Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Renata - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Renata - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Pensiunea Renata din Boghiș – Transilvania.

Pensiunea Renata din Boghiș vă așteaptă să îi treceți pragul când ajungeți în Boghiș, județul Sălaj. Aceasta este situată în centrul localității, foarte aproape de Băile Boghiș, de interes balneoclimateric, cu ape termale.

Pensiunea Renata din Boghiș este o locație intimă și liniștită, oferindu-vă relaxarea și odihna necesară, după perioadele stresante din an.

Pensiunea vă pune la dispoziție 6 camere duble, cu o capacitate de 12 locuri. Trei camere sunt folosite în regim matrimonial și trei camere sunt folosite în regim twin. Toate camerele sunt mobilate modern, oferind un confort ridicat de odihnă, fiind amplasate  într-o clădire nouă și frumos amenajată. Fiecare cameră are baie proprie, cu cadă de duș și cu articolele de toaletă gratuite, un Tv cu ecran plat, acces la internet, balcon, iar ferestrele sunt prevăzute cu plasă de țânțari. Unitatea are încălzire centrală proprie și apă caldă permanent.

Pensiunea Renata din Boghiș dispune și de o bucătărie complet utilată, unde turiștii își pot prepara singuri mesele, există sală de mese, iar terasa este locul ideal pentru a lua masa afară, la aer curat. Pentru cei dornici să gătească în aer liber avem grătar și cuptor de grădină, pentru a pregăti cele mai bune preparate.

După masă, vă puteți relaxa în curtea frumos amenajată, cu gazon și foișor și puteți servi băuturi și cafea la barul pensiunii. De asemenea, în incinta pensiunii este și un magazin alimentar.

Pensiunea Renata din Boghiș este o alegere perfectă și pentru străini, gazdele cunosc 3 limbi străine: maghiara, engleza, germana.

Obiective turistice Boghiș

De la Pensiunea Renata puteți merge la Băile Termale Boghiș, aflate la doar un kilometru distanță, unde vă puteți relaxa sau vă puteți trata de diferite boli reumatice, cardivasculare etc.

De asemenea, de la Pensiunea Renata din Boghiș puteți vizita cele mai importante obiective turistice din județul Sălaj: Cheile Babei, Băile Jibou, Lacul Varsolt, Cetatea Porolissum etc.

Pensiunea Renata vă oferă cele mai bune condiții de cazare, pentru un sejur perfect și relaxant, departe de agitația orașului, unde puteți să vă odihniți, iar la Băile Boghiș să faceți o cură de sănătate.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Bar
 • Fax
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Sală de mese
 • Se acceptă animale de companie
 • Serviciu în cameră
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult