziaș, formând la întâlnirea cu râul Nera o microdeltă unică și spectaculoasă. Și de aici începe drumul lung și anevoios al Dunării printre munți apoi prin câmpie spre propria sa deltă, Delta Dunării.

Tradițiile și obiceiurile se mai păstrează în Banat atât în județul Timiș cât și în Caraș-Severin. Cele mai frumoase obiceiuri le găsim la rugi (nigei), sărbătoarea satului, ocazie cu care tinerii se întorc acasă, poartă cu mândrie portul popular, distracția durează 2 sau 3 zile în funcție de obiceiul fiecărui sat, dar tradiții speciale sunt și de Paște, Crăciun și Sânzâiene.

Bănățeni au darul gătitului cu gust, acasă la bănățeni vei descoperi preparate tradiționale din carne, murături, ciorbe, supe și prajituri delicioase.

Te invităm să descoperi frumusețile antropice și naturale ale Banatului!

 


Obiective turistice

În Timișoara „capitala Banatului”, supranumită și Mica Vienă datorită arhitecturii construcțiilor din centrul istoric realizată în stilul barocului vienez, călătorul poate admira Opera și Teatrul Național, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Domul romano-catolic, Monumentul Sfintei Treimi și Palatul Baroc din Piața Unirii, Muzeul Banatului din Castelul Huniazilor, Bastionul Cetății, Parcul Rozelor, Parcul Alpinet sau Parcul Cental.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, unde pot fi admirate sălbaticele Chei ale Nerei, Lacul Dracului, Ochiul Bei, Cascada Beușnița, Cascada Bigăr - declarată în 2013 de către The World Geography drept una dintre cele mai frumoase cascade din lume.

Muzeul de Locomotive cu Abur din Reșița, cel mai mare muzeu tehnic în aer liber din Europa, unde sunt expuse 16 locomotive din diverse epoci de construcţie (14 sunt produse la Reşiţa), cea mai importantă fiind locomotiva „Resicza”, prima din cele trei locomotive cu aburi construite în spaţiul sud-est european, la Reşiţa, între anii 1872-1873.

Calea ferată Oravița-Anina, cea mai veche cale ferată montană din Sud-Estul Europei, o minunăție tehnică care străbate un peisaj mirific. Aproape toată Calea Ferată Oravița – Anina este realizată din tunele, poduri, străpungeri în stâncă, fiind numită și Semeringul bănățean.
Citește mai mult