Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Maria - Cameră Single

  + info suplimentare
  Max: person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Telefon, Televizor

  *Pat suplimentar – 30 lei / noapte

  ** Mic-dejun ”all you can eat” – 15 lei / persoană / zi

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Maria - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Internet, Telefon, Televizor

  *Pat suplimentar – 30 lei / noapte

  **Mic-dejun ”all you can eat” – 15 lei / persoană / zi

Informații generale

Pensiunea Maria din Florești – Transilvania.

Pensiunea Maria din Florești se află la ieșirea din Cluj-Napoca spre Oradea.

Aflată lângă Cluj-Napoca, Florești, este o localitate cu o dezvoltare puternic urbană, având  o populaţie de peste 20.000 de locuitori.

Pensiunea Maria din Florești oferă 20 de locuri de cazare în 10 camere, la confort de 3 stele, cu terasă, baie individuală (cu duș).

Pensiunea este situată într-o zonă liniștită și oferă următoarele facilități:

 • parcare proprie gratuită,
 • internet wireless și prin cablu,
 • TV cablu,
 • frigider în unitate
 • telefon în fiecare cameră.

Un specific al Pensiunii Maria este reprezentat de coloritul specific  al fiecărei camere.

În cadrul pensiunii vă bucurați de liniștea și spațiile verzi specifice zonelor rurale și în același timp vă aflați la doar cațiva km de Cluj-Napoca (la doar 400 de metri există o staţie de autobuz care oferă legături cu oraşul).

Centrul oraşului Cluj-Napoca, unde se află Stadionul Cluj Arena şi gara principală, este la 10 km, iar Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca este situat la 17 km.

Puteți alege să vă petreceți timpul liber chiar în comuna Florești, aici găsindu-se numeroase atracții:

 • Rezervația Pădurea de Stejar Pufos de la Hoia
 • Pădure Mujdai (Mujai)
 • Dealul Melcului
 • Pescuit sportiv în zona lacului Florești
 • Zbor cu parapanta (Dealul Melcului)
 • Ciclism 
 • Cetatea de la Labu-Florești
 • Cetatea Fetei (Cetatea Florești)
 • Mănăstirea Florești
 • Biserica romano-catolică Floreşti
 • Muzeul Apei

Obiective turistice pentru un weekend sau chiar o vacanță în zonă:

 • Distracție: săli de sport, fitness, dansuri sportive, Gradina Botanică, Parcul Cetățuia cu vedere de sus a Clujului, Parcul Mare al Clujului, lacuri pentru plimbări cu barca, terenuri de sport, săli de bowling, bazin de înot, cluburi și discoteci.
 • Obiective culturale: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Casa Matei Corvin, Muzeul de Artă și Palatul Banffy, Muzeul de Speologie, Bastionul Croitorilor și statuia lui Baba Novac, Teatrul Național și Opera Română, Universitatea Babeș-Bolyai, Centrul Cultural Francez, Centrul Britania.
 • Obiective religioase: Mănăstirea Florești-Tăuți, Catedrala Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică”Sf. Mihail”, Biserica Reformată și statuia „Sf. Gheorghe ucigând balaurul”.

Rezervările solicitate sunt ferme în momentul confirmării scrise prin e-mail, fax sau SMS, din partea turistului și din partea unității de cazare. Se poate solicita achitarea în avans.

Întotdeauna sunteți bineveniți la Pensiunea Maria din Florești!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție.
Este necesară plata unui avans.
Se acceptă plata cu cardul.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare.
Se acceptă cazarea cu copii mici.

Animale de companie

Nu se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Plată cu cardul
 • Fax
 • Frigider în unitate
 • Internet
 • Internet wireless
 • Parcare

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult