Micul Parc Național Buila-Vânturarița - locul refacerii în natură - www.descoperimromania.ro

Micul Parc Național Buila-Vânturăriță – locul refacerii în natură

Micul Parc Național Buila-Vânturăriță – locul refacerii în natură


Parcul Național Buila-Vânturarița

Parcul Național Buila – Vânturarița este cel mai mic parc național încadrat ca arie protejată din România, având o suprafață de 4186 ha. El prezintă în componența sa mai multe trepte de relief, având altitudinea maximă de 1885 de metri în Vârful Vânturarița Mare și cea minimă de 550 de metri la ieșirea din Cheile Bistriței. El se găsește poziționat în partea de sud-vest a României, județul Vâlcea, având o delimitare de la est către vest începând cu stațiunea Băile Olănești ajungând până la comuna Costești, unde se găsește și Muzeul Trovanților. Pentru a avea acces în acest parc, trebuie menționat că există 6 căi de acces și pentru a intra în acest parc trebuie achitată o taxă ce este stabilită de către Administrația Parcului Național Buila-Vânturarița. 

Acest mic parc, prezintă numeroase vârfuri montane, ce fac parte din Munții Căpățânii, cum ar fi: Vârful Vânturarița Mare, Vârful Vânturarița Mică, Vârful Arnota, Muntele Cacova, Muntele Piatra, Vârful Buila, Vârful Stevioara, Vârful Vioreanu, Vârful Stogu, etc. Pe lângă partea de relief, el prezintă numeroase ape de tip izbuc – cel mai cunoscut fiind Izvorul Frumos, fiind asociat cu faimoasa cascadă Bigăr– afluenți ai râului Olt (Bistrița, Costești, Olănești, Cheia), mici lacuri de acumulare. 

Acest parc prezintă diverse specii de vegetație și de faună, atât rare, dar și destul de întâlnite în alte părți. 

De ce să mergi în Parcul Național Buila Vânturarița?

Parcul Național Buila-Vânturarița este locul în care orice persoană poate să îl viziteze, să își găsească liniștea și să descopere munții oferind un traseu de dificultate medie ce poate fi terminat în circa 4 ore sau chiar mai repede pentru persoane deja antrenate. Chiar dacă este cel mai mic parc, este un loc spectaculos ce iese în evidență prin numeroasele căi de acces, prin fauna și vegetația diversificată, prin prezența cheilor și a munților, dar mai ales a liniștii pe care ți-o poate oferi natura. 

Împrejurimi Parcul Național Buila-Vânturarița

În apropierea Parcului Național Buila-Vânturarița poți vizita și alte obiective cum ar fi: Muzeul Trovanților, orașul Horezu – cunoscut pentru olărit, dar și pentru Mănăstirea Horezu – stațiunea Băile Olănești, stațiunea turistică rurală Vaideeni – unde te poți distra la un parc de aventură, orașul Râmnicu Vâlcea și multe alte obiective.

Vă doresc o plimbare relaxantă și minunată în micul Parc Național Buila Vânturarița!

 


Caută cazare în categoria: Cazare OlteniaCazare Băile OlăneștiCazare Mălaia

Citeşte şi alte articole asemănătoare despre: NaturaObiective turistice

Lasă un răspuns

Notă:Comentariile de pe acest site reprezintă punctul de vedere al celor ce le-au postat. Expresiile licențioase, atacul la persoană sau textele care nu au legătură cu articolul sau discuțiile de pe site pot duce la ștergerea comentariului.

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *