Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Cabana Lăcrimioara - Cabană cu 9 locuri

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Baie pe hol, Balcon, Încălzire cu sobe

Informații generale

Cabana Lăcrimioara din Sâmbăta de Sus – Transilvania.

Închiriez cabană la munte în cadrul complexului turistic Sâmbătă de Sus, jud. Braşov, în apropierea
Mănăstirii Brâncoveanu, la cel mai bun preţ din zonă.

Izolată de restul cabanelor din cadrul complexului turistic, Cabana Lăcrimioara din Sâmbăta de Sus, ca şi obiectiv de
Cazare la munte, are o poziţie privilegiată fiind situată la marginea pădurii într-un loc retras şi liniştit, oferind o privelişte încântătoare. Curtea interioară are o suprafaţă de 1400 de metri pătraţi, dispune de grătar de grădină, de foişor şi leagăn.

În apropierea cabanei, la aprox. 3 km, se află pârtia de ski Casa Zmeilor dotată cu telescaun şi echipamente de schiat pentru închirire. În aceeaşi zonă există un parc de căţărări alpine şi tiroliana.

Cabana e situată la aprox. 2, 5 ore de mers pe jos de Cabana Valea Sâmbetei, un punct turistic de mare atracţie, vizitat atât de turiştii din ţară cât şi de turiştii străini. De la Valea Sâmbetei se poate ajunge prin Fereastra Mare, pe Vârful Moldoveanu, cel mai înalt vârf muntos din ţară – 2544 metri.

În afară de cazare la munte într-un loc special, un alt punct de mare atracţie turistică şi loc de pelerinaj, îl constituie Sfânta Mănăstire Brâncoveanu Sâmbătă de Sus. Mănăstirea e recunoscută ca un loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru toţi credincioşii şi vizitatorii ce poposesc în acest locaş sfânt.

Puncte de reper şi atracţii în zonă:
Mănăstirea Constantin Brâncoveanu – Sâmbăta – 1 km
Izvorul Părintelui Arsenie Boca – 2 km
Pârtiile de schi şi săniuş – 2.5 km
Aventura Park (trasee prin copaci pentru copii şi adulţi, tiroliene, panouri căţărare, tir cu arcul
Şi cu puşca, paint-ball, mini-golf.) – 2.5 km
Cabana Valea Sâmbetei – 7 km acces auto +1 oră traseu montan uşor
Chilia Părintelui Arsenie Boca – 15 min. De mers de la Cabana Valea Sâmbetei
Vârful Moldoveanu (2544 m) – 6 km acces auto +8 ore traseu montan
Herghelia Sâmbătă de Jos – 14 km.

Făgăraş – 27 km
DN1 Brașov-Sibiu – 14 km
Transfăgărășan (cărtisoara) – 36 km
Sighişoara – 85 km
Bran – 78 km
Braşov – 97 km
Sibiu (aeroport)- 72 km
Târgu Mureş (aeroport) – 137 km


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans. Se acceptă plata cu card.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Râu în curte
 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Se acceptă animale de companie

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult