Lacul-Rosu-una-dintre-bijuteriile-ascunse-ale-Romaniei_www.DescoperimRomania

Lacul Roșu – una dintre bijuteriile ascunse ale României

Lacul Roșu – una dintre bijuteriile ascunse ale României


România ascunde o mulțime de comori naturale, iar Lacul Roșu este cu siguranță una dintre cele mai fascinante dintre ele. Situat în mijlocul Munților Hășmaș, acest lac montan atrage turiști din toate colțurile lumii datorită frumuseții sale spectaculoase și a legendelor misterioase care îl înconjoară. 

Lacul Roșu, cunoscut și sub numele de Lacul Bicaz, este un lac glaciar format în urma alunecării unui versant muntos în anul 1837. Numele său provine de la nuanța roșiatică a apei, cauzată de sedimentele rocilor din zonă. Există și o legendă care spune că lacul a primit numele de la sângele vărsat în timpul luptelor dintre oștile românești și ungurești în perioada medievală.

3.Lacul-Rosu-una-dintre-bijuteriile-ascunse-ale-Romaniei_www.DescoperimRomania-1-jpg Lacul Roșu - una dintre bijuteriile ascunse ale României

Lacul Roșu arătându-și culoarea sa naturală

Lacul Roșu se află în județul Harghita, la aproximativ 46 de kilometri de Miercurea Ciuc și la doar 8 kilometri de orașul Gheorgheni. Este ușor accesibil, datorită drumurilor bune care duc direct către el. Poți ajunge la lac cu ușurință cu mașina personală sau cu transportul în comun.

Ce ai putea face ?

Una dintre caracteristicile remarcabile ale Lacului Roșu este peisajul său pitoresc. Apele lacului reflectă culorile înconjurătoare, iar împreună cu stâncile abrupte și pădurile verzi, creează o imagine de poveste. În timpul verii, lacul este înconjurat de o vegetație luxuriantă, fiind locul perfect pentru plimbări cu barca sau pescuit. Iarna, lacul se transformă într-o bijuterie înghețată, oferind priveliști spectaculoase.

3.Lacul-Rosu-una-dintre-bijuteriile-ascunse-ale-Romaniei_www.DescoperimRomania-3-jpg Lacul Roșu - una dintre bijuteriile ascunse ale României

Lacul Roșu oferă o gamă variată de activități pentru turiști. Poți face plimbări cu barca pe lac și să explorezi întreaga zonă, bucurându-te de priveliști panoramice uimitoare. De asemenea, pescuitul în lac este o activitate populară printre vizitatori. Există și trasee de drumeție care îți permit să explorezi împrejurimile și să te bucuri de frumusețea naturii.

De ce Lacul Roșu este un loc misterios?

Lacului Roșu i se mai spune și Lacul Ucigaș, datorită priveliștii pădurii scufundate în apele sale și a legendelor țesute în jurul său. Însă, pe lângă frumusețea sa naturală, Lacul Roșu este înconjurat de o atmosferă mitică și misterioasă. Una dintre legende spune că în adâncurile lacului se află o mănăstire înghițită de ape în urmă cu mult timp. Această poveste adaugă un plus de farmec și intrigă vizitei tale la Lacul Roșu.

 

Astfel, Lacul Roșu este cu siguranță una dintre bijuteriile ascunse ale României. Peisajul său spectaculos, legenda fascinantă și activitățile diverse pe care le poți desfășura acolo fac din acest loc un punct de atracție turistică remarcabil. Dacă vrei să descoperi frumusețea și misterul acestui loc unic în România, nu ezita să îl adaugi pe lista ta de destinații de călătorie.


Caută cazare în categoria: Cazare Tinutul SecuiescCazare SovataCazare BalvanyosCazare Băile TușnadCazare BorsecCazare SighișoaraCazare PraidCazare Harghita-BăiCazare TulgheșCazare GheorgheniCazare CoruncaCazare Izvoare

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: NaturaObiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *