Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia


Cetatea Alba Carolina întinsă pe aproximativ 120 hectar a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea de Imperiul Habsburgic ca punct strategic împotriva imperiului Otoman, dar şi pentru întărirea puterii lor în noul teritoriu ocupat. Cetatea  construită pe Dealul Citadelei devine  fortareaţa principală a Transilvaniei fiind  construită la iniţiativa mareşalului Eugeniu de Savoya.

Fortăreaţa are bastioane de tip Vauban având trei sisteme de apărare. Aplicând cea mai modernă tehnică de apărare din acea vreme.

Fortareaţa are o formă stelată formată din şapte bastioane, formă caracteristică acestui tip de cetate. Cel mai mare bastion poartă numele de Trinitatea, acesta are blazonul încoronat cu câmpuri multiple şi frunze de acant. Celelalte bastioane poartă denumiri după cum urmează: Sfântul Ştefan, Eugeniu de Savoya, Sfântul Mihail, Sfântul Carol, Sfântul Capistrano şi Sfânta Elisabeta.

Accesul în cetate era asigurat de cele şase porţi situate spre est şi spre vest, poarta principală aflandu-se în est.

Porţile sunt împodobite cu diverse statui ce redau lupte sau diverşi eroi.

În interiorul cetăţii se pot vizita: Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail”,  Catedrala Ortodoxă (Catedrala Încoronării), Biblioteca Batthyaneum, Muzeul Unirii, Sala Unirii, Palatul Apor, Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan, statuia ecvestră a lui Mihai Viteazu, Monumentul Losenau, Monumentul Custozza, Palatul Princiar, Clădirea „Ierihon”, Palatul Episcopal, Locul de supliciu (locul unde au fost traşi pe roată Horia, Cloşca şi Crişan), Temniţa, Obeliscul, Celula lui Horea, Sala Armelor, Bastionul Saşilor, Platforma de artilerie şi altele.

Schimbarea gărzii este un adevărat spectacol. Garda Cetății învie activitatea practicată de soldați în secolul XVIII. Ceremonia are loc in fiecare zi la ora 12:00.

Adesea veți găsi aici manifestații culturale, dar și alte activități deosebit de atrăgătoare.

Aceasta cetate este o adevărătă lecţie de istorie naţională.


Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Retezat Parâng, Cazare Petroșani, Cazare Parâng, Cazare Hunedoara, Cazare Deva, Cazare Hațeg

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice


 

Chipul-lui-Decebal-–-istorie-sculptată-în-piatră-2 Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Chipul lui Decebal – istorie sculptată în piatră

Chipul lui Decebal – cea mai mare sculptură în piatră din Europa Foto: Claudiu Vatau Chipul lui Decebal coordonate GPS: N 44.6271  – E 22.2599 Chipul lui Decebal este cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei. Un obiectiv turistic de referință pentru România, dar și cel mai important obiectiv din zona Cazanelor Dunării. […]

3 comments
Tradiții-străvechi-de-Crăciun-printre-Crai-și-Pițărăi-1 Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Tradiții de Crăciun în Valea Jiului

Străvechi tradiții de Crăciun printre Crai și Pițărăi Imagini: Antonela Dumitrescu Valea Jiului este o zonă unică prin tradiții și obiceiuri de Crăciun, dar și prin peisajele pitorești aflate pe munții înalți. Comunitatea de momârlani din această zonă prețuiește și transmite din generație în generație obiceiuri străvechi. De Crăciun, momârlanii înfrumusețează sărbătorile prin tradiții frumoase, […]

0 comments
Targul-de-Turism-al-Olteniei-DescoperimRomania.ro-1 Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Centrul Multifuncțional Craiova va găzdui Târgul de turism al Olteniei

Se anunță o ediție spectaculoasă, cu reduceri, multe noutăți și surprize! Devenit deja o tradiţie, cel mai mare eveniment dedicat turismului  din regiunea  Olteniei- Târgul de Turism al Olteniei se adresează persoanelor în căutare de vacanţe în noi destinaţii, pe care să le rezerve la cele mai avantajoase preţuri. Un avantaj important pentru public este […]

0 comments

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *