Palatul Brukenthal din Avrig – grandoarea ascunsă a stilului imperial


Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Palatul Brukenthal din Avrig – barocul târziu de la poalele Carpaţilor


Situat în centrul oraşului Avrig din judeţul Sibiu, la poalele verzi ale Munţilor Făgăraş, Reşedinţa de Vară a baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803) opreşte din drum orice doritor de cunoaştere. Palatul Brukenthal este deschis, astăzi, vizitatorilor de pretutindeni care vor să se bucure de istoria aparte construită la umbra Munților Carpați. Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Palatul Brukenthal din Avrig a fost construit între anii 1780 și 1785 de către baronul Samuel von Brukenthal. Pe atunci acesta era guvernatorul Transilvaniei. Încântat de grandoarea stilurilor arhitectuarele ale palatelor de la Viena, acesta se reîntoarce în Transilvania şi foloseşte stilul baroc veneţian pentru reşedinţa sa de vară de la Avrig.
Fiind sedus de bogăţia peisajului natural şi cultural al Avrigului, inspirit de măreţia Carpaţilor Transilvăneni şi, totodată, fiind un iubitor al spaţiilor verzi amenajate în curtea palatelor vieneze,  baronul Samuel von Brukenthal construieşte în mod unic un parc complex cu o suprafaţă de peste 20 de hectare. Parcul va deveni mai apoi element principal de atractivitate.

După moartea baronului Brukenthal din anul 1803 şi până în ziua de astăzi parcul transmite oricărui călător care s-a oprit să îl viziteze multă linişte, o bogată încărcătură istorică impregnată pe tăcutele pietre din scări şi ziduri şi nu în ultimul rând prosperitate.
Complexul cuprinde până în prezent: Reşedinţa de vară, Oranjeria din grădina barocă, palatul, parcul şi o amplă istorie ce te urmăreşte plăcut la fiecare pas adăugat.

Astăzi, numeroase evenimente exclusiviste sau seri romantice sunt organizate cu minuţiozitate, blândeţe, căldură şi atenţie de către întregul personal care întreţine Palatul Brukenthal din Avrig, pentru clipe de neuitat.
Astfel, perioada romantismului şi clasicismului se suprapune permanent peste contemporan semănând cu uşurinţă în sufletul  tuturor vizitatorilor dorinţa de a se întoarce curând acolo.


 

VINVEST 2019 – În premieră spumant cu particule de aur

VINVEST 2019 – Prezența unui călugăr de la Muntele Athos, degustări de vinuri vechi de 60 de ani și spumant […]

0 comments
Târgul de Turism Touristica dă startul reducerilor la vacanțe, 16-18 Februarie 2018, Cluj-Napoca

Touristica dă startul reducerilor la vacanțe, 16-18.02.2018, Cluj-Napoca

Cel mai bun weekend pentru a-ți rezerva concediu din vară 2018, în 16-18 Februarie 2018! Este oficial:  Târgul de Turism […]

0 comments
lacul-dracului-oglinda-cerului

Lacul Dracului – oglinda cerului

Imagini: Oana Berzescu Lacul Dracului coordonate GPS: N 44.86440 E 21.81262 Lacul Dracului este un lac carstic care se află în […]

1 comment
Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

6 comentarii

Vert Constantin
octombrie 31, 2016
Misterioasă, precum grandoarea ascunsă a Palatul Brukenthal din Avrig, studenta Diana Elisa CLOŞANU, deși o ființă firavă (delicată, gingașă), realizează cu forță dar și sensibilitate o descriere corectă, completă și concisă, în termeni geografici, a barocului târziu și stilului imperial al acestui frumos obiectiv turistic. Felicitări Diana!
Răspunde
  Closanu Diana
  octombrie 31, 2016
  Wow, acum am vazut comentariul dumneavoastra si vad ca ati scris in data de 31 o zi simbolica pentru mine. Va multumesc, eu scriu nu ceea ce gandesc, ci ceea ce simt. Pentru mine sunteti un om si un profesor deosebit !!! Multumesc mult !
  Răspunde
Romulus Beniamin
octombrie 31, 2016
Foarte interesant. Este un articol ingenios, care stârnește curiozitatea! Super tare! Îmi place.
Răspunde
  Closanu Diana
  octombrie 31, 2016
  Esti un om care citeste putin , dar calitativ. Cuvintele tale inseamna mult!!!!!
  Răspunde
Andreea Ylonen
octombrie 31, 2016
Bravo! Foarte bine structurata prezentarea! Felicitari!!!!
Răspunde
  Closanu Diana
  octombrie 31, 2016
  Esti omul de baza si de suflet !!!
  Răspunde

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus