Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Palatul Brukenthal din Avrig – grandoarea ascunsă a stilului imperial

Palatul Brukenthal din Avrig – barocul târziu de la poalele Carpaţilor


Situat în centrul oraşului Avrig din judeţul Sibiu, la poalele verzi ale Munţilor Făgăraş, Reşedinţa de Vară a baronului Samuel von Brukenthal (1721-1803) opreşte din drum orice doritor de cunoaştere. Palatul Brukenthal este deschis, astăzi, vizitatorilor de pretutindeni care vor să se bucure de istoria aparte construită la umbra Munților Carpați. Palatul-Brukenthal-din-Avrig-grandoarea-ascunsă-a-stilului-imperial-2-180x300 Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Palatul Brukenthal din Avrig a fost construit între anii 1780 și 1785 de către baronul Samuel von Brukenthal. Pe atunci acesta era guvernatorul Transilvaniei. Încântat de grandoarea stilurilor arhitectuarele ale palatelor de la Viena, acesta se reîntoarce în Transilvania şi foloseşte stilul baroc veneţian pentru reşedinţa sa de vară de la Avrig.
Fiind sedus de bogăţia peisajului natural şi cultural al Avrigului, inspirit de măreţia Carpaţilor Transilvăneni şi, totodată, fiind un iubitor al spaţiilor verzi amenajate în curtea palatelor vieneze,  baronul Samuel von Brukenthal construieşte în mod unic un parc complex cu o suprafaţă de peste 20 de hectare. Parcul va deveni mai apoi element principal de atractivitate.

După moartea baronului Brukenthal din anul 1803 şi până în ziua de astăzi parcul transmite oricărui călător care s-a oprit să îl viziteze multă linişte, o bogată încărcătură istorică impregnată pe tăcutele pietre din scări şi ziduri şi nu în ultimul rând prosperitate.
Complexul cuprinde până în prezent: Reşedinţa de vară, Oranjeria din grădina barocă, palatul, parcul şi o amplă istorie ce te urmăreşte plăcut la fiecare pas adăugat.

Astăzi, numeroase evenimente exclusiviste sau seri romantice sunt organizate cu minuţiozitate, blândeţe, căldură şi atenţie de către întregul personal care întreţine Palatul Brukenthal din Avrig, pentru clipe de neuitat.
Astfel, perioada romantismului şi clasicismului se suprapune permanent peste contemporan semănând cu uşurinţă în sufletul  tuturor vizitatorilor dorinţa de a se întoarce curând acolo.


 

manastirea-horezu-scaled Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Mănăstirea Horezu – cel mai rafinat exemplar de arhitectură românească

Mănăstirea Horezu (Vâlcea) –  cel mai rafinat exemplar de arhitecură românească Mănăstirea Horezu reprezintă cel mai mare așezământ religios din zona turistică Oltenia, fiind construită de Constantin Brâncoveanu în anul 1693. Este considerată cel mai reprezentativ complex de arhitectură în stil brâncovenesc împreună cu schiturile sale. În anul 1995 a fost inclusă în patrimoniul UNESCO, […]

1 comment
Picture2-CP-jpg Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Rezervă-ți vacanța de vis la Târgul de Turism Al României – ediția de toamnă!

Rezervă-ți vacanța de vis la Târgul de Turism Al României – ediția de toamnă! În perioada 9 – 12 noiembrie, ROMEXPO vă invită la Târgul de Turism al României – ediția de toamnă. Sunteți așteptați în pavilionul B2 al Centrului Expozițional cu super oferte la destinații din întreaga lume și cele mai bune sfaturi de […]

0 comments
Muzeul-Sfântul-Ierarh-Dosoftei-–-Mitropolitul-DescoperimRomania-1 Palatul Brukenthal din Avrig - grandoarea ascunsă a stilului imperial

Muzeul Sfântul Ierarh Dosoftei – Mitropolitul

Muzeul Sfântul Ierarh Dosoftei – Mitropolitul Muzeul Sfântul Ierarh Dosoftei – Mitropolitul. Construită, conform unor atestări documentare, în timpul domniei lui Antonie Ruset, între anii 1677-1679, clădirea, care adăposteşte expoziția permanentă de literatură veche, a fost sediul celei de a doua tiparniţe din Iaşi, în perioada 1679-1686. Comorile Țării Moldovei Biserica Mănăstirii Trei Ierarhi, aflată […]

0 comments

6 Replies to “Palatul Brukenthal din Avrig – grandoarea ascunsă a stilului imperial”

Vert Constantin
1 noiembrie 2016
Misterioasă, precum grandoarea ascunsă a Palatul Brukenthal din Avrig, studenta Diana Elisa CLOŞANU, deși o ființă firavă (delicată, gingașă), realizează cu forță dar și sensibilitate o descriere corectă, completă și concisă, în termeni geografici, a barocului târziu și stilului imperial al acestui frumos obiectiv turistic. Felicitări Diana!
Răspunde
    Closanu Diana
    15 noiembrie 2016
    Wow, acum am vazut comentariul dumneavoastra si vad ca ati scris in data de 31 o zi simbolica pentru mine. Va multumesc, eu scriu nu ceea ce gandesc, ci ceea ce simt. Pentru mine sunteti un om si un profesor deosebit !!! Multumesc mult !
    Răspunde
Romulus Beniamin
1 noiembrie 2016
Foarte interesant. Este un articol ingenios, care stârnește curiozitatea! Super tare! Îmi place.
Răspunde
    Closanu Diana
    15 noiembrie 2016
    Esti un om care citeste putin , dar calitativ. Cuvintele tale inseamna mult!!!!!
    Răspunde
Andreea Ylonen
15 noiembrie 2016
Bravo! Foarte bine structurata prezentarea! Felicitari!!!!
Răspunde
    Closanu Diana
    17 noiembrie 2016
    Esti omul de baza si de suflet !!!
    Răspunde

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *