Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Poienița - Cameră dublă (vara)

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Baie pe hol, Cablu TV, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Poienița - Cameră dublă (iarna)

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Baie pe hol, Cablu TV, Televizor

Informații generale

Pensiunea Poienița din Budești – Maramureș.

Pensiunea Poienița din Budești este o locație perfectă  pentru a petrece o vacanță în Maramureș, locul minunat unde se păstrează tradiții și obiceiuri străvechi. Și unde veți întâlni gazde primitoare, moroșeni cu suflet mare și ospitalieri!

Pensiunea Poienița se află în zona liniștită a satului Budești, la 8 kilometri de Ocna Șugatag și la 20 de kilometri de Mănăstirea Bârsana.

Pensiunea Poienița din Budești oferă camere curate și primitoare. Pensiunea dispune de 6 camere duble, cu paturi matrimoniale sau de tip twin și de 3 apartamente cu două camere. Cele cinci camere de la etaj dispun de două băi aflate pe hol, cu cabină de duș, iar camera de la parter dispune de baie privată cu cadă. Două dintre apartamente dinspun de o baie comună, iar unul dintre apartamente dispune de baie proprie. Toate camerele au TV prin cablu, acces gratuit la internert wirelles, iar la parter se află bucătăria complet utilată și un salon de mese, unde turiști pot prepara și servi masa.

La Pensiunea Poienița din Budești aveți o curte generoasă, unde vă puteți relaxa și petrece timpul liber alături de prieteni și de familie. Dispuneți de un foișor încăpător, unde puteți lua masa în zilele însorite și puteți prepara grătarul afară sau puteți gătii la ceaunul din curte mâncăruri tradiționale. În spatele pensiunii, se află o livadă mare cu fructe, plină de verdeață, unde copii se pot juca în voie, iar la pescăria proprie se poate pescui crap sau caras. De asemenea, pensiunea are o fermă proprie de animale.

La cererea turiștilor se pot organiza seri folclorice, cu muzică tradițională din Maramureș și se pot organiza plimbări cu trăsura, care are 8 locuri.

De la Pensiunea Poienița din Budești puteți vizita numeroasele obiective turistice, care înfrumusețează Maramureșul: Mănăstirea de lemn din Budești, aflată în patrimoniul UNESCO, Mănăstirea Bârsana și celelalte biserici de lemn, care se află în circuitul UNESCO; Cimitirul Vesel de la Săpânța; Porțile de Lemn de pe Valea Marei, Valea Izei, specifice zonei Maramureșului; stațiunea balneoclimateric Ocna Șugatag cu ape sărate, iar pentru iubitori de sporturi de iarnă se poate ajunge la pârtiile din zonă de la Cavnic, Șuior etc. De asemenea, se pot organiza drumeții în Munții Gutâi, Creasta Cocoșului, excursii cu bicicletele pe Drumul Moștenirii Maramureșene și multe alte activități.

Vă așteptăm la Pensiunea Poienița din Budești și nu veți regreta, deoarece aici veți descoperii viața pitorească din Țara Maramureșului!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Maramureș, Cazare Budești, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces auto
 • Pecărie
 • Ghid Montan
 • Bucătarie utilată
 • Cablu TV
 • Fermă proprie
 • Încălzire centrală
 • Internet
 • Loc de joacă pentru copii

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Maramureş

Maramureş

Maramureş – frumoasa regiunea istorică şi geografică situată în nordul României.

Regiunea Maramureş este formată din depresiunea Maramureş, înconjurată de munţii Oaş, Gutâi, Tibleş, Rodnei, Carpaţii Păduroşi şi Munţii Maramureşului.

Fiind înconjurat de păduri, Maramureşul excelează la capitolul meşteşugurilor tradiţionale pentru că aici s-a întâlnit talentul cu lemnul şi aici, acum se creează arta tradiţională populară.

Găsim în satele răsfirate pe văi minunatele porţi tradiţionale maramureşene realizate de adevăraţi maeştri ai sculpturii, bisericile de lemn create de mâinile iscusite ale meşteşugarilor, aceste adevărate capodopere formând un ansamblu arhitectural excepţional.

Această zonă minunată, cu oameni gospodari şi primitori, este ca un muzeu viu în aer liber, întins pe zeci de mii de km²,  în care găsim meşteri fierari, sculptori în lemn, olari, femei care ţes, torc şi care aşteaptă cu bucurie ca turiştii să le treacă pragul.

Maramureşul uimeşte şi prin talentul cu care oamenii trăiesc, respectă viaţa şi toate cele ce derivă din acestea, astfel găsim aici unicul cimit vesel, Cimitirul Vesel de la Săpânţa. Acest cimitir este unic atât prin crucile albastre cu mesaje haioase şi scene din viaţa celor trecuţi în nefiinţă, dar şi prin starea pe care ţi-o transmite, aici, în Maramureş, despărţirea celor două lumi este parcă mai domoală, mai cu voie bună şi mai liniştită.

Maramureşul este unic prin păstrarea vie a tradiţiilor, prin păstrarea nealterată a satului românesc, a meşteşugului şi a valorilor morale, dar mai presus de toate prin mândria cu care portul popular autentic este astăzi păstrat şi purtat de localnici la cele mai importante momente din viaţa lor.

Natura nu se lasă mai prejos şi, concurând cu locuitorii, ne pregăteşte şi ea surprize frumoase. În apropiere de Borşa, în Munţii Rodnei găsim Cascada Cailor, cea mai înaltă cascadă din România. Munţii Rodnei sunt unii dintre cei mai frumoşi munţi din ţară. Defilleul Lăpuşului, situat în partea de nord a regiunii, impresionează prin verdele crud al pădurilor împletit cu apa cristalină.

Foto: Arian Adventures


Obiective turistice

Numită adesea „Mocăniţa de pe Valea Vaserului“, Calea Ferată Forestieră din Vişeu de Sus se află chiar în nordul României, la graniţa cu Ucraina şi reprezintă o bogăţie atât din punct de vedere tehnic, cât şi cultural.

Cascada Cailor este situată în apropiere de stațiunea turistică Borșa, în partea de NE a Munților Rodnei.

În inima Maramureşului, pe Valea Izei, te așteaptă un ținut de poveste, locuit de oameni ce sfidează timpul neostenind niciodată. Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turiștii dornici să viziteze Maramureşul istoric.
Citește mai mult