Disponibilitate
Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locuințe pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici
Din păcate, în prezent nu este posibilă rezervarea acestei locuințe pe site-ul nostru. Dar puteți găsi multe alte locuri de cazare în apropiere - chiar aici
-
Imagini cu titlu de prezentare
Max:Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală
-
Imagini cu titlu de prezentare
Max:Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală
-
Imagini cu titlu de prezentare
Max:Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală
Informații generale
Pensiunea Farmecul Pădurii din Bistrița – Moldova.
Pensiune de familie, asezată la marginea pădurii, într-o zonă foarte liniștită, în spatele Mănăstirii Bistrița, la 4 km de ieșirea din Piatra Neamț spre Bicaz.
Capacitate de cazare: 18 locuri în 7 camere duble și triple. La cerere, se pot adăuga paturi suplimentare. Toate camerele au băi cu duș sau cadă. Apă caldă permanent. Două camere (21 și 22) au balcoane cu priveliște superbă spre pădurea din jur și stâna aflată la 200 m.
Camerele nu sunt dotate cu televizoare pentru a se păstra atmosfera de liniște și relaxare din pensiune.
Sală de mese cu șemineu și televizor, bucătărie complet utilată pentru turiști (aragaz, cuptor cu microunde, 2 frigidere, filtru de cafea, friteuză, prăjitor de pâine, aparat pentru sandwichuri, veselă, tacâmuri.
Curte mare cu foișor, grătare, terasă, hamace, loc de joacă pentru copii cu tobogan, groapă cu nisip, leagăn, măsuță cu scăunele, parcare.
Cum ajungeți la pensiune:
Ieșind din Piatra Neamț pe DN15 spre Bicaz, după 2 km se face la dreapta spre Mănăstirea Bistrița, unde veți găsi și indicatorul nostru spre pensiune (veți mai avea de mers 900 m spre stânga pe un drum lateral neasfaltat, dar bun).
Caută cazare în categoriile:
Cazare Moldova, Cazare Bistrița, Cazare Pensiuni
Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice
Ora de sosire
Ora de plecare
Rezervări/Plată
Este necesară plata unui avans.
Copii și paturi suplimentare
Se acceptă cazarea cu copii mici.
Animale de companie
Facilităţi
- Acces la bucătărie
- Foişor
- Frigider în unitate
- Grădină/Curte
- Grătar/Barbeque
- Living
- Loc de joacă pentru copii
- Parcare
- Sală de mese
- Se acceptă animale de companie
- Şemineu
- Terasă
- TV în living
Parcare
Momentan nu sunt recenzii.
Moldova

Moldova este o regiune a Europei de răsărit, românească pe planul cultural și lingvistic, astăzi împărțită, din punct de vedere politic, între trei state: România, Republica Moldova și Ucraina.
Astăzi, regiunea Moldova este alcătuită în România din următoarele județe: Bacău (fără localitățile Ghimeș-Făget și Poiana Sărată, care fac parte din Ardeal), Botoșani (fără localitățile Rogojești și Cândești, dar și fără fostul sat Gura Molniței care fac parte din Bucovina), Galați, Iași, Neamț (fără localitățile Bicazu Ardelean, Bicaz-Chei și Dămuc, care fac parte din Ardeal), Suceava (partea sud-estică și sud-vestică a județului, restul făcând parte din regiunea istorică Bucovina), Vaslui, Vrancea (fără localitățile de la sud de râul Milcov, care fac parte din Muntenia).
Moldova, regiunea care a dat țării valorile culturale ce ne-au îmbogățit și mângâiat copilaria își așteaptă astăzi turiști cu numeroase obiective turistice demne de vizitat.
Dintre cele mai cunoscute și mai interesante obiective turistice antropice amintim: Castelul Sturdza de la Miclăușeni, Cetatea Neamțului, Palatul Culturii din Iași, Parcul Copou cu Teiul lui Eminescu, Turnul Goliei, Teatru Național Vasile Alecsandri, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Anticariatele de pe strada Lăpușneanu, Palatul Braunstein, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza”, Mănăstirea Durău, centrele orașelor: Piata Neamț, Iași și multe altele.
Casele memoriale ale marilor noștri oameni de cultură: Mihail Sadoveanu, Eusebiu Camilar, Alexandru Vlăhuță, Vasile Alecsandri, Ion Creangă și mulți alți.
Obiectivele turistice naturale ale Moldovei sunt de o frumusețe rară, dintre acestea amintim: Rezervația Naturală Polița cu Crini, Parcul Național Ceahlău, Cascada Duruitoarea, Pârtia Durău, Peștera Tasorog, Lacul Vaduri, Lacul Pangarati și multe altele.
Vizitați Moldova pentru ca are atât de multe locuri frumoase încât o să vă „salte inima de bucurie”, o să fiți mângâiați de Ozana cea cristalină, iar popasul pentru odihnă îl puteți face pe malul Siretului pe urmele lui Alecsandri.
Obiective turistice
Palatul Culturii din Iași - frumoasa zidire e o expresie a romantismului sfârșitului de secol și o manifestare a neogoticului ce revine arhitectului I.D.Berindei. Inaugurarea a avut loc în 1926 în prezența regelui României, Ferdinand de Hohenzollern. În 5 iunie 1883, Iașul trăia sărbtoarea dezvelirii statuii lui Ștefan cel Mare realizată la Paris dupa schițele lui Gh Asachi.Bojdeuca lui Ion Creangă a fost inaugurată ca muzeu la 15 aprilie 1918 devenind unul din cele 12 obiective ce compun Muzeul Literaturii Române și prima casă memorială din România. Bărbatul ce păcatuise mergând la teatru, tunzându-și coada diaconicească și tragând cu pușca după ciorile din curtea bisericii Golia din Tg. Cucu și-a trăit aici ultimii ani de viață (1872-1889).
Biserica fortificată "Precista", cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", este cel mai vechi monument istoric din Galați. În secolul al XVII-lea țndeplinea o dublă funcție: lăcaș de cult și cetate de apărare împotriva cotropitorilor.
Cascada Duruitoarea este situată în Masivul Ceahlău, la o altitudine 1.270 m și este formată pe Pârâul Rupturii care izvorăște din golul alpin și se varsă în Valea Schitului și apoi în Lacul Bicaz.
Grădina Botanică din Iași - cu o suprafață de 105 hectare, grădina strălucește prin mulțimea speciilor de plante prezente aici, organizate în 12 secții.
Citește mai mult