Zona Câmpina – Brebu – simplitatea naturii


Câmpina - Brebu

Peste tot în lume sunt munți și dealuri, plaiuri și vâlcele, văi și pâraie, dar armonizarea acestora într-un mod atât de spectaculos ca în zona Câmpina – Brebu este mai rar întâlnită. Livezi și grădini aruncate pe pante repezi, fânețe cu clăi ce se usucă la soare sub poale de munți, pășuni legate la soare sub poale de munți, pășuni legate între ele de poteci ce șerpuiesc pe văi și văioage spre culmile semețe ce ocrotesc de mii de ani pe muntenii statorniciți aici, oameni aspri, drepți și harnici .

Începuturile așezărilor se pierd în negura timpului, arealul Câmpina – Brebu păstrând încă imaginea arhaică dată de strămoși. Imaginea zonei de deal și de munte a Prahovei reprezintă o legătură cu trecutul, cu legendele și tradițiile care ne transmit străvechea înțelepciune a strămosilor noștri.

Municipiul Câmpina este situat în județul Prahova, la o altitudine de 426 metri, fiind un adevărat amfitatru natural ce se desfăsoară în toată splendoarea lui pe Valea Prahovei.  Beneficiind de climatul favorabil Câmpina este orașul cu cele mai multe zile însorite pe an datorită salbei de dealuri, ce împrejmuiește urbea .

Și dacă ați ajuns la Câmpina, trebuie să ajungeți neapărat și până la Brebu, unde pe lângă numeroasele peisaje de un farmec  aparte  puteți vizita și câteva obiectiv turistice interesante, precum Complexul Domnesc Matei Basarab și mănăstirea pictată de Sava Henția.

Comuna Brebu este situată la numai 7 km nord de Câmpina și aproximativ 40 km de Ploiești. Vatra comunei fiind un platou întins de peste 10 kilomentri în mijlocul unei mari depresiuni de sub poalele munților Bucegi și Grohotiș.

Posibilitățile de cazare în zona Câmpina – Brebu sunt multiple. Daca alegi singurătatea și marea de verdeață  și atunci poți campa în poienițele și văile de pe Valea Prahovei. Poți să te retragi pe la vreo stână pentru a gusta din toată gama  preparatelor specific și a asculta poveștile ciobanilor. Sau ești pus în dificultatea de a te hotărî să alegi una din pensiunile, casele țărănești, hoteluri sau moteluri din orașul Câmpina și comuna Brebu.

Foto: Bianca Mihaela PICIOREA


Caută cazare în categoria: Cazare Valea Prahovei, Cazare Rucăr Bran, Cazare Transilvania, Cazare Bușteni, Cazare Poiana Țapului

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


 

Noaptea de Sfântul Andrei - Tradiții și superstiții

Noaptea de Sfântul Andrei – Tradiții și superstiții la românii

Sfântul Andrei, ocrotitorul României, este cel care a provăduit și a încreștinat dacii, aducând învățătura lui Iisus pe meleagurile noastre, […]

0 comments
Transylvania Tourism Fair- turismul ,,Să fim împreună !”

Transylvania Tourism Fair – turismul ,,Să fim împreună !”

Cooperarea și competitivitatea sunt două dintre verigile cele mai importante ale lanțului turistic românesc. Aceste elemente au susținut baza conferinței […]

0 comments
Pârtiile de schi din Ținutul Secuiesc

Pârtiile de schi din Ținutul Secuiesc

Pârtiile de schi din Ținutul Secuiesc pregătit pentru turiști Pârtiile de schi din Ținutul Secuiesc sunt pregătite să întâmpine turiștii iubitori […]

0 comments
Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus