Stațiunea Călimănești – Cozia. Pământ sacru


Stațiunea Călimănești - Cozia. Pământ sacru

Stațiunea Călimănești – Cozia. Legenda vie


Imagini: Claudia Buda


Veche de mai bine de 200  de ani, stațiunea Călimănești – Cozia este situată în partea central-sudică a României, pe malul drept al Oltului. Un loc ascuns între munți, îmbrățișată de apele izvoarelor ca nişte oglinzi nemărginite, în care se răsfrâng aurul razelor și curgerea ușoară a norilor.

Supranumită și “pământ sacru” stațiunea Călimănești – Cozia are un puternic potențial turistic, fiind o stațiune balneoclimaterică de renume.

O zonă de un rang superior reușește cu ingenuitate să ia asupra sa toate grijile și necazurile oricărei persoane ce îi calcă pământul. În timp ce anumite stațiuni își poartă numele ca pe niște cicatrici brăzdate de vremuri grele, stațiunea Călimăneşti – Cozia și-l poartă ca pe o medalie de aur cu deosebită stimă și respect, indiferent în ce vreme bună sau rea s-ar afla.

Istoric cutremurător

De mii de ani stațiunea Călimănești – Cozia poartă pe umerii săi pământuri sfinte. Monumente istorice pline de glorie. Castrul de apărare, în locul numit Bivolari construit de către romani, dar și Pavilionul Central-Hotelul Central 1881-1886. Amintiri întipărite pe vechile hotare. Mănăstiri ce îmbracă colțurile retrase ale stațiunii. Mănăstirea Ostrov – prima mănăstire  de călugărițe din România ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab.  Mănăstirea Cozia zidită de domnitorul Mircea cel Bătrân.

Denumirea de “Cozia” provine din limba greacă “coz” ce înseamnă “nuc”. Pe vremurile îndepărtate, de mult apuse, se putea remarca o minunată  plantație  bogată şi  nemărginită de nuci. Ținutul Cozia era pe atunci cunoscut sub numele de “Nucet”.

Prăfuită de anii brăzdați și  zbuciumați ai istoriei neguroase, reușește să-și lase trecutul în spate şi să reînvie din temelii. În anul 2015 multe monumente au fost restaurate.

Stațiunea Călimănești – Cozia

Bazele de tratament, apele termale, parcurile acvatice, dar și cele naturale, ne dovedesc sănătatea pură cu care ne întâmpină stațiunea Călimănești – Cozia în  orice moment al anului.

Pământul românesc, mai precis România, este numită și “Grădina Maicii Domului”, fapt ce dă verosimilitate întregii stațiuni. Tot mai des căutată de turiști pentru miracolele bazelor de tratament, stațiunea ajunge să se plaseze pe primele locuri în topul preferințelor acestora.

Întinsă pe o suprafaţă de 5 km stațiunea Călimănești – Cozia  te face să simți un fior în corp încă de la primii pași făcuți aici.

Staţiunea va fi și va rămâne o enigmă pentru istorici, un refugiu pentru melancolici, loc de tratament pentru nevoiași. Dar și cel mai minunat tărâm pentru copii. Un loc în care te poți întoarce ori de câte ori pământul te cheamă și nu în ultimul rând o legendă vie.

Stațiunea Călimănești – Cozia te invită să-i deslușești tainele ascunse și să uiți de lumea grijior.  Te aşteaptă în orice moment cu promisiunea de a reveni cât de curând.


 

Caută cazare în categoriile:
Cazare Oltenia, Cazare Valea Lotrului,  Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice


Târgul de Turism Vacanța Timișoara, aproape de start - 02-04 martie 2018 - Centrul Regional de Afaceri Timișoara

Târgul de Turism Vacanța Timișoara, aproape de start – 02-04.03.2018

Timișorenii sunt invitați la Târgul de Turism Vacanța care are loc în primul weekend din luna martie Târgul de Turism […]

0 comments
Stațiunea Straja

Stațiunea Straja – perla Văii Jiului

Stațiunea Straja – stațiune montană Stațiunea Straja este una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din România, cu pârtii de […]

0 comments

Descoperim Brașov – Istorie, cultură și povești săsești

Descoperim Brașov – Istorie, cultură și povești săsești În a doua zi a Transylvania Tourism Fiar, desfășurat la Brașov în […]

0 comments
Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus