Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Conacul Transilvan - Pachet extins

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person person person person person person person person person
  Preţ de la:
  2,700 lei
  Rezervare

  Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet, TV în dormitor, Articole gratuite de toaletă, Aer condișionat, Terasă. Uscător de păr

  Conăcelul Petru și Conăcelul Floare

  * 8 camere cazare duble cu băi proprii, toate spațiile comune, toate facilitătile pensiunii, care include închirierea întregii pensiuni pt o capacitate de maxim 16 adulți și 10 copii sub 10 ani,

  • 2700 lei / noapte – Închiriere integrală

   

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Conacul Transilvan - Pachet standard

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person person person person person
  Preţ de la:
  2,000 lei
  Rezervare

  Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet, TV în dormitor, Articole gratuite de toaletă, Aer condișionat, Terasă. Uscător de păr

  Conăcelul Petru

  * 6 camere cazare duble cu băi proprii, toate spațiile comune, toate facilitătile pensiunii, care include închirierea întregii pensiuni (mai putin conacelul Floare), pt o capacitate de maxim 12 adulți și 6 copii sub 10 ani,

  • 2000 lei / noapte – Închiriere integrală

   

Informații generale

Conacul Transilvan din Margău – Munții Apuseni


Conacul Transilvan din Margău ete locul pe care trebuie să îl alegi dacă vrei o evadare în natură alături de familie sau de grupul de prieteni. Conacul Transilvan este o structură de cazare nouă, finalizată în anul 2021 ce pune la dispoziție toate dotările necesare pentru un sejur reușit.

Clasificat cu 4 margarete, conacul reconstituie viața satului transilvan, adaptat la înalte standarde de confort, păstrând izul rustic al tradițiilor satului transilvan, de altfel, acesta a luat ființă schimbând destinația unui  așezământ țărănesc în care familia proprietarului a locuit în trecut, iar Conacul Transilvan păstreaza vii acele perioade prin decorarea cu obiectele vremurilor trecute.

Aerul rustic pe care agropensiunea îl oferă, prin autentica amenajare și liniștea locației, oferă o relaxare totală celor care aleg conacul ca o destinație de relaxare!

Capacitatea de cazare

Cu o capacitate de cazare de 16 locure de cazare în 8 camere duble matrimoniale, Conacul Transilvan este format din două structuri:

Conăcelul Petru – format din 6 camere duble matrimoanile, cu băi proprii, salon de relaxare, recepție, sală de mese, bucătarie complet utilată, grup sanitar pentru spațiile comune.

Conăcelul Floare – format din 2 camere duble matrimoniale cu băi proprii, pridvor și cramă.

Toate camerele au balcoane, dispun de acces gratuit la internet Wi-Fi, uscător de păr, televizor SMART cu acces la Netflix.

Facilități Conacul Transilvan

 • bucătarie dotată și echipată complet, inclusiv masina spălat vase de capacitate mare cu filtru antibacterian;
 • sală de mese cu capacitate de 24 de persoane;
 • salon de zi cu facilități de recreere (smart tv, jocuri de societate, semineu pe lemne);
 • cramă pentru degustare produse tradiționale;
 • binocluri pt birdwatching;
 • WIFI si Ethernet de mare viteza;
 • telefon și fax la dispoziția turiștilor;
 • spațiu spălătorie/călcătorie rufe;
 • semineu pe lemne;
 • ciubar cu sare, capacitate 12 persoane, încălzit cu lemne;
 • foișor terasă cu bucătarie de exterior, grill mixt, dotată pt experiențe culinare desăvârșite;
 • posibilitate contractare servicii servire mic dejun / prânz / cină, prin colaborare cu firma catering;
 • expresso bar din partea casei;

Ce vizităm?

Cascada Vălul Miresei (denumită și Cascada Răchițele) este formată dintr-o  cădere de apă cu debit sporit de peste 30 m în două trepte bine conturate, având forma unul voal creat aici de natură parcă să împodobească munții Vlădeasa.

Spectacolul este acompaniat de zgomotul apei în cădere, care parcă se luptă cu orice gând ce încearcă să îți dea târcoale pentru a te face prezent la acest superb spectacol al naturii.

Alte atracții în apropierea Conacului Transilvan: Pârtia de ski Mărișel, Pescuit la Lacurile Sâncrai, Echitatie la herghelia din Calata, Atracțiile zonei – Lacul Beliș – Fântânele, Cetățile Ponorului, Masivul și Vf Vlădeasa – 1836m, Râpa Roșie, Pietrele Albe, Biserica din Margău, Biserica din Ciuleni, Casa Memorială Avram Iancu, Castelul Octavian Gogaș


Caută cazare în categoriile:Cazare Munții Apuseni, Cazare Margău, Cazare pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice
Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

15:00

Ora de plecare

11:00

Rezervări/Plată

Se acceptă plata cu cardul. Se acceptă plata cu tichete de vacanță. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu este permisă cazare cu animale de companie.

Facilităţi

 • Ciubăr
 • Spălătorie/Uscătorie
 • Telefon și Fax
 • Bioclu pentru birdwatching
 • Foișor în curte
 • Bucătărie complet echipată
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Cramă
 • Grătar/Barbeque
 • Şemineu

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Munţii Apuseni

Munţii Apuseni

Munţii Apuseni sunt situaţi în partea de nord a Carpaţilor Occidentali fiind limitaţi la sud de râul Mureş, la nord avem Depresiunea Someşului, la vest Câmpia de Vest, iar la est Depresiunea Transivaniei.
Munţii Apuseni sunt formaţi dintr-un ansamblu de masive strans legate între ele dintre care cel mai înalt este Vârful Bihor, cunoscut şi sub numele de Curcubăta Mare, cu o înălţime de 1849 m.

Din punct de vedere turistic Munţii Apuseni sunt foarte importanţi pentru diversitatea obiectivelor de care dispun. Ei adăpostesc obiective de interes peisagistic, geologic, speologic, paleontologic, dar şi istoric.

Cele mai atractive masive din punct de vedere turistic sunt Curcubăta Mare, Muntele Mare şi Gilău datorită înăţimii lor, a privelişei pe care o oferă, dar şi a platourilor largi, a versanţilor abrupţi şi a văilor pe care le formează. Dar atracţii turistice importante se găsesc şi în munţii Codru Moma, Pădurea Craiului, Trascău, Vlădeasa şi Metaliferi.

Dintre formele de relief cele mai importante pentru turişti amintim: platourile interfluviale (Bihor – Vlădeasa – Muntele Mare), platouri carstice (Codru Moma, Padurea Craiului, Padiş).
În Munţii Apuseni sunt aproximativ 5000 de peşteri. În unele dintre acestea se află vestigii paleontologice, gheţari fosili, cursuri subterane de ape şi chiar cascade. Dintre cel mai importante peşteri amintim: Peştera Meziad, Peştera Urşilor, aceasta a fost amenajată pentru a primi grupuri de turişti, peştera cu gheţar Scărişoara, Peştera Pojaru Poliţei, Peştera Gheţarul de la Focul Viu, Peştera Coliba Mare.

Chei importante şi frumoase sunt pe râurile Someşul Cald, Someşul Rece, Arieş, Crişul Repede, Cheile Turzii, Râmeţului, Cheile Aiudului, Cheile Geoagiului, Cheile Galbenei, etc.
Defilee deosebite întâlnim pe râurile Crişul Alb, Crişul Negru şi Mureş.

Vârfuri montane impresionante sunt cele două Detunate (Detunata Goală şi Detunata Flocoasă) din munţii Metaliferi şi vârful Vulcan.

Cascadele sunt şi ele extraordinare, dintre cele mai cunoscute şi mai frumoase sunt: Vârciorog, Bohodei, Răchiţele (cunocută şi sub numele de Vălul Miresei), Iadolina, Pişoaia, Evantai, Pătrăhăiţeşti.

În Munţii Apuseni îşi au obârşia numeroase râuri importante dintre care Arieş, Barcău, Someşul Cald, Someşul Rece, Crişurile Alb, Negru şi Repede, Ampoiul etc.
Izvoarele cu ape minerale sunt captate şi folosite în scopuri curative la Gioagiu Băi, Stâna de Vale, Vaţa de Jos, Moneasa.

Dintre lacuri cele mai cunoscute şi mai atractive sunt Tarniţa, Leşu, Fântânile, Ighiu, Vărăşoaia.

Cetăţi dacice sunt la Bologa, Şoimuş, Piatra Craivii, iar aşezări daco-romane avem la Roşia Montană, Abrud, Zlatna. Castre romane sunt la Porolisum, Gilău, Bologa, dar şi castelul de la Ciucea şi alte ruine ale cetăţilor medievale.

Există numeroase motive care il descriu drept un loc special pe care turişti nu ar trebui să il rateze, precum flora, fauna, relieful și tradițiile care încă se păstrează în Țara Moților.

Foto: paneurotravel.ro


Obiective turistice

Cascada de la Vidra (Cascada Pișoaia) jud. Alba este un rai cu apă și verdeață, iar spectacolul care il oferă apa se îmbină excelent cu formațiunile calcaroase.

Cascada ”Vălul Miresei” (Cascada Răchițele) se găsește în localitatea Răchițele la poalele munților Vlădeasa, este una din cele mai frumoase cascade din România, căderea de apă fiind de peste 30 m, iarna peretele stâncos îngheață și devine un loc ideal de escaladă pentru cei pasionați de acest sport.

Peștera Ghețarului de la Focul Viu se găsește în munții Bihorului, pe Valea Galbenă și iese în evidență prin spectaculoasele sale grupuri de stalagmite în care se răsfrâng rezele soarelui.

Ghețarul de la Scărișoara sau Peștera Scărișoara se găsește în Parcul Natural Apuseni și adăpostește cel mai mare ghețar subteran din țară noastră, fiind și unul din cele mai cunoscute obiective turistice din Apuseni, iar în anul 1938 peștera a fost declarată monument al naturii din România.

Peștera Urșilor este situată în comuna Pietroasa, are o lungime de 1,5 km și este renumită datorită urmelor și fosilelor de urs de cavernă, animal dispărut în urmă cu 15.000 de ani.
Citește mai mult