Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alexandra - Cameră dublă twin

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Unele camere au balcon, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, LCD TV, Aer condiţionat, Cablu TV

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alexandra - Cameră dublă martrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Unele camere au balcon, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, LCD TV, Aer condiţionat, Cablu TV

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Alexandra - Cameră studio

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Unele camere au balcon, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, LCD TV, Aer condiţionat, Cablu TV

Informații generale

Pensiunea Alexandra din Divici – Clisura Dunării.

Pensiunea Alexandra din Divici vă oferă condiții excelente de cazare pe malul Dunării. Proprietatea este situată pe drumul național 57A, între localitățile Divici și Belobreșca și oferă o priveliște spectaculoasă asupra Clisurii Dunării.

Pensiunea Alexandra din Divici pune la dispoziția turiștilor 30 de locuri de cazare în 15 camere duble structurate pe două nivele, 7 camere la etajul întâi și 8 camere la etajul al doilea. Clasicicatcu 3 stele, Pensiunea Alexandra din Divici dispune de toate condițiile necesare pentru ca sejurul dumneavoastră pe malul românesc al Dunării să fie unul de neuitat.

Facilități

Toate camerele sunt spațioase, dotate cu mobilier nou și un design modern. Unele camere oferă o superbă priveliște supra fluviului Dunărea în timp ce restul camerelor vă vor încânta cu bucuria naturii și priveliști asupra pădurii.

Fiecare cameră beneficiază de baie proprie cu cabină de duș, acces gratuit a internet Wi-Fi, televizor, cablu T.V. Puteți alege fie o cameră dublă matrimonială, fie o cameră dublă twin, ambele beneficiind de condiții superioare de cazare.

În exteriorul unității de cazare Pensiunea Alexandra din Divici vă pune la dispoziție o parcare privartă cu  15 locuri, o curte generoasă unde vă puteți bucura de soare și de liniște, o terasă acoperită cu 20 de locuri, un mini – teren de fotbal și tenis, un lobby cafe și un restaurant cu o capacitate de 32 de locuri.

Ce vizităm?

Pentru că ne aflăm pe Clisura Dunării nu putem părăsi zona fără a vizita multitudinea de obiective turistice, naturale și antropice din această zonă minunata. Puteți alege o vizită plămădită în liniște și spiritualitate la Mănăstirea Sf. Sava,  o calatorie în trecut pentru cunoașterea istoriei vizitând Grota Veterani, Tabula Traiana, Cetatea Tri Kule (pe malul sârbesc) sau chipul sculptat în piatră al regelul Decebal.

Pentru priveliști de vis asupra Cazanelor Dunării vă recomandăm o plimbare cu barca sau o drumeție spre cele două platouri Ciucarul Mic și Ciucarul Mare.

Vă invităm cu drag să descoperiți Clisura Dunării alături de Pensiunea Alexandra din Divici.

 


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Restauarant
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Recepție deschisă non-stop
 • Aer condiţionat
 • Bar
 • Grădină/Curte
 • Încălzire centrală
 • Parcare
 • Piscină exterioară

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.

După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunării cum mai este denumită, până în locul unde  întalneşte Muntii Carpaţi.

Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).

Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.

Această zonă este protejată de Parcul Natural Porțile de Fier care a definit 18 arii protejate în parc astfel aici întalnim rezervaţii naturale împărţite în: 5 rezervaţii botanice ( Cracul Găioarei, Valea Olănicului, Cracul Crucii, Faţa Virului, Valea Mare), o rezervaţie forestiere ( Dealul Duhovnei ), 7 rezervaţii mixte (Dealul Vărănic, Gura Văii- Vârciorova, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, Peştera cu apă din Valea Polevii, Râpa cu lastuni de la Valea Divici, Baziaş, Balta Nera), 2 rezervaţii pleontolgice (Locul fosilifer Bahna şi Locul fosilifer Sviniţa) şi 3 rezervaţii acvafaunistică (Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Divici – Pojejena, Zona umedă Insula Calinovăţ).

În acest loc turistul găseşte linişte şi aventură, munte şi apă, istorie şi geografie toate unite într-o armonie perfectă.


Obiective turistice

Mănăstirea Mraconia se află în zona Cazanelor, în comuna Dubova, vechiul lăcaș construit în anul 1523 era pe Valea Mrăcuniei într-un loc ascuns pitoresc.

Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova este situată pe Dealul Moșului și oferă vizitatorului o priveliște deosebită asupra Dunării, este o mănăstire de maici.

Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și a fost declarată rezervație speologică.

Decebal - reprezintă cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor, chipul regelui dac fiind sculptat în stâncă și se află în Cazanele Mici, între localitățile Eselnița și Dubova, este cea mai mare sculptură din piatră din Europa.

Catedrala Romano Catolică din Orșova reprezintă o pagină unică în istoria orașului, biserica fiind puntea de legătură dintre minoritățile din Orșova (germani, cehi, etc.) și este considerată o capodoperă arhitecturală a secolului XX, fiind unică în Europa, iar elementele sale specifice sunt forma de cort a interiorului și acoperișul în formă de cruce.
Citește mai mult