Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Casa Codescu - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Încălzire centrală, Internet, Televizor

Informații generale

Casa Codescu din Chiojdu – Muntenia.

Casa Codescu din Chiojdu, județul Buzău, este o pensiunea agroturistică și vă pune la dispoziție 14 locuri de cazare în 6 camere ce au baie proprie, televizor, cablu TV și Internet.

Pensiunea vă oferă posibilitatea de a alege între pensiune completă, demipensiune sau doar cazare.

Grătarul și foișorul precum și bucătăria și terasa acestei unități vă stau la dispoziție.

Casa Codescu este reprezentativă pentru zona Muntenia, ea fiind reprezentată și în Muzeul Satului precum și pe bancnota de 10 lei.

Liniștea, aerul curat și reconfortant pe care îl găsiți aici, la poalele munților, împreună cu confortul oferit de Casa Codescu și ospitalitatea  caracteristică locuitorilor acestor meleaguri vor face ca o vacanță petrecută aici să vă rămână în memorie pentru mult timp și chiar să doriți să reveniți. Mâncarea gustoasă, tradițională și împrejurimile deosebit de frumoase; nopțile de o liniște ireală și traseele montane sau pădurile din împrejurimi care vă îmbie la drumeții sunt tot atâtea motive să doriți să vizitați și să profitați de ospitalitatea acestei pensiuni.

Obiective turistice Chiojdu

Dintre obiectivele turistice din apropiere vă recomandăm Casa memorială din Vășenii de Munte și Biserica de lemn Cuvioasa Pareschiva care datează din 1780 din satul Chiojdu.

Vulcanii noroioși sau Muzeul Chihlimbarului din Colți, precum și păstrăvăria Calvini pot fi de asemenea obiective care să vă atragă.

Biserica și chiliile rupestre de la Aluniș precum și Mănăstirea Curtea de Argeș ce a fost construită de Neagoe Basarab și fântâna lui Manole din apropierea mănâstirii vă așteaptă pentru reculegere sau pentru o mai bună cunoaștere a istoriei.

Biserica Domnească Sfântul Nicolae din sec. XIII, a fost înlocuită în 1352 de o ctitorie a lui Basarab I, în interior aflându-se mormântul lui Radu I Basarab expus sub sticlă.

Ruinele și Biserica Brâncovenească, Doicești, Dâmbovița, construită în plan de navă dreptunghiulară și boltită cu două calote semicilindrice. La vremea respectivă pictura exterioară plasa biserica din Doicești între cele mai frumos decorate lăcașuri brâncovenești la exterior.

Alte obiective ce s-ar putea vizita când veniţi la Chiojdu?

1. Dacă veniţi dinspre Ploieşti:

– casa memorială Nicolae Iorga din Vălenii de Munte

2. Daca veniţi dinspre Buzău:

– Vulcanii Noroioşi
– Muzeul Chilimbarului, Colţi
– Păstrăvăria Calvini
– Casa memorială Vasile Voiculescu, Parscov
– Barajul de la Şiriu
– Biserica şi chiliile rupestre de la Aluniş
– Mănăstirea Ciolanu
– Tabăra de sculptură Măgura

* transport către lacul vulturilor la cerere
** transport cu căruţa prin împrejurimi

Vă recomandăm un sejur la Casa Codescu din Chiojdu!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Muntenia, Cazare Chiojdu, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Foişor
 • Grătar/Barbeque
 • Sală de mese
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Muntenia

Muntenia

Muntenia este o zonă turistică a contrastelor, întinzându-se de la semețele culmi ale Carpaților în Nord, până la atracțiile și misterele Dunării în Sud, zona dispunând de o mulțime de bogății ce așteaptă să fie descoperite. În partea de Nord, poalele Munților Făgăraș oferă la Arefu, un fundal dramatic pentru castelul lui Vlad Țepeș, iar în Sud oferă un număr impresionant de situri arheologice care atrag foarte mulți arheologi.

Zona turistică Muntenia este cunoscută și pentru festivalurile și târgurile organizate în piețele satelor și a orașelor care evocă rituri și tradiții arhaice, proprii unui mod de viață demult uitat în Europa, precum și mănăstirile și castelele străvechi, amintesc și ele de un trecut zbuciumat și fascinant în același timp.


Obiective turistice

Mănăstirea Curtea de Argeș a fost construită de Neagoe Basarab (1512-1517) pe locul vechii mitropolii (1359). Biserica a fost restaurată (1875-1886) și este contruită din piatră fățuită și profilată, având un plan triconc.

Mănăstirea Dealu, Aninoasa jud. Dâmbovița, iar prima biserică datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea din timpul lui Mircea cel Bâtrân, iar pe locul ei în anii 1495-1508 domnitorul Radu cel Mare a construit o frumoasă biserică din cărămidă placată cu piatră și împodobită în chip deosebit.

Biserica Domnească Sf. Nicolae din sec. XIII, a fost înlocuită în 1352 de o ctitorie a lui Basarab I, în interior aflându-se mormântul lui Radu I Basarab expus sub sticlă.

Ruinele și Biserica Brâncovenească, Doicești, Dâmbovița, construită în plan de navă dreptunghiulară și boltită cu două calote semicilindrice. La vremea respectivă pictura exterioară plasa biserica din Doicești între cele mai frumos decorate lăcașuri brâncovenești înveșmântate la exterior.

Fântâna lui Manole se află în apropierea manăstirii și reprezintă locul unde s-a prăbușit Meșterul Manole.
Citește mai mult