Disponibilitate

Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locații pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Loloiu - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Casa Loloiu - Cameră triplă

  + info suplimentare
  Max: person person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Uscător de păr

Informații generale

Pensiunea Casa Loloiu din Gura Râului – Mărginimea Sibiului.

Centru de comună, cu o populație de peste 3. 600 de locuitori, Gura Râului reprezintă una dintre cele mai vechi și mai pitorești așezări din Mărginimea Sibiului.
Situată la poalele munților Cindrel, la o altitudine medie de peste 500 m, localitatea se află la numai 18 km distanță de reședința de județ, pe un drum modernizat, în apropierea lacului de acumulare de pe râul Cibin și a Cheilor Cibinului.
Este una dintre puținele zone care au pãstrat intacte obiceiurile specifice satului românesc, în care tradiționalismul se îmbinã armonios cu modernismul.

Bine ne-aţi găsit la Pensiunea Casa Loloiu din Gura Râului!
Pensiunea vă oferă intimitatea şi liniştea de care aveţi nevoie pentru a putea petrece clipe de neuitat. Priveliştea larg deschisă, iarba verde, balansoarele şi filigoriile din curte sunt doar nişte factori de bună dispoziţie de care puteţi dispune pe parcursul şederii dumneavoastră.

Pensiunea Casa Loloiu din Gura Râului:
– 11 locuri în 5 camere;
– Fiecare cameră este cu baie proprie;
– Sală de mese cu spaţiu pentru distracţii pentru 30 persoane;
– Bucătărie complet utilată pentru acces turişti;
– Acces parcare în curte;
– Foişor în curte;
– Grătar;
– Spaţiu de joacă pentru copii;
– Masă ping-pong;
– Jocuri de cameră: rummy, table, cărţi, etc.

Obiective turistice:
– Barajul de acumulare de 72 m;
– “festivalul Bujorului de munte” organizat în fiecare an la începutul lunii iulie;
– “ziua Portului Naţional Tradiţional” organizat în a doua duminică din august;
– Lacurile glaciare “iezerul Mic” şi “iezerul Mare”, de asemenea Munţii Cindrel la altitudine de 2244m
– Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel;
– Centrul comunei Gura Râului, Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril şi Biserica Sfânnta Cuvincoasa Paraschiva (1202);
– Vechile gospodării țărănești cu instalații tradiționale;
– Locul de obârșie al istoricului și orientalistului Aurel Decei (1905-1976), autorul “istoriei imperiului otoman”, care are amenajată aici o Casă Memorială;
– Pârtia de schi Trecătoarea Lupilor 500m lungime, frumos amenajată;
– Oraşul Sibiu, cu toate tractiile sale turistice;


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Râu în curte
 • Acces la bucătărie
 • Livadă
 • Fax
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Internet wireless
 • Living
 • Masă de ping-pong
 • Parcare
 • Sală de conferinţe
 • Sală de mese
 • Se acceptă animale de companie
 • Şemineu
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului

Mărginimea Sibiului este o zonă culturală și etnofolclorică de mare interes pentru turismul românesc. Satele din Mărginimea Sibiului sunt înglobate într-un sit rural, pentru tradițiile și peisajele pitorești, astfel, aici veți descoperi locuri autentice și gazde primitoare pentru o vacanță în mijlocul naturii.

Este situată în sud – vestul județului Sibiu, în zona subcarpatică dintre Olt și Sebeș, având ca limită nordică linia ferată Tălmaciu – Vințu de Jos. Cuprinde 18 localități printre care: Cristian, Tălmaciu, Sibiel, Gura Râului, Rășinari, Sadu, Orlat, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina ș.a.m.d.

Mărginimea Sibiului prezintă o multitudine de tradiții legate de viața aspră a ciobanilor pe munți cu oile, principala ocupație de aici fiind păstoritul. Obiceiurile, prezente și azi, sunt legate de urcatul oilor la munte, măsuratul oilor (măsurarea cantității laptelui pentru brânză), coborâtul oilor, nedeile din vârf de munte. Turiștii sunt invitați, ani de ani la târgurile de oierit și la măsuratul oilor ce au loc în Poiana Sibiului, Gura Râului sau Jina. Aici turiștii au ocazia să guste diferite tipuri de brânză, pastramă de oaie sau să guste din tradiționalul balmoș de la stână cu unt, brânză și mămăligă. Aici se organizează și nedei, unde se joacă jiana, dans tradițional din Sibiu, iar turiștii pot admira frumoase costume tradiționale sibiene cu alb și negru.

De asemenea, gazdele pensiunilor pun la dispoziția turiștilor diverse programe de activități gospodărești: culesul fructelor, prepararea dulcețurilor de casă, mulsul vacilor, o zi la stână sau la fân, vara. De asemenea, se organizează în satele din Mărginime nunți false, cu obiceiuri tradiționale, vechi de sute de ani, la care localnici se îmbracă în costume tradiționale, iar turiști pot participa la toate obiceiurile și procesiunile unei astfel de nunți.

Mărginimea Sibiului este un loc pitoresc, cu satele adunate și căsuțele tradiționale, dar și culmile muntoase cu turme de oi îndepărtate. Când urci spre Jina, vei poposi în lumea oieritului și a vieții ciobanilor, cu străzi pline de case mărețe, construite ca zestre pentru tinerii ce urmează să se căsătorească. Este o lume unică, simplă, dar complexă în același timp, ce urmează legi și reguli nescrise și sunt frați cu muntele și câini lor ce le protejează turmele de oi.

În Mărginime veți descoperi și meșteșuguri practicate de săteni, printre care țesutul, confecționarea pălăriilor sau icoanele pe sticlă pictate de localnici. Puteți remarca și arhitectura săsească în satele mărginene și puteți vizita muzee etnografice, muzeul icoanelor pe sticlă de la Sibiel, case memoriale în Săliște și Rășinari și biserici vechi: la Săliște (cea mai veche biserică românească din Mărginime din 1674), La Poiana Sibiului sau la Fântânele.

Mărginimea Sibiului este un loc aparte, încărcat de tradiție și obiceiuri străvechi, cu cărări de munte făcute de ciobani și bucate alese, făcute cu dragoste pentru natură și om. Vă invităm în Mărginimea Sibiului!

Sursă foto: vestic.ro, einvest.ro, worldwideromania.com, turism.bzi.ro


Obiective turistice

Stațiunea Păltiniș este situată la cea mai înaltă altitudine din țară (1450 m) și totodată prima stațiune montană din România (1894).Cea mai importantă pârtie de schi din județul Sibiu este pârtia Oncești, de la Păltiniș, cu o lungime de 1.150 de metri. Situat la intrarea în statiunea Păltinis, la o altitudine de 1.350 metri, Schitul cu Biserica acestuia, având hramul „Schimbarea la față a Domnului”, este unul dintre cele mai pitoreștișsi mai asaltate locuri de către turiști.

Mănăstirea Sâmbăta de Sus, cunoscută și sub denumirea Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus, este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu.

Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel - unic în lume prin colecția sa de peste 700 de icoane, o splendoare de creativitate artisticǎ de inspiraţie religioasǎ nǎscutǎ din bogǎţia tradiţiei creştine ortodoxe şi din fantezia pictorilor ţǎrani români.

Biserica Ursulinelor - prima clădire ridicată pe acest loc în 1474 a fost o mănăstire dominicană care a funcționat până în 1543, când, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari părți a populației săsești la religia lutherană, lăcașul de cult a intrat în posesia lutheranilor.
Citește mai mult