Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Palatul Brukenthal din Avrig – grandoarea ascunsă a stilului imperial

Palatul Brukenthal din Avrig – barocul târziu de la poalele Carpaţilor


Situat în centrul oraşului Avrig din judeţul Sibiu, la poalele verzi ale Munţilor Făgăraş, Reşedinţa de Vară a baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803) opreşte din drum orice doritor de cunoaştere. Palatul Brukenthal este deschis, astăzi, vizitatorilor de pretutindeni care vor să se bucure de istoria aparte construită la umbra Munților Carpați. Palatul-Brukenthal-din-Avrig-grandoarea-ascunsă-a-stilului-imperial-2-180x300 Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Palatul Brukenthal din Avrig a fost construit între anii 1780 și 1785 de către baronul Samuel von Brukenthal. Pe atunci acesta era guvernatorul Transilvaniei. Încântat de grandoarea stilurilor arhitectuarele ale palatelor de la Viena, acesta se reîntoarce în Transilvania şi foloseşte stilul baroc veneţian pentru reşedinţa sa de vară de la Avrig.
Fiind sedus de bogăţia peisajului natural şi cultural al Avrigului, inspirit de măreţia Carpaţilor Transilvăneni şi, totodată, fiind un iubitor al spaţiilor verzi amenajate în curtea palatelor vieneze,  baronul Samuel von Brukenthal construieşte în mod unic un parc complex cu o suprafaţă de peste 20 de hectare. Parcul va deveni mai apoi element principal de atractivitate.

După moartea baronului Brukenthal din anul 1803 şi până în ziua de astăzi parcul transmite oricărui călător care s-a oprit să îl viziteze multă linişte, o bogată încărcătură istorică impregnată pe tăcutele pietre din scări şi ziduri şi nu în ultimul rând prosperitate.
Complexul cuprinde până în prezent: Reşedinţa de vară, Oranjeria din grădina barocă, palatul, parcul şi o amplă istorie ce te urmăreşte plăcut la fiecare pas adăugat.

Astăzi, numeroase evenimente exclusiviste sau seri romantice sunt organizate cu minuţiozitate, blândeţe, căldură şi atenţie de către întregul personal care întreţine Palatul Brukenthal din Avrig, pentru clipe de neuitat.
Astfel, perioada romantismului şi clasicismului se suprapune permanent peste contemporan semănând cu uşurinţă în sufletul  tuturor vizitatorilor dorinţa de a se întoarce curând acolo.


 

Castelul-Karoli-Castelul-Baroc-DescoperimRomania.ro-5 Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Castelul Karolyi – castelul baroc

Castelul Karolyi – castelul baroc Castelul Karolyi este amplasat în Piața 25 Octombrie în orașul Carei din județul Satu Mare. Castelul a fost declarat ca și monument istoric și  monument de arhitectură. Un moment de istorie important din castelul baroc este vizita familiei imperiale, fiind vizitat de prințul Jozef de Habsburg, iar apoi de prințul […]

0 comments
Lacul-Tarnita–si-a-undelor-poveste-Idei-de-calatorie-Cluj-DescoperimRomania.ro-2 Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Lacul Tarnița – și a undelor poveste

Lacul Tarnița – și a undelor poveste… Lacul Tarnița reprezintă una din cele mai admirabile și apreciate destinații turistice din județul Cluj. Găsit între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, lacul de acumulare este alimentat de apele Someșului Cald. Acest locșor de rai își oferă frumusețea și liniștea tuturor celor dornici de a evada și a […]

0 comments
Nicolae-Cretulescu Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Nicolae Creţulescu

Nicolae Creţulescu – urmașul lui Constantin Brâncoveanu Nicolae Creţulescu s-a născut la 1 martie 1812 la Bucureşti şi a decedat în 26 iunie 1900 în satul Leordeni, judeţul Argeş. Descendent direct al lui Constantin Brâncoveanu, a studiat medicina la Paris între anii 1834 si 1839. Mărturiile despre viaţa studeţească la Paris, sunt consemnate, mai târziu […]

0 comments

6 Replies to “Palatul Brukenthal din Avrig – grandoarea ascunsă a stilului imperial”

Vert Constantin
1 noiembrie 2016
Misterioasă, precum grandoarea ascunsă a Palatul Brukenthal din Avrig, studenta Diana Elisa CLOŞANU, deși o ființă firavă (delicată, gingașă), realizează cu forță dar și sensibilitate o descriere corectă, completă și concisă, în termeni geografici, a barocului târziu și stilului imperial al acestui frumos obiectiv turistic. Felicitări Diana!
Răspunde
  Closanu Diana
  15 noiembrie 2016
  Wow, acum am vazut comentariul dumneavoastra si vad ca ati scris in data de 31 o zi simbolica pentru mine. Va multumesc, eu scriu nu ceea ce gandesc, ci ceea ce simt. Pentru mine sunteti un om si un profesor deosebit !!! Multumesc mult !
  Răspunde
Romulus Beniamin
1 noiembrie 2016
Foarte interesant. Este un articol ingenios, care stârnește curiozitatea! Super tare! Îmi place.
Răspunde
  Closanu Diana
  15 noiembrie 2016
  Esti un om care citeste putin , dar calitativ. Cuvintele tale inseamna mult!!!!!
  Răspunde
Andreea Ylonen
15 noiembrie 2016
Bravo! Foarte bine structurata prezentarea! Felicitari!!!!
Răspunde
  Closanu Diana
  17 noiembrie 2016
  Esti omul de baza si de suflet !!!
  Răspunde

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *