Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Aby Sunrise - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Chicinetă, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, Articole de toaletă, Aer condiţionat, Balcon, Cablu TV, Frigider în cameră, Televizor LCD, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Aby Sunrise - Apartament

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Chicinetă, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, Articole de toaletă, Aer condiţionat, Balcon, Cablu TV, Frigider în cameră, Televizor LCD, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Aby Sunrise din Orșova – Cazanele Dunării.

Situată la doar 20 de metri de faleză, Pensiunea Aby Sunrise din Orșova este locația ideală pentru concediul pe care îl planificați.

Locație

Pensiunea Aby Sunrise este poziționată în apropierea centrului orașului dar și în apropierera punctelor de interes precum portul Orșova, mănăstirea Sfânta Ana și zonele de promenada.

Cu o capacitate de 13 locuri de cazare în 3 camere duble matrimoniale, o cameră triplă și un apartament cu două camere, Pensiunea Aby Sunrise din Orșova este locația ideală pentru dumneavoastră sau pentru grupul de prieteni.

Fiecare cameră este totata cu baie proprie cu cabină de duș, aer condiționat, televizor, cablu tv, articole gratuite de toaletă dar și o chicinetă complet mobilată și utilată.

Fiecare cameră oferă o priveliște deosebită asupra falezei Fluviului Dunărea de la balcon dar și un loc speecial unde vă puteți începe dimineața servind cafeaua și admirând peisajul.

Pensiunea Aby Sunrise din Orșova organizează și excursii în Cazanele Dunării unde se vizitează Cazanele Mici, Cazanele Mari, Chipul lui Decebal sculptat în stâncă, Tabula Traiana, Peștera Ponicova și Grota Veterani.

Ce vizităm?

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.

După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunăriicum mai este denumită, până în locul unde  întalneşte Muntii Carpaţi.

Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).

Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Nu se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă patuiri suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Parcare gratuită
 • Aer condiţionat
 • Încălzire centrală
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.

După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunării cum mai este denumită, până în locul unde  întalneşte Muntii Carpaţi.

Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).

Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.

Această zonă este protejată de Parcul Natural Porțile de Fier care a definit 18 arii protejate în parc astfel aici întalnim rezervaţii naturale împărţite în: 5 rezervaţii botanice ( Cracul Găioarei, Valea Olănicului, Cracul Crucii, Faţa Virului, Valea Mare), o rezervaţie forestiere ( Dealul Duhovnei ), 7 rezervaţii mixte (Dealul Vărănic, Gura Văii- Vârciorova, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, Peştera cu apă din Valea Polevii, Râpa cu lastuni de la Valea Divici, Baziaş, Balta Nera), 2 rezervaţii pleontolgice (Locul fosilifer Bahna şi Locul fosilifer Sviniţa) şi 3 rezervaţii acvafaunistică (Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Divici – Pojejena, Zona umedă Insula Calinovăţ).

În acest loc turistul găseşte linişte şi aventură, munte şi apă, istorie şi geografie toate unite într-o armonie perfectă.


Obiective turistice

Mănăstirea Mraconia se află în zona Cazanelor, în comuna Dubova, vechiul lăcaș construit în anul 1523 era pe Valea Mrăcuniei într-un loc ascuns pitoresc.

Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova este situată pe Dealul Moșului și oferă vizitatorului o priveliște deosebită asupra Dunării, este o mănăstire de maici.

Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și a fost declarată rezervație speologică.

Decebal - reprezintă cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor, chipul regelui dac fiind sculptat în stâncă și se află în Cazanele Mici, între localitățile Eselnița și Dubova, este cea mai mare sculptură din piatră din Europa.

Catedrala Romano Catolică din Orșova reprezintă o pagină unică în istoria orașului, biserica fiind puntea de legătură dintre minoritățile din Orșova (germani, cehi, etc.) și este considerată o capodoperă arhitecturală a secolului XX, fiind unică în Europa, iar elementele sale specifice sunt forma de cort a interiorului și acoperișul în formă de cruce.
Citește mai mult