Focul Viu de la Lopătari

Focul Viu de la Lopătari și puterile magice

Focul Viu de la Lopătari – locul în care pământul aruncă flăcări


Focul Viu de la Lopătari coordonate GPS: 45.53587, 26.5487

În județul Buzău, la Lopătari, pe Valea Slănicului, pământul arde dând naștere unui deosebit spectacol al flăcărilor.

Locul în care pământul scoate flăcări se întinde pe aproximativ 400 de metri pătraţi. Flăcările sunt de dimenisuni reduse, dar uneori pot ajunge până la 40 de centimetri înălţime.

Fenomenul, explicabil pentru oamenii de ştiinţă, se produce datorită emanaţiilor de gaze naturale din sol. Prin procesul natural al frecării și în contact cu oxigenul de la suprafața pământului gazele se aprind. Iar la suprafața scoarței terestre are loc un dans continuu al focului.

Focurile vii apar în zonele cu activitate seismică intensă. Activitatea seismică are o influență directă asupra flăcărilor. Astfel, în timpul cutremurelor, dimensiunile flăcărilor sunt mult mai mari. Alimentarea permanentă cu gazul din adâncuri face ca focul să rămână veșnic aprins chiar și în condiții meteo dificile.

Oamenii locurilor spun ca focurile au puteri magice și o energie puternică. Atunci când se apropie un cutremur flăcările cresc până la 2 m anunțând pericolul.

Deși accesul în această zonă nu este unul facil din cauza drumului acest loc merită tot efortul.

Zona Buzăului se evidențiază prin fenomene deosebite, incredibile atracții turistice pe care adâncurile le-au scos la suprafață și le-au dăruit oamenilor. Pe lângă focurile vii în această parte a țării găsim și Vulcanii Noroioși. Acesta este un alt fenomen deosebit și foarte rar întâlnit în lume.

Această zonă scoate la iveală realități unice pentru țara noastră pe care merită să le descoperim și să le cunoaștem. Dacă doriți o vacanță deosebită vă recomandăm să alegeți această zonă!


Caută cazare în categoria: Cazare MunteniaCazare Chiojdu, Cazare Amara

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *