Târgul de Crăciun de la Timișoara


Targul de Craciun de la Timisoara - DescoperimRomania.ro

Târgul de Crăciun de la Timișoara – Arome de vin fiert și turtă dulce


Ca în fiecare an, cele trei mari piețe ale orașului de pe Bega sunt gazda Târgului de Crăciun de la Timișoara.

Atmosfera de sărbătoare îmbracăTargul de Craciun de la Timisoara - DescoperimRomania.ro orașul într-o aură de lumină și culoarea, iar clinchetele clopoțeilor  ne duc cu gândul spre spiritul Crăciunului. Evenimentul se desfășoară în Piața Victoriei, parcarea Modex și în Piața Libertății unde a fost amenajat un orășel al copiilor și reunește peste 90 de comercianți veniți pentru a-și expune cele mai reprezentative creații. Cu o tradiție de câțiva ani, Târgul de Crăciun de la Timișoara este cel mai reprezentativ eveniment dedicat acestei sărbători din vestul țării. Ne-am început călătorie din Piața Libertății unde caruselul zumzăia de râsetele și bucuria celor mici. La un pas distanță ne întâmpină Moș Crăciun, fericit, în sania lui trasă de reni. Atmosfera de basm este întregită de mirosul de turtă dulce și aroma de vin fiert cu scorțișoară și portocale. Pe clădirile istorice ninge, e doar o proiecție deocamdată, dar cu siguranță până la finalul târgului zăpada nu va ocoli Timișoara. Continuam pe sub cupola de lumini instalată pe strada Alba Iulia, unde umbreluțele au fost înlocuite cu o perdea de „gheață”. Pe Operă ne întâmpină un alt moș, se pare că Timișoara a fost cuminte anul acesta și moșul o vizitează de mai multe ori :).

Targul de Craciun de la Timisoara - DescoperimRomania.ro

Colinde, voie bună și multe decorațiuni

Pornim spre inima târgului și nu putem să nu ne oprim la fiecare căsuță. Vinul fiert înmoaie puțin din gerul lui Decembrie dar nu ne oprim și mergem mai departe. Decorațiunile frumos aranjate, globulețe realizate și pictate manual, bețe pentru cei ce nu au fost cuminți, căci Moș Nicolae îi vede pe cei răi dar și preparate dulci și sărate, gata să potolească poftele oricărui gurmand. Pe scenă cântă colinde, un grup de copii tocmai și-a făcut apariția iar glasurile lor ne fac să mai stăm puțin, să privim și să ne bucurăm.

Dacă nu ți-ai programat o vizită, trebuie să știi că, Târgul de Crăciun de la Timișoara este deschis până pe data de 10 ianuarie 2020 în intervalul orar 10:00 – 22:30.

Sărbătorile de iarnă sunt poate cea mai frumoasă perioadă a anului, iar magia Crăciunului trebuie să ne cuprindă pe fiecare dintre noi, căci, mici sau mari, Moșul ne vede pe toți.  

Târgul de Crăciun de la Timișoara în imagini


Caută cazare în categoria:  Cazare BanatCazare Timișoara

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Trasee turistice, Evenimente, Personalități


Citește și …


Cascada Cașoca – Pruncea - cuibul apei din inima munților (1)

Cascada Cașoca (Pruncea) – Cuibul apei din inima munților

Cascada Cașoca (Pruncea) – Cuibul apei din inima munților Pe drumul ce leagă Brașovul de Buzău, prin Întorsură,  în dreptul […]

0 comments
Cazanele Mari și Cazanele Mici

Cazanele Mari și Cazanele Mici

Cazanele Mari și Cazanele Mici alcătuiesc unul dintre cele mai frumoase trasee turistice naturale din zona Dunării. Rezervația naturală este […]

0 comments
Transylvania Tourism Fair

O nouă ediție „Transylvania Tourism Fair” încheiată cu succes

Timp de 3 zile în perioada 17-19 martie 2017, a avut loc la Braşov cea de-a X-a ediție a celui […]

0 comments

Dacă ți-a plăcut articolul, trimite-l și prietenilor tăi!

Dacă ți-a plăcut articolul trimite-l și prietenilor tăi!

Lasă un răspuns

Notă:

Comentariile de pe acest sit reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legatură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*

Sus