Cetatea de scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei


Cetatea de Scaun a Sucevei este situată în partea de est a municipiului Suceava. A fost construită de Petru al II-lea Muşat, fost domnitor al Moldovei (1375 – 1391). Prima atestare documentară a cetăţii este din anul 1388. Construcţia medievală a fost realizată din piatră.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost fortificată în secolul XV de Ştefan cel Mare făcând parte din sistemul de fortificaţie construit în Moldova împotriva imperiului Otoman. Fortificarea a avut două etape, în prima etapă se ridică un nou zid de incintă cu turnuri de apărare în locul vechiului şant. În etapa a doua s-a dublat rezistenţa zidurilor și a turnurilor prin dublarea dimensiunii iniţiale, s-a construit contraescarpa şi s-a săpat noul şanţ.

De-a lungul timpului, cetatea a fost supusă numeroaselor asedii ale turcilor, în anul 1538 oştile care trebuiau să o apere au predat cetatea sultanului Soliman Magnificul. Acesta a fost uimit de bogăţiile pe care le-a găsit aici.

Cele mai importante obiective de vizitat din cetate sunt: Frontul Muşatin (sec. XIV), incinta exterioară (sec. XV), şanţul de apărare (sec. XV), zidul de contraescarpă (sec. XV) şi situl arheologic.

La Cetatea de Scaun a Sucevei se poate ajunge din:
– Bucureşti, urmând traseul: Bucureşti –Buzău – Focşani– Bacău – Roman – Suceava
– Timişoara, urmând traseul: Timişoara – Deva – Sebeş – Luduş – Bistriţa – Suceava
– Oradea, urmând traseul Oradea – Șimleu Silvaniei – Dej –Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava
– Constanţa, urmând traseul: Constanţa – Focşani – Bacău – Roman – Suceava

Cetatea este impresionantă, este o cetate păstrată şi renovată, în ea domneşte un aer medieval şi este parte a istoriei noastre naţionale.

Cetatea de Scaun a Sucevei merită vizitată şi este unul din obiectivele ce nu trebuie să lipsească de pe listă atunci când vizităm această minunată parte de ţară.


Caută cazare în categoria: Cazare Bucovina, Cazare Suceava

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: Natura, Obiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *