Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Vila Simbol - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Aer condiţionat, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Vila Simbol - Închiriere integrală

  + info suplimentare
  Max: person person person person person person person person person person

  Facilităţi în cameră: Aer condiţionat, Baie în cameră, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Vila Simbol din Eşelniţa – Cazanele Dunării.


Vila Simbol din Eşelniţa, este situată în dreptul fostei localităţi Ogradena, chiar pe malul Dunării. În Clisura Dunării, un loc încărcat de istorie, şi de o frumuseţe unică dar și de turiști, vă puteți rezerva câteva nopți la Vila Simbol pentru a vă bucura de aceste meleaguri.

Vila Simbol din Eşelniţa, dispune de 5 camere duble matrimoniale.

În apropiere veţi găsi şi restaurante cu specific pescăresc şi puteţi participa la croaziere pe Dunăre pentru a admira Cazanele Mici şi Mari, Statuia lui Decebal, Tabula Traiana, Mănăstirea Mraconia, Peștera Ponicova şi Grota Veterani sau la drumeţii pe versanţii Ciucarului Mic şi Mare.

Vă așteptăm la Vila Simbol din Eşelniţa să petreceţi un sejur de neuitat şi vă punem la dispoziție confortul şi eleganţa vilei noastre.

Pentru a vă relaxa și a vă bucura de împrejurimi, în vecinătate și în orașul Orșova vi se pun la dispoziție plimbări cu șalupa sau cu vaporașul în zilele însorite, contra cost, în funcție de timpul de plimbare.

În cadrul plimbărilor cu șalupa sau cu vaporașul se pot admira Cazanele Dunării – Cazanele Mari și Cazanele Mici – cu punctele principale de atracție Mănăstirea Mraconia, Tabula Traiana, Statuia lui Decebal, etc.

Chipul lui Decebal este o sculptură în stâncă pe malul Dunării, în golful Mraconia, localizată între Eşelniţa şi Dubova. Fiind cea mai mare sculptură realizată în piatră de pe teritoriul Europei, a fost finanţată şi promovată de istoricul Iosif Constantin Drăgan. Lucrările s-au desfăşurat în perioada 1994-2004 şi au transformat zona într-un punct de atracţie turistică deosebită pentru cei care aleg să urmeze traseele turistice locale. Chipul lui Decebal are o dimensiune totală de 55 m înălţime şi 25 m lăţime.

Tabula Traiana – este un monument ridicat de împăratul roman Traian, pentru a marca marșul triumfal al trupelor imperiale romane spre Dacia și a comemora victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105. Monumentul se află de aproape 2000 de ani, la ieșirea din Cazanele Mici.

Vila Simbol din Eşelniţa vă așteaptă cu drag în Cazanele Dunării!


Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Ora de sosire

12:00

Ora de plecare

12:00

Rezervări/Plată

Plata se face la recepţie. Este necesară plata unui avans.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă cazarea cu copii mici. Nu se acceptă paturi suplimentare.

Animale de companie

Nu se acceptă animale de companie.

Facilităţi

 • Acces la bucătărie
 • Piscină
 • Foişor
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Internet
 • Living
 • Parcare
 • Sală de mese
 • Şemineu
 • Spălătorie
 • Terasă
 • TV în living
 • WiFi

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării reprezintă cel mai frumos şi complex traseu pe care Dunărea îl formează în ţara noastră.

După intrarea Dunării în România, la Baziaş, aceasta începe să-şi croiască drumul formând în partea superioară Clisura Dunării, sau Defileul Dunării cum mai este denumită, până în locul unde  întalneşte Muntii Carpaţi.

Drumul printre munţii reprezentaţi de Ciucarul Mare pe teritoriul României și Veliki Strbac pe teritoriul Serbia este spectaculos, Dunărea săpând un minunat defileu în lungul ei drum spre Mare Neagră, astfel creând Cazanele Dunării

Cazanele Dunării se întind pe o lungime de 9 km împartită între Cazanele Mari (lungime – 4 km) şi Cazanele Mici (lungime – 3 km).

Clisura Dunării este locul unde s-a unit apa, muntele şi omul şi au creeat un loc complex în care întalneşti: munte (Masivele Ciucarul Mare şi Ciucarul Mic, Munţii Locvei, Munţii Almăjului ), apă (Dunarea şi afluenţii săi), peşteri (Ponicova şi Grota Veterani), păduri dese şi spectaculoase, mănăstiri (Sfânta Ana în Orşova, Mraconia din Dubova), cetăţi medievale (Cetatea Colubac se află pe malul Sârbesc, ruinele cetăţii Tri Kule le găsim pe malul românesc), Statuia lui Decebal, toate aşezate de o parte şi de alta a Dunării.

Această zonă este protejată de Parcul Natural Porțile de Fier care a definit 18 arii protejate în parc astfel aici întalnim rezervaţii naturale împărţite în: 5 rezervaţii botanice ( Cracul Găioarei, Valea Olănicului, Cracul Crucii, Faţa Virului, Valea Mare), o rezervaţie forestiere ( Dealul Duhovnei ), 7 rezervaţii mixte (Dealul Vărănic, Gura Văii- Vârciorova, Cazanele Mari şi Cazanele Mici, Peştera cu apă din Valea Polevii, Râpa cu lastuni de la Valea Divici, Baziaş, Balta Nera), 2 rezervaţii pleontolgice (Locul fosilifer Bahna şi Locul fosilifer Sviniţa) şi 3 rezervaţii acvafaunistică (Zona umedă Ostrov – Moldova Veche, Divici – Pojejena, Zona umedă Insula Calinovăţ).

În acest loc turistul găseşte linişte şi aventură, munte şi apă, istorie şi geografie toate unite într-o armonie perfectă.


Obiective turistice

Mănăstirea Mraconia se află în zona Cazanelor, în comuna Dubova, vechiul lăcaș construit în anul 1523 era pe Valea Mrăcuniei într-un loc ascuns pitoresc.

Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova este situată pe Dealul Moșului și oferă vizitatorului o priveliște deosebită asupra Dunării, este o mănăstire de maici.

Peștera Ponicova este cea mai mare peșteră din Defileul Dunării și a fost declarată rezervație speologică.

Decebal - reprezintă cel mai cunoscut obiectiv turistic din zona Cazanelor, chipul regelui dac fiind sculptat în stâncă și se află în Cazanele Mici, între localitățile Eselnița și Dubova, este cea mai mare sculptură din piatră din Europa.

Catedrala Romano Catolică din Orșova reprezintă o pagină unică în istoria orașului, biserica fiind puntea de legătură dintre minoritățile din Orșova (germani, cehi, etc.) și este considerată o capodoperă arhitecturală a secolului XX, fiind unică în Europa, iar elementele sale specifice sunt forma de cort a interiorului și acoperișul în formă de cruce.
Citește mai mult