Cascada Vălul Miresei

Cascada Vălul Miresei – voalul munților Vlădeasa

Cascada Vălul MireseiCascada Vălul Miresei: coordonate GPS: Lat. 46.71161, Long. 22.82914

Cascada Vălul Miresei este ascunsă pe Valea Stanciului, la poalele Munților Vlădeasa de pe teritoriul satului Răchițele, comuna Margău, județul Cluj.

Cum ajungi în Margău începe să te cucerească frumusețea și simplitatea satului.

Gardurile din bârne bătrâne, poienițele cu flori de câmp, casele străvechi, frumos îngrijite, construite din lemn, unele chiar împodobite cu ormanente din lemn de o deosebită finețe și frumusețe dau dovadă că în zonă au trăit talentați meșteri populari.

Peisajul rural liniștit este însuflețit de localnicii ce se întorc de la muncile câmpului și de turiștii curioși veniți aici fie să se relaxeze, fie să decopere frumusețile locului,  dând așezării adevăratele valențe ale unui sat turistic.

În satul Răchițele este indicator spre cascada Vălul Miresei (5 km). Dincolo de podul pe care va trebui să îl treceți peste pârâul satului drumul este îngust, dar în mare parte asfaltat.

Traseul este foarte ușor, fiind potrivit atât pentru copii cât și pentru persoanele mai în vârstă. Astfel poate fi transformat într-o plimbare din sat până la cascadă, aproximativ 4 ore de mers pe jos (dus-întors). Ore în care vă puteți bucura de natură.

Valea este îngustă. Drumul șerpuiește ușor printre versanți și pârâu, natura te înconjoară de-o parte și de alta cu farmecul ei. Sursurul pârâului, copacii, florile de câmp frumos colorate, un iz subtil de brad, micile izvoare ce se prăvălesc de pe stânci, toate crează un mediu atât de plăcut, natural, unic și liniștit.

După o perdea de brazi ce se zărește de pe drum se văd, parcă, bucăți de nori. Cascada își revarsă apa învolburată peste stânci formând un superb văl ca apoi să se linistească și să își continue drumul.

Cascada Vălul Miresei (Rachițele)

Cascada Vălul Miresei (denumită și Cascada Răchițele) este formată dintr-o  cădere de apă cu debit sporit de peste 30 m în două trepte bine conturate, având forma unul voal creat aici de natură parcă să împodobească munții Vlădeasa.

Spectacolul este acompaniat de zgomotul apei în cădere, care parcă se luptă cu orice gând ce încearcă să îți dea târcoale pentru a te face prezent la acest superb spectacol al naturii.

Solemnitatea stâncii este brăzdată de dantela apei ce alcătuiește un peisaj impunător, puternic și deosebit de frumos, Cascada Vălul Miresei.

La Cascada Vălul Miresei se poate ajunge din:

Cluj, urmând traseul: Cluj – Huedin – Călata – Scrind Frăsinet – Răchițele (80 km)

Timișoara, urmând traseul: Timișoara – Arad – Oradea – Aleșd – Bologa – Răchițele (285 km)

București, urmând traseul: București – Pitești–Râmnicu Vâlcea–Sibiu – Sebeș – Alba Iulia–Turda–Gilău – Huedin – Răchițele (519 k:m)

Caută aici cazare în comuna Margău pentru a descoperi frumusețile acestor meleaguri românești!


Caută cazare în categoria: Cazare Transilvania, Cazare Margău

One Reply to “Cascada Vălul Miresei – voalul munților Vlădeasa”

Silviu B.
17 iulie 2016
Ce descriere frumoasă! O minunăţie a naturii ce trebuie descoperită, observată, protejată.
Răspunde

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *