De ce să vizităm Craiova?
Am pășit în Craiova cu preconcepția ca este doar un oraș de câmpie care nu ar avea cu ce să mă surprindă, dar ca în orice poposire urbană am decis să vizitez centrul. Nu mică mi-a fost mirarea să descoper străduțele pietonale mărginite de case frumos renovate cu arhitectură specifică secolului XIX. Plimbarea pe aceste străduțe a fost o adevărată încântare. Am aflat câte puțin din istoria vremurilor de mult apuse, m-am bucurat de arhitectura și armonia cladirilor. M-am relaxat la terasele frumos amenajate.
Dorindu-mi să aflu mai multe despre acest oraș care a început să își construiască o temelie puternică în mintea mea, am început să caut, să descopăr mai mult.
În Craiova se află al doilea parc urban din România, Parcul Nicolae Romanescu. În interiorul parcului găsim Castelul Fermecat, o construcție ce te duce cu gândul la castelele medievale. Podul suspendat este o construcție ce subliniază frumusețea și eleganța parcului. Tot aici întâlnim cea mai veche grădină zoologică funcțională din țară. Aceasta a fost inaugurată în 1906. Iar Grădina Botanică protejează numeroase specii faunistice.
Am descoperit un oraș cultural, actori implicați și dedicați care își promovează arta și o apropie de oameni, creând o legătură naturală între artist și public.
Craiova găzduiește Festivalul Internațional „Puppets Occupy Street”, primul festival de arta animației în spații neconvenționale din România, organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”. Festivalul Puppets Occupy Street promovează arta animației în comunitate înleșnind accesul tuturor categoriilor socio-profesionale la actul artistic. Iar Festivalul Internațional Shakespeare are loc aici din 2 în 2 ani.
În Craiova găsim cea mai activă Casă de Cultură din țară, „Traian Demetrescu”, aici fiind găzduite și lucruri personale care i-au aparținut poetului pre-simbolist.
Biserici frumos construite ce spun poveștile vremurilor trecute încântă ochiul și sufletul. Biserica Madona Dudu, frumoasa construcție ce își leagă numele de o legendă care spune că, în urmă cu multe sute de ani, aici a fost un dud. Într-o zi, moșierul a găsit o icoană a Maicii Domnului în acest copac. Dorind protejarea icoanei a decis construirea unei biserici din lemn ca acoperământ pentru aceasta. Câțiva ani mai târziu, micuța biserică din lemn a fost înlocuită cu una din piatră construită în stil Brâncovenesc. Învățământul craiovean își leagă începuturile de acest lăcaș care a găzduit în chiliile sale scoală primară și secundară. Catedrala Mitropolitană din Craiova (Biserica Domnească Sfântul Dumitru) este cea mai veche biserică din Craiova. Este construită în stil bizantin. Data construcției nu se cunoaște cu exactitate, prespupunându-se că a fost ridicată cândva între secolele VIII-XV.
Dar ce m-a impresionat cel mai mult au fost oamenii. I-am descoperit ageri, mândri de istoria, tradiția și orașul lor, dornici să își promveze frumusețea zonei, dedicați și ,mai ales, bucuroși de oaspeți.
Și astfel Craiova și Oltenia vor avea multe de spus pe harta turistică a țării.
Caută cazare în categoria: Cazare Oltenia, Cazare Băile Olănești, Cazare Mălaia
Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Cheile Oltețului și Peștera Polovragi – Miracol în inima munților
Cheile Oltețului și Peștera Polovragi – miracol în inima munților Acolo unde Munții Parâng întâlnesc Munții Căpățânii au luat naștere Cheile Oltețului. Această creație a fost săpată de-a lungul anilor de apele reci și repezi ale Oltețului formând astăzi, poate, cele mai înguste chei din țară. Odată ce te-ai depărtat de pitoreasca localitate Polovragi și […]

Oradea – O portiță către trecut
Oradea din Evul Mediu și până în prezent În 1113, Oradea este menționată în izvoarele istorice pentru prima dată sub latinescul „Varadium” (diploma Benedictum din Zobor). Pe parcursul secolelor, cetatatea a devenit un „refugiu” pentru diferite etnii, fiind considerată un mozaic etnic. După invazia mongolă de la 1241, Oradea are parte de o dezvoltare remarcabilă […]

Lacul Tarnița – și a undelor poveste
Lacul Tarnița – și a undelor poveste… Lacul Tarnița reprezintă una din cele mai admirabile și apreciate destinații turistice din județul Cluj. Găsit între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, lacul de acumulare este alimentat de apele Someșului Cald. Acest locșor de rai își oferă frumusețea și liniștea tuturor celor dornici de a evada și a […]