Descoperă peisajele virgine și sălbatice ale României - Poiana Mărului - www.DescoperimRomania.ro

Descoperă peisajele virgine și sălbatice ale României – Poiana Mărului

Descoperă peisajele virgine și sălbatice ale României – Poiana Mărului


Poiana Mărului – O destinație de poveste!

În munții Banatului, la aproximativ 30 km de orașul Caransebeș, se afla satul montan Poiana Marului. Printre atracțiile oferite de această locație de poveste se numără peisaje virgine, moștenirea culturală a popurului dac, cât si unul dintre cel mai curat aer din Europa.

Legenda lui Scorillo

Printre localnici, circulă o legendă conform căruia regele dac Scorillo, tatăl lui Decebal, ar fi ascuns o comoară intr-o pestera situata acolo unde cade prima raza de soare ce vinde de pe creasta muntelui Nedeia in ziua de 21 iunie a fiecarui an.

Pană în acest moment, legenda nu a putut fi confirmată, însă există un traseu montan de o frumusețe răpitoare până la locația pietrelor lui Scorillo.

Frumusețea lacului Măru

Fie ca ești un amator de pescuit, de înot sau pur și simplu îți dorești o evadare din jungla urbană cotidiană, lacul Măru îți poate asigura toate aceste aspecte. 

Cu o apă curată și primitoare, acest lac oferă o oază de liniște și relaxare indiferent de vârstă și preferințe, fie ca dorești să staționezi la hotelurile sau pensiunile locale, fie că preferi o aventură cu cortul, se poate găsi un loc pentru toată lumea.

Se spune că omul sfințește locul, iar Poiana Mărului nu face excepție. În completarea peisajelor idilice, localnicii au prioritizat turismul si au pus la dispoziție diverse activități care să completeze experiența dvs. în această zonă.

Ce să faci în zonă

Printre aceste activități putem enumera:

  • Aqua Gym & Spa
  • Rafting pe râul Bistra Mărului
  • Multiple trasee montane
  • Servicii de închiriat biciclete și ATV-uri.

Evadare în natură

Indiferent dacă dorești să înoți în lacul Măru, să te bucuri de o plimbare montană într-un aer curat, sau pur si simplu să te răsfeți la una din multiplele unități de cazare locale, Poiana Mărului îți poate oferi o alternativă cât se poate de viabilă la aceste dorințe.


Caută cazare în categoria: Cazare BanatCazare Băile HerculaneCazare Cazanele Dunării

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: NaturaObiective turisticeSursa foto: vilasucu.ro

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *