Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Cartref - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: unele camere au ventilatoare, Baie proprie cu cabină de duș, Unele camere au aer condiționat, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Bibliotecă, Cablu TV, Televizor

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Cartref - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: unele camere au ventilatoare, Baie proprie cu cabină de duș, Unele camere au aer condiționat, Acces gratuit la internet Wi - Fi, Bibliotecă, Cablu TV, Televizor

Informații generale

Pensiunea Cartref din Saschiz – Transilvania.

Pensiunea Cartref din Saschiz – Transilvania în bucate, tradiții și povești

La doar 100 de metri de Biserica Evanghelică Fortificată, înscrisă în Patrimoniul Cultural UNESCO, Pensiunea Cartref din Saschiz se află în centrul vechiului sat săsesc Saschiz din regiunea istorică Transilvania.

Numele pensiunii, CARTREF, înseamnă Casă primitoare în limba galeză și a fost ales de unul dintre cei doi proprietari inițiali ai pensiunii, originar din Țara Galilor, vrând să sugereze că ne dorim ca oaspeții ce ne vizitează, să se simtă primiți ca acasă .

Facilități

Suntem la 18 km depărtare de Sighișoara, pe șoseaua E 60, ce leagă Bucureștiul, Brașovul și Sighișoara. Pensiunea dispune de 7 camere duble și triple, amenajate într-o veche fermă săsească, ridicată în 1909, de harnica familie de sași, Dorotheea și Walentin Rether.

Pensiunea a fost renovata păstrând, de câte ori a fost posibil, arhitectura tradițională de tip noul baroc săsescși mobilierul original, completate cu elemente de confort: camere de baie, încălzire centrală, internet wireless în casă și grădină, televiziune prin cablu, aer condiționat sau ventilatoare, etc. La demisolul pensiunii sunt Pivnitele Dorotheei ce contin 2 săli de mese și café bar, cu rol de servire a micului dejun, relaxare și distracție (dans, darts, TV, diverse jocuri).

Activități și timp liber

Turiștii se pot plimba prin livadă, se pot relaxa  pe terasa acoperită numită Șopronul lui Rether“,unde pot servi gustări și băuturi sau pot participa la activitățile din gospodărie. Oaspeții noștri au acces gratuit la Muzeul Gătitului/The Cooking Museum, reprezentând o colecție particulară de mobilier și ustensile folosite într-o bucătărie săsească din anii 1800 și pot folosi în mod gratuit și în limita disponibilității, bicicletele pensiunii, pentru plimbări pe cei 100 de km de piste de biciclete amenajate între Viscri, Saschiz , alte sate din zonă și Sighișoara.

Tradiții

Grupurile se pot bucura de plăcerea pregătirii și bătutului pâiniiardelenești coapte în cuptorul tradițional cu lemne, sau pot să învețe tainele pregătirii brânzeturilor la stâna noastră turistică, numită Stâna lui Ionuț“.

Parcarea mașinilor se face în curtea pensiunii, ce dispune de supraveghere video.

Animalele de companie sunt binevenite în casa noastră și nu se percepe nici o taxă pentru ele.

Vă invităm cu drag să treceți pragul spre o lume cu totul deosebită alături de Pensiunea Cartref din Saschiz.


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Saschiz, Cazare Pensiuni

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie gratuit.

Facilităţi

 • Biciclete
 • Călărie
 • Ciclism
 • Babysitting
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Drumeții
 • Parcare păzită
 • Cameră de bagaje
 • Bibliotecă
 • Cameră de jocuri
 • Aer condiţionat
 • Livadă
 • Bar
 • Darts
 • Fax
 • Foişor
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Încălzire centrală
 • Loc de joacă pentru copii
 • Sală de conferinţe
 • Spălătorie
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult