Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Pensiunea Tirol - Cameră dublă matrinonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Acces gratuit la internet Wi - Fi, Baie cu cabină de duș, Balcon, Încălzire centrală, Uscător de păr

  *Tariful în weekend este de 13o lei/noapte/cameră

Informații generale

Pensiunea Tirol din Parâng – Retezat – Parâng.


Pensiunea Tirol din Parâng  – Oaza ta de liniște la înalțime

Departe de agitașia orașului, la numai 8 km de Municipiul Petroșani aveți ocazia să cunoașteți multele alături de familie sau grupul de prieteni. Pensiunea Tirol din Parâng vă este gazdă la înalțimea muntelui. Aici, unde aerul este curat și parcă mai tare ca niciunde altundeva, pensiunea vă oferă tot confortul necesar unei șederi memorabile.

Facilități

Cu o capacitate de 19 locuri de cazare la care se adaugă și 6 locuri de cazare pentru copii, Pensiunea Tirol din Parâng vă întâmpine fie alături de grupul de prieteni fie alături de familie și cei dragi. Cele 10 camere duble sunt decorate în stil vânătoresc, ambianța împletindu-se perfect cu atmosfera de munte.

Din cameră, de pe balcon sau din curtea pensiunii, cât vezi cu ochii este munte și pădure. În față Parângul Mare se ridică semeț printre culmile brazilor, în lateral vârful Retezat parcă veghează asupra pădurii alături de Munții Căpățânii.

Liniștea este la ea acasă. Aici vă vor trezi doar păsările și dacă aveți noroc să va face văzut și un lup. Sunt cuminți nu vă vor face rău. Pentru cei mai norocoși poate facem cumva și aranjăm o întâlnire cu ursul.

Toate camerele beneficiază de baie proprie cu cabină de dus, acces gratuit la internet Wi-fi, televizor, frigider, încălzire centrală și uscător de păr.

Nopțile geroase de iarnă vor fi cu siguranță mai plăcute dacă sunt petrecute în fața șemineului cu un pahar de vin roșu.

Pentru că nu dispunem de restaurant, la parter am amenajat o bucătărie complet echipată și utilată pentru ca șederea dumneavoastră la noi să fie de neuitat. Afară, beneficiați de foișor și grătar unde vă puteți satisface toate poftele culinare.

Cei mici se pot distra la locul de joacă special creat pentru ei, sau la trambulină.

Ce vizităm?

În apropiere avem pârtii de schi pentru începători și avansați dotate cu instalații pe cablul și nocturnă.

Există numeroase trasee montane spre principalele vârfuri (RetezatPeleaga, Păpușa, Piatra Iorgovanului – aflată în zona Retezatului Mic – zonă calcaroasă), trasee ce pornesc din zona Câmpu lui Neag sau din zona Hațegului spre Pietrele.

 


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

14:00

Ora de plecare

10:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Este necesară plata unui avans. Nu se acceptă plata cu cardul.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu există spațiu pentru paturi suplimentare

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie.

Facilităţi

 • Foișor în curte
 • Bucătărie complet echipată
 • Acces gratuit la internet Wi - Fi
 • Acces la bucătărie
 • Frigider
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Living
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Şemineu
 • Terasă

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Retezat Parâng

Retezat Parâng

Zona turistică Retezat Parâng

Zona turistică Retezat Parâng este una dintre cele mai frumoase și spectaculoase zone naturale din România, cu un potențial turistic important. Această zonă cuprinde, în special, obiective turistice naturale, dar și obiective antropice, de interes istoric în special.

Munții Retezat

Munții Retezat este o grupă montană din Carpații Meridionali. Sunt munți tineri și măreți, formați din șisturi cristaline și, pe alocuri, calcare. Cea mai mare altitudine este de 2509 metri, în vârful Peleaga.

Munții Retezat sunt caracterizați de relieful glaciar, reprezentat de lacurile glaciare, văi glaciare, și piscuri înalte mărețe.

Cele mai frumoase lacuri glaciare din Munții Retezat sunt: Zănoaga (cel mai adânc lac glaciar din țară), Bucura (cel mai mare lac glaciar din România), complexul Ana, Lia, Viorica, Florica.

Peisajul este completat de văile glaciare, pline de grohotișuri și, pe alocuri, tufărișuri de afin, merișor și flori de colț. Pajiștile alpine sunt formate din tufișuri de eucalipt, bujor de munte. Pe stâncării putem observa caprele negre, animale ocrotite prin lege.

Există numeroase trasee montane spre principalele vârfuri (Retezat, Peleaga, Păpușa, Piatra Iorgovanului – aflată în zona Retezatului Mic – zonă calcaroasă), trasee ce pornesc din zona Câmpu lui Neag sau din zona Hațegului spre Pietrele.

Pentru iubitorii de sporturi de iarnă, există pârtii de schi în Munții Retezat în stațiunea montană Râușor. De asemenea la poalele Munților Retezat puteți vizita obiective culturale. În apropierea localității Râul de Mori puteți vizita Cetatea Colț și Biserica Medievală Ostrov. În orașul Hațeg puteți vizita Biserica Densuș, cea mai veche biserică din România, Biserica Reformată din Sântămăria Orlea, Castelul Kendeffy. La Sarmisegetuza puteți vizita urmele cetății dacice, capitala Ulpia Traiana.

Munții Parâng

Munții Parâng sunt o grupă montană din Carpații Meridionali, aflată între Valea Oltului și Valea Jiului. Sunt tot munți tineri, de origine alpină, formați din șisturi cristaline, dar și calcare. Au altitudinea cea mai mare în vârful Parângul Mare, de 2519 metri. Și în Munții Parâng există numeroase trasee montane și drumeții. Puteți vizita lacurile glaciare Capra, Podragu, Gâlcescu, dar și formațiuni calcaroase: Peștera Muierii, Peștera Bolii etc.

Iubitorii de sporturi de iarnă pot practică schiatul în stațiunea Parâng din Petroșani, în stațiunea Râncă și Transalpina Schi Resort. În ambele stațiuni se practică sporturi de iarnă, schi alpin, de fond și de tură, concursuri de schi, off–road, alpinism.

Zona Retezat Parâng este una dintre cele mai frumoase zone naturale ale României. Are o importanță deosebită prin peisaje naturale, lacurile, floristica și faunistică, foarte bine păstrate.


Obiective turistice

Lacul Zănoaga este cel mai adânc lac glaciar din țară, adâncimea lui fiind de 29 m și este un lac format într-un circ glaciar.

Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar din România, având o suprafață de 8.90 ha și o lungime de 550 m.

Mănăstirea Prislop a fost ridicată în sec. XIV de către Nicodim de la Tismana cuu ajutorul domnitorului Mircea cel Bătrân.

Rezervația de zimbri Hațeg la 3 km de Hațeg este cea mai renumită rezervație de zimbri cu o suprafață de 102.392 ha, iar dinozaurii pitici din Țara Hațegului sunt unici în lume.
Citește mai mult