Palatul Brukenthal din Avrig – barocul târziu de la poalele Carpaţilor
Situat în centrul oraşului Avrig din judeţul Sibiu, la poalele verzi ale Munţilor Făgăraş, Reşedinţa de Vară a baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803) opreşte din drum orice doritor de cunoaştere. Palatul Brukenthal este deschis, astăzi, vizitatorilor de pretutindeni care vor să se bucure de istoria aparte construită la umbra Munților Carpați.
Palatul Brukenthal din Avrig a fost construit între anii 1780 și 1785 de către baronul Samuel von Brukenthal. Pe atunci acesta era guvernatorul Transilvaniei. Încântat de grandoarea stilurilor arhitectuarele ale palatelor de la Viena, acesta se reîntoarce în Transilvania şi foloseşte stilul baroc veneţian pentru reşedinţa sa de vară de la Avrig.
Fiind sedus de bogăţia peisajului natural şi cultural al Avrigului, inspirit de măreţia Carpaţilor Transilvăneni şi, totodată, fiind un iubitor al spaţiilor verzi amenajate în curtea palatelor vieneze, baronul Samuel von Brukenthal construieşte în mod unic un parc complex cu o suprafaţă de peste 20 de hectare. Parcul va deveni mai apoi element principal de atractivitate.
După moartea baronului Brukenthal din anul 1803 şi până în ziua de astăzi parcul transmite oricărui călător care s-a oprit să îl viziteze multă linişte, o bogată încărcătură istorică impregnată pe tăcutele pietre din scări şi ziduri şi nu în ultimul rând prosperitate.
Complexul cuprinde până în prezent: Reşedinţa de vară, Oranjeria din grădina barocă, palatul, parcul şi o amplă istorie ce te urmăreşte plăcut la fiecare pas adăugat.
Astăzi, numeroase evenimente exclusiviste sau seri romantice sunt organizate cu minuţiozitate, blândeţe, căldură şi atenţie de către întregul personal care întreţine Palatul Brukenthal din Avrig, pentru clipe de neuitat.
Astfel, perioada romantismului şi clasicismului se suprapune permanent peste contemporan semănând cu uşurinţă în sufletul tuturor vizitatorilor dorinţa de a se întoarce curând acolo.
Caută cazare în categoriile:
Cazare Sibiu, Cazare Mărginimea Sibiului, Cazare Transilvania, Cazare Fagaraş
Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Castelul Karolyi – castelul baroc
Castelul Karolyi – castelul baroc Castelul Karolyi este amplasat în Piața 25 Octombrie în orașul Carei din județul Satu Mare. Castelul a fost declarat ca și monument istoric și monument de arhitectură. Un moment de istorie important din castelul baroc este vizita familiei imperiale, fiind vizitat de prințul Jozef de Habsburg, iar apoi de prințul […]

Lacul Tarnița – și a undelor poveste
Lacul Tarnița – și a undelor poveste… Lacul Tarnița reprezintă una din cele mai admirabile și apreciate destinații turistice din județul Cluj. Găsit între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, lacul de acumulare este alimentat de apele Someșului Cald. Acest locșor de rai își oferă frumusețea și liniștea tuturor celor dornici de a evada și a […]

Nicolae Creţulescu
Nicolae Creţulescu – urmașul lui Constantin Brâncoveanu Nicolae Creţulescu s-a născut la 1 martie 1812 la Bucureşti şi a decedat în 26 iunie 1900 în satul Leordeni, judeţul Argeş. Descendent direct al lui Constantin Brâncoveanu, a studiat medicina la Paris între anii 1834 si 1839. Mărturiile despre viaţa studeţească la Paris, sunt consemnate, mai târziu […]
6 Replies to “Palatul Brukenthal din Avrig – grandoarea ascunsă a stilului imperial”
1 noiembrie 2016
15 noiembrie 2016
1 noiembrie 2016
15 noiembrie 2016
15 noiembrie 2016
17 noiembrie 2016