Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea aktívRelax - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Sobe de teracotă, Baie în cameră, Balcon, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea aktívRelax - Apartament cu 2 camere

  + info suplimentare
  Max: person person person person

  Facilităţi în cameră: Sobe de teracotă, Baie în cameră, Balcon, Televizor

Informații generale

Pensiunea aktívRelax din Izvoare – Ținutul Secuiesc.

Pensiunea aktívRelax din Izvoare, județul Harghita este alegerea perfectă pentru un sejur liniștit, departe de zgomotul și agitația cotidiană. Pensiunea aktívRelax oferă condiții moderne, de trei margarete, și oferă turiștilor o atmosferă caldă, liniștită, perfectă pentru odihnă și relaxare.

Pensiunea aktívRelax este localizată la poalele Munților Harghita, la 15 km distanță de vârful Harghita, departe de drumul principal, pe Valea Izvoare, poziționată în apropierea pădurilor și a unui mic părâiaș, un cadru natural mirific, cu aer curat, perfect pentru o vacanță în natură alături de copii și familie, sau alături de grupul de prieteni. Aici puteți uita de griji și vă puteți relaxa în mijlocul naturii.

Pensiunea aktívRelax din Izvoare este compusă din mai multe corpuri de clădiri, clădirea principală și patru case cu cheie, care se întind pe un teren de 8000 de metri pătrați, la 250 de metri de râul Izvoare. Fiecare casă cu cheie dispune de un grill de piatră, un leagăn de lemn și un pavilion din lemn, perfecte pentru a lua masa în aer liber sau pentru a vă relaxa. Capacitatea totală a pensiunii este de 36 de locuri. Pensiunea are încălzire centrală și apă caldă.

Casele din lemn sunt compuse din 2 apartamente, cu intrare separată, curate și amenajate modern, la etaj fiind o cameră cu 2 paturi duble, dulap și o baie spațioasă și modern amenajată. Iar la parter turiști dispun de un salon unde pot servi masa, o canapea extensibilă (de mărimea unui pat matrimonial) și o bucătărie complet utilată, pregătită cu blat ceramic de gătit, cuptor cu microunde, frigider, etc.

Casa centrală beneficiază la parter de 2 camere decomandate cu baie proprie, iar la parter casa dispune de o sufragerie cu o capacitate de 36 de persoane, bucătărie complet utilată și 2 băi.

Atracții turistice în satul Izvoare

Pensiunea aktívRelax din Izvoare dispune de o grădină frumoasă, cu foișor, pat balansoar și loc de joacă pentru copii, pentru momentele de relaxare cu familia, iar pensiunea dispune și de echipamente de sport. Puteți participa la numeroase activități cum ar fi plimbări cu bicicletele, plimbare cu căruța trasă de cai (maxim 8 persoane), plimbare cu sania trasă de cai (maxim 6 persoane), călărie.

De asemenea, în satul Izvoare, considerat destinație de vacanță fiind în trecut cătun, aveți  posibilitatea să faceți plimbări în natură și drumeți pe trasee montane.  În satul Izvoare există un parc sălbatic unde pot fi suprinse animale sălbatice în habitatul lor natural. La aproximativ 5 kilometri este barajul Zetea, cu peisaje superbe, unde puteți avea ocazia să practicați canotajul, pescuitul sau înotul. Puteți ajunge la vârful Harghita pe trasee montane sau cu mașina, aflându-se la 15 kilometri distanță. Iubitorii sporturilor de iarnă pot încerca pârtile de ski de la Cabana Harghita Mădărași, dotate cu mașini de zăpadă și echipe de la Salvamont.

Pensiunea aktívRelax din Izvoare este alegerea perfectă pentru o vacanță reușită în mijlocul naturii, unde puteți admira peisaje pitorești, mirifice și pentru a vă încărca de bucurie și sănătate.


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

15:00

Ora de plecare

11:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans, în plin sezon.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie, contra cost.

Facilităţi

 • Râu în curte
 • ATV
 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Echitaţie
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet wireless
 • Living
 • Loc de joacă pentru copii
 • Restaurant
 • Sală de conferinţe
 • Sală de mese
 • Sanie trasă de cai
 • Se acceptă animale de companie
 • Şemineu
 • Terasă
 • Teren de sport
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc

Ținutul Secuiesc este regiune ce înglobează trei județe din sud – estul Transilvaniei: Harghita, Covasna și o parte din Mureș. În această zonă în perioada medievală, au fost colonizați secuii și, pe alocuri sașii. Secuimea este un grup etnic maghiar, de origine necunoscută, care vorbesc un grai unguresc, cu numeroase regionalisme și arhaisme. Această zonă este caracterizată de numeroase obiective culturale, dar și naturale, unde turiștii pot descoperi locuri minunate, pitorești, cu o arhitectură specifică acestor locuri.

Ținutul Secuiesc este cunoscut pentru peisajul montan, dar și pentru stațiunile balneare. Numeroasele izvoare curative: Băile Tușnad, Harghita Băi, Stațiunea Balvanyos, Stațiunea Sovata, Stațiunea Borsec au numeroase beneficii pentru tratarea bolilor reumatice, cardiace, posttraumatice, ginecologice etc.

Aici, în Ținutul Secuiesc veți descoperi numeroase obiective naturale, culmile munților Carpaților Orientali și lacuri naturaleLacul Roșu, singurul lac natural montan. Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din țară. Cheile Bicazului dominate de stâncile sălbatice. Poiana Narciselor din Vlăhița, de neratat în luna mai când narcisele sunt înflorite, iar poiana are culoarea soarelui. Salina din Praid, una dintre cele mai frumoase saline de la noi. Balta Dracului, o erupție de gaze și noroi, foarte interesantă și multe alte frumuseți naturale zămislite aici.

Tabloul este completat de obiective culturale și istorice, ce simbolizează acțiunile istorice din această zonă. Biserici fortificate, de rit protestant–unitariene sau luterane. Cetăți dacice, urme ale înaintașilor noștri: Cetatea Zânelor, Cetatea Bud și multe altele. Muzee: de etnografie, istorie, mănăstiri, biserici vechi.

Ținutul Secuiesc este o zonă unică, prin istorie și cultură, unde veți descoperi locuri frumoase, pitorești, cu tradiții și obiceiuri amestecate prin multiculturalitatea ce trăiește aici, și o atmosferă turistică, pentru o vacanță reușită în frumoasele locuri din Ținutul Secuiesc!

Sursa foto: punctul.ro


Obiective turistice

În Masivul Ciomatu Mare, la graniţa dintre judeţele Harghita şi Covasna, îmbrăţişat de păduri şi vegheat de soarele blând, se află Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din Europa. Situat la aproximativ 950 de metri altitudine, lacul Sfânta Ana se întinde pe 20 de hectare şi are o adâncime de şapte metri. Nefiind alimentată de izvoare, apa lacului provine numai din ploi şi din topirea zăpezii şi este pură, aproape distilată, într-un litru de apă găsindu-se 0,029 de miligrame de minerale. Întrucât nu este oxigenată, în lac nu există nicio vietate.
În jurul originii lacului s-au ţesut, de-a lungul vremii, mai multe legende, aşa cum se întâmplă în cazul locurilor a căror frumuseţe oamenii nu o pot explica. Cea mai cunoscută este cea a Anei, fata care a fost înhămată la o caleaşcă, împreună cu alte 11 fecioare, de către stăpânul cetăţii Tuşnad. Pentru că nu aveau putere să poarte caleaşca mai repede, fetele au fost biciuite iar Ana, nemaisuportând durerea sa şi a semenelor sale l-a blestemat pe tiran: „Dumnezeu cel Mare să rupă pământul sub noi/ Să scufunde acest om rău/ Şi împreună cu el şi pe noi”. Legenda spune că Dumnezeu a ascultat-o, muntele s-a surpat şi din lacrimile plânse ale fetelor s-a născut un lac curat ca lacrima şi în care, dacă te scalzi, Dumnezeu te spală de păcate şi timp de un an eşti ferit de probleme.

Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus este una din cele două biserici romano-catolice din Ditrău, Harghita, edificiu construit în stil neogotic între anii 1908-1911.Biserica romano-catolică nouă (biserica mare, biserica nouă) este biserica cea mai mare din întreaga zonă, a fost construită în stilul neogotic-eclectic al începutului secolului al XX-lea, după planurile arhitectului Kiss István din 1895, modificate și completate de Dorzsák Ede. Construcția a început în anul 1908 de către antreprenorul din Subotica (Iugoslavia) Kladek István. Piatra folosită la construcție provine din cariera satului vecin, Remetea. În anul 1911 a fost sfințită de către episcopul romano-catolic al Transilvaniei, contele Majláth Gusztáv Károly.

Băile Tușnad, cel mai mic oraș din România, este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 m, între munții Harghita și Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului. Pozitia în teritoriu îi conferă un cadru deosebit de pitoresc, cu aer puternic ozonat, bogat în aerosoli rășinoși și ioni negativi care fac ca stațiunea să dispună de un bioclimat montan tonic, favorabil reconfortării psihice. Despre apele minerale din zona Tușnadului există dovezi scrise încă din sec XVIII, în care se menționează existența unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de către localnicii satelor din apropiere. Denumită „Perla Ardealului”, Tușnadul este una dntre cele mai frumoase așezări balneare din țara noastră. Activitatea balneară în Băile Tușnad se desfășoară încă de la jumătatea secolului XIX. Prima bază de tratament de la Băile Tușnad a fost realizat după proiectele lui Bela Kuklai și s-a finalizat în anul 1890, sub denumirea “Ștefania” (mai târziu “Sfânta Ana”). În anul 1968, Băile Tușnad a fost declarat oraș turistic.

Cetatea Sighișoara este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara, județul Mureș, România. Cetatea este înconjurată de un zid de 930 m a cărui înălțime inițială era de ca. 4m. Ulterior, înălțimea zidului a fost mărită în unele locuri până la 14 m. Zidul a fost construit între secolul al XIV-lea și al XVII-lea ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.

Târgu Mureș este reședința și cel mai mare municipiu al județului Mureș, situat în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș. Situat în zona central-nordică a României, orașul are ca delimitare geografică râul Mureș și dealul Cornești. Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetății medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. În interiorul Bisericii din Cetate au fost ținute nenumărate sinoduri protestante, 37 de adunări naționale, la care au participat personalități ca Ludovic I al Ungariei, Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zápolya. Totodată aici a fost ales ca principe regent al Ungariei și principe al Transilvaniei Francisc Rákóczi al II-lea.
Citește mai mult