La pas prin orașul medieval Sighișoara-www.DescoperimRomania.ro

La pas prin orașul medieval Sighișoara

La pas prin orașul medieval Sighișoara


Motivele pentru a vizita orașul Sighișoara

Dacă ați obosit de aglomerație și duceți lipsa unui city break, vă propun spre atenția dumneavoastră orașul Sighișoara – situat în inima Transilvaniei. Acest oraș își are începuturile din mijlocul secolului al 12-lea, atunci când sașii transilvăneni au ajuns în această zonă. Orașul a avut un important rol strategic, în prezent fiind nod rutier și de cale ferată.

La-pas-prin-orasul-medieval-Sighisoara-www.DescoperimRomania.ro2_-270x600 La pas prin orașul medieval Sighișoara

Turismul în Sighișoara a luat avânt datorită frumuseții centrului orașului, a străzilor înguste care aduc un farmec aparte, dar și a arhitecturii deosebite și a coloritului specific al clădirilor. 

Cetatea medievală Sighișoara – obiectiv mondial UNESCO

Ridicată în 1280, Cetatea Sighișoara dispune de ziduri de 10 metri înălțime și 14 Turnuri de apărare, dintre care doar 9 s-au păstrat.

Aceasta a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO în 1999. În prezent, cetatea Sighișoara este unica cetate medievală locuită în întregime din Europa de sud-est. Acest loc atrage 138.000 de vizitatori anual(în 2022).

Turnul cu ceas – mândria orașului Sighișoara

Turnul cu Ceas, cunoscut și ca Stundturm, este atracția principala și un simbol al Cetății Sighișoara. Acesta a fost construit in secolul al XIV-lea pentru a apăra poarta principală. Turnul are o înălțime de 64 de metri și începând cu 1899 este sediul muzeului municipal. Colecția muzeului cuprinde exponate descoperite pe teritoriului municipiului, opere de artă, textile, statui, icoane.

La-pas-prin-orasul-medieval-Sighisoara-www.DescoperimRomania.ro3_-434x600 La pas prin orașul medieval Sighișoara

Scara acoperită – drumul spre lumină

Mai este cunoscută și ca Scara Școlarilor, deoarece era utilizată de către copii pentru a ajunge la școală. Are 176 de trepte, fiind grupate câte 6, apoi un spațiu drept ce are semnificația celor 6 zile lucrătoare și una de odihnă. La capătul lor, ochii turiștilor vor fi impresionați de grandoarea Bisericii din Deal.

Biserica din deal –  simbolul stilului gotic

Biserica din deal a fost construită între secolele XIV-XVI și este dedicată Sfântului Nicolae. Este formată dintr-o capelă și un donjon. Clopotnița are 43 de metri înălțime. Biserica a fost restaurată în 2004 și în urma restaurării s-au scos în evidență vechile fresce. În prezent biserica deține o colecție impresionantă de altare și obiecte bisericești specifice săsești, dar și una din cele mai bine lucrate și conservate sculpturi gotice, tabernacolul bisericii. Biserica mai păstrează și o orgă realizată la comandă în 1858, cu care au loc concerte de orchestră și de cor.

 

Dacă doriți să descoperiți frumusețea cetății vă invit să participați la circuitul turistic – Excursie Țara Maramureșului. Pentru mai multe detalii accesați: https://www.descoperimromania.ro/circuite-turistice/excursie-tara-maramuresului/ .


Caută cazare în categoriile:
Cazare Ținutul Secuiesc, Cazare Sighișoara

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *