Disponibilitate

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Vila Thea - Cameră dublă matrimonială

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

 • cazare romania

  Imagini cu titlu de prezentare

  Vila Thea - Cameră dublă

  + info suplimentare
  Max: person person

  Facilităţi în cameră: Baie cu cadă, Baie în cameră, Baie pe hol, Balcon, Încălzire centrală, Televizor, Uscător de păr

Informații generale

Vila Thea din Fundata – Transilvania.

Vila Thea din Fundata, zona Colței, situată la 1309 m altitudine, a prins viață datorită pasiunii unei familii care a dorit să ofere oaspeților săi un colț de rai.

Vila Thea din Fundata este așezată pe un petec de pajiște, având spre răsărit priveliștea minunată a Bucegilor, iar la nord-vest este străjuită de Piatra Craiului. Casa contruită din piatră și lemn, este integrată armonios în mediul înconjurător și pune la dispoziție o curte generoasă, în care te poți plimba în voie pentru a beneficia din plin de aerul curat de munte.

Organizată ardelenește, mobilată cu obiecte vechi salvate din zestrea bunicii, primitoare și caldă, oferă toate elementele confortului modern.

Demisolul din piatră cu cramă, oferă spațiul potrivit pentru a lua masadar și un loc de stat la o poveste sau la o degustare de vinuri alături de prieteni. Un bucătar calificat gătește pentru oaspeții casei meniuri tradiționale românești, europene, asiatice, sau raw vegane.

Parterul deschis, are un loc special de servit ceaiul și cafeaua la masa bunicii. Un living modern asigură condiții perfecte pentru a asculta muzică bună sau pentru a urmări un film sau un program TV, un meci de fotbal, doritorii se pot așeza la un joc de cărti, table, șah, ruletă, remmy etc.

La etaj sunt 4 camere, cu design diferit, fiecare cu baie proprie și terasă unde se poate servi cafeaua de dimineață. Camerele sunt toate duble, două matrimoniale, una matrimonială superioară și una twin. Pentru copii se pot pune paturi suplimentare. Băile au asigurat tot confortul unei toalete complete: halate pufoase, prosoape, cosmetice de unică folosință, papuci, feon.

În curte este asigurată parcarea, iar vara există un teren pe nisip de minifotbal, volei și badminton, o trambulină (care sustine pana la 80 kg), și o mică piscină supraterană.

În weekend oferim doar pachete demipensiune (cazare 2 nopti si 4 mese/pers: vineri-cină, sâmbătă-mic dejun +cină, duminică – mic dejun).

Regulile casei: nu agreăm ca oaspetii nostri să-si aducă mancarea pe care să o consume in casa noastra (evident cu exceptia mâncării pentru copii până la 3 ani), în casa nu se fumează (se poate fuma doar afară pe terase), pentru interior asigurăm papuci de unica folosintă.

Va așteptăm cu drag sa veniți in familia noastră!

În Fundata se pot vizita numeroase obiective turistice : Biserica ortodoxă veche de lemn „Adormirea Maicii Domnului” construităîn anul 1830, Biserica ortodoxă nouă din Fundata cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sf. Ierarh Nicolae” construită între anii 1939-1943, monumentul locotenent-colonelul Ghe. Poenaru-Bordea, monument dedicat primului ofiţer al armatei române căzut la datorie în Primul Război Mondial.

În apropierea localităţii Fundata se pot vizita numeroase obiective turistice naturale: Parcul Naţional Piatra Craiului – Trasee în Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneştilor, Cheile Moieciului, Cheile Grădiştei, rezervaţiile naturale: La Chişătoare, Peştera şi Cheile Dâmbovicioara, Peştera cu lilieci din satul Peştera, Barajul Pecineagu, Lacul Vidraru. Tot în apropierea localităţii Fundata se pot vizita Bisericile fortificate din Ţara Bârsei, Castelul Bran, Cetatea Râşnov și Cetatea Braşovului.

Vă așteptăm la Vila Thea din Fundata pentru a descoperi un colț de rai!


Caută cazare în categoriile:
Cazare Transilvania, Cazare Fundata, Cazare Vile

Caută idei de călătorie în categoriile:
Natura, Obiective turistice, Tradiții și obiceiuri, Personalități, Evenimente, Trasee turistice

Dacă ți-a plăcut oferta de cazare trimite-o și prietenilor tăi!

Rezervări/Plată

Plata se face la recepție. Se acceptă plata cu card.

Copii și paturi suplimentare

Se acceptă paturi suplimentare. Se acceptă cazare cu copii mici.

Animale de companie

Se acceptă cazarea cu animale de companie. (Animale mici!)

Facilităţi

 • Piscină
 • Bar
 • Cramă
 • Fermă proprie
 • Frigider în unitate
 • Grădină/Curte
 • Grătar/Barbeque
 • Parcare
 • Sanie trasă de cai
 • Spălătorie
 • Terasă
 • Teren de sport
 • TV în living

Parcare

Parcarea este gratuită.

Momentan nu sunt recenzii.

Transilvania

Transilvania

Transilvania,  zonă denumită şi Ardeal, este regiunea istorică şi geografică situată în interiorul arcului carpatic asemenea unei cetăţi apărată de Carpaţii la N şi N-E, în partea de sud strajuiesc Carpaţii Meridionali, iar la vest este imprejmuită de Carpaţii Occidentali.

Transilvania uimeşte prin complexitatea şi varietatea obiectivelor turistice.

Formată din 10 judeţe: Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Alba, Hunedoara, Sălaj, Covasna şi Harghita Transilvania ne aşteaptă cu surprize în fiecare colţişor.

Având atât de multe locuri frumoase găsim aici localităţi unice, urme ale istoriei noastre lăsate în cetăţi,  castele, castre, biserici, drumuri romane, pieţe, clădiri care pastrează intactă arhitectura vremurilor de mult apuse construite de iluştri arhitecţi.

Principalele oraşe ale regiunii sunt: Deva în care găsim Cetatea Devei;  Hunedoara, importanţa turistică a acestui oraş este dată în primul rând de Castelul Huniazilor; Sibiul cucereşte de la primul pas făcut în centrul istoric, aici Turnul Sfatului asigură o frumoasă priveliste de ansamblu asupra oraşului. Braşovul abundă şi el de monumente deosebite, dar dintre toate cel mai cunoscut este Biserica Neagră. În Sfântul Gheorghe avem cetatea cu acelaşi nume. În Miercurea Ciuc putem vizita Cetatea Miko, clădirea Vigado.

În Alba Iulia te aşteaptă Cetatea Alba Carolina restaurată şi cu aer medieval este o adevărată lecţie vie de istorie. Cluj-Napoca domneşte în centrul Ardealului încărcat de istorie şi în acelaşi timp de modernism, dintre mulţimile de atracţii amintesc Palatul Szeky şi renumita Grădină Botanică “Alexandru Borza”.

În Targu Mureş una dintre cele mai frumoase clădiri este Palatul Administrativ. Bistriţa prin Turnul Dogarilor ne întâmpină cu o parte din sistemul ei de fortificaţie foarte bine conservat. Primaria din Zalău, construcţie în stil neobaroc este una din cele mai frumoase clădiri din acest colţ al Ardealului.

Datorită aşezări în interiorul arcului carpatic Transilvania străluceşte şi prin minunile pe care natura le-a zămislit aici atât la contactul cu muntele cât şi în interiorul podişului.


Obiective turistice

Edificiu de secol XVI, cunoscut inițial sub numele de Biserica Sfânta Maria, Biserica Neagră este cel mai reprezentativ monument de arhitectură gotică din Romania. Biserica a fost incendiată anterior anului 1384, iar reconstrucția sa a durat pana în 1477. O inscripție descoperită în zidul bisericii îl atestă ca prim ctitor pe Thomas despre care aflăm că a murit în anul 1410. Planul utilizat de către arhitecți a fost acela de bazilică cu trei nave, egale ca înalțime, înscriindu-se în tipul de biserică-hală preferate în secolele XV-XVI în spațiul german, de unde proveneau de altfel unii dintre arhitecți și meșteri.

Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Acest monument arhitectural ce dateaza din secolul al XIV-lea este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa si a fost construit pe locul unui vechi castru roman.

Monument istoric al orașului Alba-Iulia, catedrala ortodoxă, cunoscută și sub numele de Catedrala Reîntregirii, este un simbol al unității noastre naționale realizată prin actul din 1918. Aceasta a fost construită în anii 1921-1922, în partea de vest a cetății Alba-Iulia, străvechiul Apulum Roman sau Balgradul evului mediu, fiind concepută ca o continuare a așezământului mitropolitan bălgrădean demolat în 1713-1714 de habsburgi.

Întinsă pe o suprafață de aproape 14 hectare, în partea sudică a Clujului, grădina botanică, organizată după Unirea Transilvaniei cu România, în anii activității de așezare pe temeiuri solide a universității clujene, a reușit să se dezvolte în timp atât ca și un obiectiv turistic clujean cât și ca important spațiu didactic și științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.
Citește mai mult