Disponibilitate
-
Imagini cu titlu de prezentare
Max:Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Aer condiţionat, Balcon, Televizor LCD, Uscător de păr
-
Imagini cu titlu de prezentare
Max:Facilităţi în cameră: Baie proprie cu cabină de duș, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Aer condiţionat, Balcon, Televizor LCD, Uscător de păr
Informații generale
Mustăciosul Dunării din Eșelnița – Cazanele Dunării.
Casa de vacanță Mustăciosul Dunării din Eșelnița este locația ideală dacă vrei să pleci cu familia sau grupul de prieteni departe de agitația orașului. O locație nouă, inaugurată la începutul lui august 2018, casă este de departe locația perfectă pentru relaxare la malul Dunării. Poziționată la o mică distanță de Orșova și la 1 kilometru de satul Eșelnița, Mustăciosul Dunării vă așteaptă pentru experiențe minunate în Clisura Dunării.
Facilități
Cu o capacitate de 24 de locuri de cazare distribuite în 10 camere duble matrimoniale și un apartament pentru 4 persoane, Mustăciosul Dunării se adresează tuturor tipurilor de turiști. Fie că alegeți să mergeți cu cei mici, pentru un concediu de odihnă pe Clisură, fie că mergeți însoțiți de grupul de prieteni, aici veți găsi toate cele necesare pentru escapada dumneavoastră. Toate camerele beneficiază de acces gratuit la internet Wi-Fi, baie proprie cu cabină de duș, balcon, televizor LCD, aer condiționat și maăsuță pentru servit cafeaua de dimineață pe balconul camerei.
Locație
Așezată pe malul Dunării, casa Mustăciosul Dunării din Eșelnița oferă o priveliște superbă asupra Clisurii Dunării. Acolo, apa întâlnește uscatul și verdele crud se menține de la începutul primăverii până spre sfârsitul toamnei. Afară, peisajul este întregit de pontonul frumos amenaja, cu masute și banci de lemn, foisor, grătar și bucătărie. Pentru că bronzul din Clisura Dunării concurează cu cel de pe litoral, casa Mustăciosul Dunării vă oferă acces la piscina supraterană și sezlonguri.
Ce vizităm?
Zonă cu o bogăție imensă, Cazanele Dunării tinde să atragă de la an la an câți mai mulți turiști. De la Mustăciosul Dunării putem merge să vizităm Chipul lui Decebal, Tabula Traiana, Cazanele Mici și Cazanele Mari, Peștera Ponicova, Grota Veterani. Pentru că și sufletul trebuie să-și găsească liniștea vă recomandăm o vizită la mănăstirile, Sfânta Ana, Vodița și Mraconia.
Plimbările cu barca sunt și ele recomandate, mai ales că accesul la anumite obiective turistice se face doar pe cale navigabilă.
Vă recomandăm cu drag o excursie în Clisura Dunării la Mustăciosul Dunării din Eșelnița!
Caută cazare în categoriile:
Cazare Cazanele Dunării, Cazare Eşelnita, Cazare Case de Vacanță
Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice
Ora de sosire
Ora de plecare
Rezervări/Plată
Copii și paturi suplimentare
Animale de companie
Facilităţi
- Ponton
- Acces gratuit la internet Wi - Fi
- Acces la bucătărie
- Frigider în unitate
- Grădină/Curte
- Grătar/Barbeque
- Living
- Parcare
- Sală de mese
- Terasă
Parcare
Momentan nu sunt recenzii.
Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.
După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunării cum mai este denumită, până în locul unde întalneşte Muntii Carpaţi.
Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării
Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).
Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.
Această zonă este protejată de Parcul Natural Porțile de Fier care a definit 18 arii protejate în parc astfel aici întalnim rezervaţii naturale împărţite în: 5 rezervaţii botanice ( Cracul Găioarei, Valea Olănicului, Cracul Crucii, Faţa Virului, Valea Mare), o rezervaţie forestiere ( Dealul Duhovnei ), 7 rezervaţii mixte (Dealul Vărănic, Gura Văii- Vârciorova, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, Peştera cu apă din Valea Polevii, Râpa cu lastuni de la Valea Divici, Baziaş, Balta Nera), 2 rezervaţii pleontolgice (Locul fosilifer Bahna şi Locul fosilifer Sviniţa) şi 3 rezervaţii acvafaunistică (Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Divici – Pojejena, Zona umedă Insula Calinovăţ).
În acest loc turistul găseşte linişte şi aventură, munte şi apă, istorie şi geografie toate unite într-o armonie perfectă.
Obiective turistice
Mănăstirea Mraconia se află în zona Cazanelor, în comuna Dubova, vechiul lăcaș construit în anul 1523 era pe Valea Mrăcuniei într-un loc ascuns pitoresc.Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova este situată pe Dealul Moșului și oferă vizitatorului o priveliște deosebită asupra Dunării, este o mănăstire de maici.
Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și a fost declarată rezervație speologică.
Decebal - reprezintă cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor, chipul regelui dac fiind sculptat în stâncă și se află în Cazanele Mici, între localitățile Eselnița și Dubova, este cea mai mare sculptură din piatră din Europa.
Catedrala Romano Catolică din Orșova reprezintă o pagină unică în istoria orașului, biserica fiind puntea de legătură dintre minoritățile din Orșova (germani, cehi, etc.) și este considerată o capodoperă arhitecturală a secolului XX, fiind unică în Europa, iar elementele sale specifice sunt forma de cort a interiorului și acoperișul în formă de cruce.
Citește mai mult